strömlöst i massachusetts

igår började det snöa i wayland. tung jäkla blötsnö täckte altanen när jag kröp till sängs. runt två vaknade jag av ett brak och jag trodde att jag hade haft ner något från sängen. imorse när jag klev upp insåg jag att ljudet inte alls kommit därifrån. min värdpappa hade hört samma lika. ungefär ett halvt träd hade rasat ner över huset tvärsöver gatan, och tagit med sig strömledningen. huset är kolsvart och svinkallt (ca 2grader). familjen har tagit in på hotell, liksom ungefär alla andra familjer dem umgås med. själv tog jag mig friheten att bjuda in mig själv till josefine när jag insåg att strömmen inte skulle komma tillbaka ikväll. så jag lever och har det bra, filmmys söndagen i ära! har haft en fantastisk dag i brockton med Elise och Tim också så det är väl dumt att klaga! lite kyla har väl ingen dött av..?


saturday, october 29th

har rätt precis slutat jobba. mina värdföräldrar har varit på välgörenhetsfest ikväll så jag fick ha ungarna. och jag fick bjuda över vänner. så josefine kom hit, och delade på en pizza och bakade kanelbullar med mig! lördagsmys. bullarna smakade dock inte alls som det brukar. det smakade... ingenting. tomt. typ mjöl. vi glömde saltet, men mamma är det dödsviktigt i bulldeg?! jag typ dör av besvikelse! men ska till ikea imorn, så det kanske väger upp. nu är det sleep mode på mig, annars kommer jag aldrig orka åka till brockton och hänga med elise & co.


last day of massbay!

sista skoldagen för den här gången. fem timmar till sen är vi done! 3 credits check!


this friday night

off to dinner! budgetvariant på köpcentret, hehe. fint sällskap iallafall, det är huvudsaken! puss



fredagsmys

en rastlös matilda slängde imorse iväg ett sms till sin fantastiska vän josefine, och en halvtimme senare plockade jag upp henne för att åka till mallet. strosade runt ett tag (utan att öppna plånboken!), innan vi bestämde oss för att åka tillbaka, baka och kika på film. nu ligger vi i soffan och glor på twilight, mysfaktor; hög!



tisdagsshopping

slant med plånboken och bröt våran sparpakt i tisdags kväll. dock bara med ca 250 spänn. forever21 - forever in my swedish heart!


bilden gör inte sidentröjan rättvisa, och den behöver strykas, det vet jag!


livet på en pinne

spöregn och kyla ute equals sängläge och las vegas-maraton inne. en hel timme kvar av lugn och ro, i love my life!

 


quote


martin luther king jr memorial

thursday, october 27th

trotsar spöregnet och våra ynka sju grader och pyser ut. nån försökte lära mig att det inte finns dåligt väder, bara dåliga kläder, så jag får väl lita på det. har fått lov att låna min värdmammas regnjacka, förhoppningsvis räknas det som bra kläder!
 


adidas

älskar marshalls... två adidas-tröjor för $50, typ 350 spänn. sen att jag hade fått ett presentkort av barnens morföräldrar och bara betalade 90 spänn var ju inte fy skam det heller!


wednesday, october 26th

efter en regnig, och framför allt, kylig morgonpromenad sticker jag iväg till shoppers world och letar träningskläder med Johanna! kanske kan man känna sig lite mer motiverad att komma igång på riktigt om man känner sig snygg i träningskläderna. bjussar på en sneak av ett av mina inköp igår. puss!


saknad

morgonpromenad på två och en halv timme, skumbad och ett par timmar i sängen med en bra bok och en svensk tidning. jag har det rätt bra här borta. en himla slapp vardag á la amerikansk hemmafru-stil. vilken jag ofta njuter väldigt mycket av! men just idag känns det lite tyngre än andra dagar. just idag finns klumpen där igen, och saknaden ligger i maggropen. och just idag tänker jag inte ens försöka få den att försvinna. idag tänker jag ligga här och ge mig själv tillåtelse att sakna. att längta hem. att sakna att kramas med mamma, nypa malin i rumpan, pussas med lillebror eller kolla på hockey med pappa. idag tänker jag acceptera den känslan istället för att gömma den. för just idag känner jag mig säker nog att säga, att imorgon kommer bli en bättre dag.


monday, october 24th

alltså dessa två kan verkligen vara söta om dom vill! här i varandras pyjamasar. gillar att grabbens är ca 25 cm för lång och vikt halvvägs upp till knät igen... hihi!

svarar

matilda om svar på tal:
Vad menas egentligen med internationellt körkort? innebär det att man måste köra upp igen och göra nå test enl amerikanska trafikregler, eller är det mer bara ett tillstånd som man betalar för?

åh vart också sugen på att åka nu! :)

svar; internationellt körkort är bara ett bevis på att du har ett körkort som går att använda i andra länder. jag tror att man kan använda sitt vanliga i ca en månad, men ska du vara iväg längre så får man fixa ett internationellt (men man måste kunna visa upp det svenska tillsammans med det internationella). du behöver inte göra några nya tester, utan bara skicka in ditt körkort eller en färgkopia på båda sidorna (jag valde kopian, skulle dö utan körkortet i plånkan!), och ett foto på dig till motormännens riksförbund, så kommer det hem i brevlådan!
det är giltigt i exakt ett år från dagen det tillverkas, vilket suger eftersom au pair-året avslutas med en 13e månad - en resemånad! funderar därför på att ta ett state license här borta så jag får köra bil när jag reser! kostar dessutom bara 30 dollar, vilket är 210 spänn... usa är crazy!

säger det igen, är du sugen - ÅÅÅÅÅK! bättre att testa och antingen ha the best time ever eller vantrivas och åka hem än att undra. och åk till MA, vi behöver lite gävlebor här! :)


quote

jag: can you please help this old lady up from the floor?
n: but you're not an old lady, you're a young lady!
jag: i am?
n: yes, but you're pretty close to old!

ibland får man till det, man tackar!


downtown boston

har spenderat dagen med madeleine, downtown boston. shoppingrunda var tanken, men du kan vara lugn pappa! om du gissar rätt på hur många dollar jag gjorde av med så skickar jag lika många läppstiftspussar med posten. knatade runt längs newbury st, och tanken var en ny jacka, men den jag kikat på fanns givetvis inte kvar. käkade på quincy market och kikade lite till innan vi skildes åt vid tunnelbanan och åkte åt varsitt håll. hittade både till och från tunnelbanestationen helt utan gps (tack pappa för mitt grymma lokalsinne! det är vansinnigt uppskattat här borta!).


kan aldrig åka tåg här utan att tänka "riverside motherfucka'!" och efterföljande dunkadunka ur krogendängan.





du fick många tankar i detta inlägg pappa, men jag lovar att detta var den sista för den här gången!

sunday, october 23rd

för första gången sedan jag kom till USA har jag fått sova ut, utan att behöva ställa klockan och släpa mig upp. för första gången kan jag ligga här och dra mig. underbart! hittade dessutom min gamla favoritserie på tv, beverly hills 90210!

(och jodå josefine, han stod och skrek i tv-rummet. när spartans vann skrek han så högt att jag fick en hjärtattack, sedan började han hoppa jämnfota så att alla mina quarters ramlade ner från hyllan i garderoben...)
 


+/-

+ mint chocolate chip ice cream
+ nyfärgat hår
+ johanna och josefine
- sömnbrist
+ flottig pizza
- amerikansk fotboll
- vrålen som kommer med amerikansk fotboll.

+ boston med madeleine imorgon
+ ungarnas sleep over hos kusinerna, söööömn, hallelujah!


another sleepless night's gone by

jag är så himla trött. jag skulle sova tidigt, jag hade bestämt det. jag skulle ta igen all förlorad sömn. släckte vid nio och blev genast klarvaken. vände och vred på mig, snurrade in mig i täcket, vände lite till och bytte kudde och hade mig. det bara gick inte. när lillkillen vaknade och sprang över golvet vid 4.30 var jag fortfarande vaken och hörde vartenda steg. jag hörde vattnet i ledningarna när mamman tog sin morgondusch en timme senare, och jag hörde henne slamra med disken i köket. när min klocka ringde vid 6.45 kan jag knappast sovit mer än en timme. så jag ville bara få ut ungarna fortast möjligen för att sedan åka tillbaka till huset och sova. när jag vaknade igen skulle jag ta min promenad. grannen hade dock andra planer för mig. deras nya au pair flyttade in igår, och ville såklart att jag skulle visa henne runt. vilket jag gärna ställt upp på utan hard feelings, om jag hade fått liiiite mer sömn. nu hade jag bara kraft nog att köra ut stackars andréa till köpcentrumet för att sedan vandra runt som en zombie.

nu är det 45 minuter kvar innan jag måste åka och hämta barnen, så åtminstone en halvtimmes nap väntar på mig. förhoppningsvis har jag något mer intressant att berätta nån annan dag.

thursday, october 20th

snälla barn får äta middag på friendly's, så jag tog med mig änglarna dit och köpte middag. efteråt blev det efterrätt, glassigt!

väl tillbaka såg vi något ovanligt. min värdpappas bil stod på uppfarten trots att klockan inte ens var halv sex! ungarna skriker av lycka och jag stänger av bilen i samma sekund som min värdmamma svänger upp bredvid mig! båda två, före kl sju!? yay, tidig kväll för mig med andra ord. ska läsa några kapitel om bella och edward nu, sen tänker jag sova, fast klockan inte ens är halv nio...
mvh trött tjej (som redan tagit två powernaps idag....)



svar på tal

johanna ringh om hiking trail, for the first and last time...:

tjenixen!

jättebra blogg, får en verkligt feel-good känsla när jag läser. au-pair är ju en dröm jag har haft i många herrans år. kan du inte förklara lite om hur processen går till med ansökning osv? hur lång tid det tar och hur mycket pengar det handlar om lixom, tacksam för svar ;) lycka till nu och keep up the good work :D kram


svar: åh, gulle dig, tack! först och främst; jag valde att åka med cultural care au pair, och kan därför bara svara på hur det går till hos dem! det första du måste göra är att anmäla dig till ett intressemöte där de pratar om vad det innebär. om du fortfarande tycker att allt låter intressant fyller du i en ansökan online, med allt ifrån namn och adress till din personlighet, sjukdomshistoria och allergier, barnerfarenhet, intressen, referenser och personligt brev osv. jag började fylla i min ansökan i våras en eftermiddag i skolan, men kom av mig nånstans på vägen. jag skickade in min färdiga ansökan i början av juli.

när min ansökan var klar fick jag åka på intervju(/samtal) i falun med en tjej som precis kommit hem från sitt år här borta. bra tillfälle att fråga om allt man kan tänkas fundera på. i bilen på vägen hem ringde eric från huvudkontoret och berättade att min ansökan var godkänd och att jag blivit antagen till au pair-programmet.

därifrån drar matchningsprocessen igång. för att man ska trivas så bra som möjligt så använder sig CC av matchmaking och personlighetstest. när en familj och du på papper passar bra ihop så får du en match på din personliga sida på culturalcare.se där du kan läsa om familjen. jag fick en i madison, NJ, och en här i Wayland, MA som jag accepterade. från att jag skickade in min ansökan till att jag spikade med familjen tog tre veckor. 

vad det gäller kostnaden så bifogar jag prislistan från hemsidan. jag fick dessutom 1000 kr i rabatt på programavgiften eftersom jag bokade under en kampanjperiod och gratis hälsoundersökning för gammal grannskaps skull. de kursiverade längst ned är saker som jag inte valde till.

Priser

Programavgift 4995 kr (inklusive flyg tur och retur och förutsatt att du fullföljer ditt år som au pair). En basförsäkring ingår också i detta pris.

 

Övrigt

Hälsoundersökning, cirkapris 800 kr

Au pair visum, cirkapris 1 000 kr

Polisregisterutdrag 192 kr

Internationellt körkort 230 kr

Valfria tilläggstjänster

Avbeställningsskydd 395 kr

Försäkringspaket 1 (tilläggsförsäkring för 13 mån) 4 665 kr

Försäkringspaket 2 (tilläggsförsäkring & Sports and Adventure-tillägg för 13 mån) 5 385 kr

Cultural Care Club Au Pair 395 kr

Simkort 200 kr (Obs - din mobil kan inte vara operatörslåst)

Passfodral 50 kr

totalt betalade jag ca 11000 kr. om du har möjlighet, sluta dröm och GÖR! det är så himla värt det


hiking trail, for the first and last time...

jag och johanna fick för oss att vi skulle ut på promenad i spåret i nobscot. gick kalasbra upp till tippling rock och utkiksplatsen. det gick mindre bra att hitta tillbaka till bilen. bra träning, men vi hamnade till sist på någons tomt och fick gå i väggrenen tillbaka till parkeringen... första, och förmodligen sista, gången jag går i hikingspår i usa. nästa gång kör powerwalk på cykelbanorna va?


 
tror johanna börjar vänja sig vid mina "måste-knäppa-till-bloggen"-bilder... posar så glatt så ;)


washinton part two

washingtonbilderna del två. först martin luther king jr memorial





the capitol




med capitol i ryggen, the mall.


along the mall





white house



doing DC




you've got mail

hur lycklig blir man, när man kommer hem efter en helt fantastisk förmiddag med tjejerna, går ut till brevlådan och hittar detta?!




jag tror att idag är världens bästa dag. alla twilight-böcker, chic och en godispåse full med mina favoriter! johanna, du har helt klart gjort min dag! tack fina, fina du! är så lycklig så jag skulle kunna gråta, karamellkungen i mitt hjärta! tusen tack.

american lifestyle

bättre start på en grå tisdag får man leta efter


ma new crib

över en månad i huset och jag har fortfarande inte, av okänd anledning, visat er hur jag bor. men här är iallafall huset och mitt rum...





det är svårt att få till fina bilder, eftersom jag inte får in särskilt mycket solljus i rummet. mitt rum är alltid mysigt, eftersom jag heller inte har någon taklampa. så att knäppa med blixt skulle verkligen förstöra charmen med mitt sovrum.


washington part one

hotellrumsutsikt


frukost at starbucks




tour of washington, första bilden talar för sig själv va?




varje stjärna står för 1000 män som dog under world war 2

washington monument



lincoln memorial



på avsatsen vid lincoln memorial stod martin luther king jr. och höll sitt tal i have a dream

ingraverat i stenen han stod på står:
i have a dream
martin luther king jr
the march on washington
for jobs and freedom
august 28 1963


MLK jr's utsikt...

too bad att det inte var vatten i dammen (den jordiga fyrkanten), hade gjort bilden så mycket coolare, men den skulle saneras och förbättras...

dear mom...

lillgrabben var orolig att mamman skulle packa lunch till honom imorgon, eftersom det ska finnas french toast sticks, så vi fick helt enkelt skriva en lapp till henne så att hon skulle komma ihåg att bara packa afternoon snack. hur söt?


dear mom don't pack lunch to me tomorrow because i am going to buy french toast sticks /nathan.

monday, october 17th

tillbaka i wayland. tröttare än nånsin, men det var så värt det! vilken helg! och vilken stad framför allt! så himla vackert. har inte tid att skriva mycket mer än så just nu, men jag lovar ett bättre inlägg ikväll. nu ska vi ut och spela fotboll!


washington baby!

packad och klar. hann med att handla också. väntar på att johanna ska komma och hämta mig. washington kommer att bli grymt! det måste bli grymt. hade önskat att josefine kunde följa med också, vi kommer sakna dig!

ser fram emot bussresan på typ 10 timmar, men whatever. musik, böcker och jag tror att det lovades film. awesome. så för min skull, kan ni inte slänga ur er nån kommentar så jag har nåt fint att komma hem till? skriv nåt fint, berätta om er dag/erat jobb, ställ en fråga eller säg bara hej? pretty please? okej? finns det nåt att svara på gör jag det på måndag. tills dess tar jag bloggsemester! puss på er mina fina ♥

friday, october 14th

springer runt som en yr höna. försöker tänka ut vad jag behöver, vad jag ska packa. går sådär. the cable-guy springer runt och är i vägen (eller okej, han gör inte mycket väsen av sig, men ändå). kan inte riktigt göra som jag vill. kan inte åka och handla för tv-killen är här, jag kan inte duscha för tv-killen är här, jag kan inte riktigt tänka för snubben är här. han stör mig. frågar en massa grejer om boxen, som jag givetvis varken förstår eller kan svara på.

meeeen, vad tusan behöver man ha med sig till vita huset? en oladdad kamera och en iphone som jag knappt vågar ta bort flightmode på, min amerikanska mobil, veckans lön, kläder och toalettartiklar (vet inte riktigt vart jag fick det sista ordet ifrån...). skitsamma, helgen kommer bli grym och vi ska ha fett kul! let's do DC johanna!

there'll be no sunshine if i lose you baby


torsdag

regnet står som spön i backen. jag antar att busvädret har hittat till amerika. oktoberrusk. perfekt dag att spendera på köpcentrumet. möter upp johanna och alex där! måste bara tanka bamsebilen först...


onsdagsmys med johanna


gammal bild, men samma innebörd, och lika välbehövligt


wednesday, october 12th

har haft två änglabarn idag. kanske håller dem på att bli sjuka, men inget tjafs, inget bråk och inget gnäll! belönades med middag på mcdonalds. gofisar!


one down, twelve to go

idag är det en månad sen jag sa hejdå till min älskade familj. vid den här tiden för en månad sen satt jag på planet mellan heathrow, london och jfk, new york. kan inte fatta att det på så många sätt gått så fort. redan en månad. på andra sätt känns det som en evighet sen jag såg alla mina älskade ansikten hemma i lilla lilla gävle. jag har det bra här borta, jag har en bra värdfamilj och mina fina vänner får dagarna att flyga förbi. har nästan vant mig vid matvanor och trafikvett. varje dag går lite bättre än den förra.

jag är fortfarande övertygad om att det här var helt rätt för mig. jag behövde komma bort och få perspektiv på livet, stå på egna ben. och långt bort kom jag. det finns en miljon saker att se och göra och jag har träffat många fina personer här borta. jag har lärt mig mycket mer efter en månad än vad jag trodde att jag skulle lära mig under hela året. framför allt, jag är minst hundra gånger starkare än vad jag trodde mig vara. and i'm indestructible.


today's +/-

+ starbucksmys med johanna
- kylan
- måsten
- playdates i huset
+ hemligstämplade planer
+ julklappsinköp
+ fina sms

+ för washington som kryper närmare!

monday, october 10th

har för första gången blivit tillfrågad om en dejt här i amerikatt. blev approachad av en kille i mallet idag, som vi gick förbi på väg in i en butik. han följde efter oss och på väg ner i rulltrappan kläcker han ur sig. "excuse me, but i think you're beautiful". sånt händer inte. osminkad, trött och jävlig. killen var snygg, men jag är för svensk för att slänga ut mitt nummer till en främling på stan. kan inte mitt nummer även om jag hade velat. det slutade med ett stavande av namn och jag kom hem till en vänförfrågan på facebook. rodnar fan fortfarande. önskar att jag kunde göra sånt. om jag nu hittade en enda snygg amerikan att bjuda ut (och om jag hade pengar till att faktiskt bjuda).


just another manic monday

världens tröttaste tjej, efter världens längsta arbetsdag tackar för sig. heading out, med Josefine till mallet! som en riddare på vit häst kom smset om middag i natick. kunde inte bli bättre en måndag som denna!


sunday, october 9th

precis som förra helgen blev denna jäkligt upptagen och stressig. jag kände inte för att göra något alls överhuvudtaget, men jag är så himla glad att jag gjorde allt trots att jag bara ville skrika, ge upp och bara gömma mig. jag hade en otroligt fin helg, med massa skratt. kameran glömdes dock bort tills idag på honey pot...

fredag blev finmiddag på tgi fridays med fyra svenskor och en dansk. himla fint sällskap, och kvällen avslutades på ben & jerry's glassbar!


lördag blev skola med johanna och movienight med klaudina




söndag blev apple picking igen med elise, tim, georgia och jen på honey pot hill


kom hem och skulle bara vila lite innan det skulle komma folk över på bbq. min lilla tupplur varade över tre timmar. inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men jag tror att jag behövde det. är fortfarande vansinnigt trött! ska krypa ner i min varma gosiga säng och kika på vänner. imorgon är det ingen skola, vilket dem glömt att berätta för mig... har ungarna hela dagen. är inte säker på att jag överlever (eller på att jag faktiskt får jobba mer än 12 timmar...).

förra helgens fynd

förra helgen i brockton var en finfin helg. mitt lätt bästa köp hittills genomfördes. levi's demi curve id för $68. elise tyckte jag var galen som kallade det billigt, men 490 spänn för ett par levi's? jämfört med allt annat här så är det rätt mycket, men jämför man med det minst dubbla hemma i sverige så kan man nog leva med det!


first day of school

uppe med tuppen och matade in adressen till massbay i gps'n. efter mycket om och men kom jag och johanna fram till rätt ställe. dagen gick fort, nån film lite grupparbeten med powerpoints osv. halvslumrande längst bak i klassrummet. lätt värt att ta tre dagar och sen ha gjort halva delen av mina studier här iallafall. life's good! och washington kryper närmare!


friday, october 7th.

lätt sämsta magkänslan sen jag kom hit. hittade inte alls skorna jag letade efter. köpte istället te för alldeles för många kronor (det var verkligen supergott, men svindyrt, vilket jag insåg för sent och inte vågade säga ifrån). yrar omkring ensam i mallet, hittar ingenting, orkar inte leta. bestämmer mig för att åka hem. hittar inte bilen. en halvtimme senare inser jag att jag letar på fel våning. åker ner och letar en halvtimme till. blir tutad på ett x antal gånger eftersom jag inte riktigt gillar att köra mot rött trots att jag ska svänga höger. näst intill bensinstop igen och fick tanka fast jag egentligen inte har råd. kommer hem och söker lite tröst; "the person you're calling is busy on another call, would you wanna leave a message?". så vad gör man?
man ger sig fan på att komma fram och ringer sverige igen. bara några ord och jag blir lugnare. vill ändå fortfarande gråta. jag tror din röst framkallade hemlängtan. saknaden sitter i magen nu och jag vill bara vara bland alla älskade fina underbara människor igen. har inte tid att deppa egentligen, måste slänga i mig mina sista svenska pannkakor och åka till skolan.

men det skulle inte förvåna mig ett dugg om jag kör vilse på vägen hem från talpedagogen. tack för mig.


just a silly song about you, and how i lost you, and your blue eyes.

jag har lovat mig själv att börja spara pengar. hälften av veckolönen borde gå att lägga undan. men just idag har jag inte alls lust att sitta hemma. och jag har fötter som enbart består av skavsårsblåsor, så jag har tagit ledigt från mina powerwalkar tom på mån. så idag känner jag för att utöka min otroligt tunna skosamling. så jag sticker till natick collections i bumlebilen, ensam eftersom jag inte lyckas skicka iväg några sms från min am mobil. inviger mina fakeuggs från american eagle idag. höstkylan har kommit till MA.


amerikanskt trafikvett

den största skillnaden mellan sverige och usa som jag upptäckt so far är trafikrutinerna. jag var livrädd för att köra bil i början, men man vänjer sig snabbare än man tror! inte nog med att alla bilar är stora som hus, och 97% av dem är automatväxlade...

• först och främst är det helt okej att köra mot rött om man känner för en högersväng. givetvis ska man se sig för, om man orkar.
• stoppskylt betyder sakta in för syns skull och gasa sedan iväg med full kraft.
• om skylten säger speed limit 25 mph så kör du i minst 35 för att "go with the flow", kör du som man ska blir du automatiskt idiotstämplad.
• gult ljus betyder på papper "caution" och "sakta in", i verkligheten lär körskolelärarna ut "go as fast as you can through the cross road".
• om du inte trampar ner gaspedalen i samma mikrosekund som trafiklyset slår om till grönt lägger sig alla bakom dig garanterat på tutan,
även om de bara fick vänta tre hundradelars sekund.
• sist med absolut inte minst, störst kör först, oavsett situation...


thursday, october 6th

torsdag. tvättdag. försökte skrubba bort alla kritfläckar på mina kläder som mamman tvättade åt mig förut. min favoritkjol, svarta chinos, linnen, allt med rosa, blå och gröna fläckar. om det går bort återstår att se, annars skickar jag dem på kemtvätt och lämnar kvittot åt mamman. medan tvättmaskinen brummar sticker jag iväg till sudbury och möter upp klaudina för en kopp te på starbucks!



morgonrutin

det är inte bara kvällsrutinen som sitter, jag har en på morgonen också! två timmars promenerande, med mina halvkilosvikter i händerna. idag blir det nog "bara" en timme dock, mer hinner jag inte.




kvällsrutin

egentid på kvällen finns det gott om. när värdföräldrarna kommer hem tar dem med barnen upp och nedervåningen blir tom, mörk och min. så den senaste veckan har det blivit mys, med en bra bok och kvällsfika. i tystnad. garanterat min bästa stund på veckan. min tv på rummet fungerar inte ännu, men problemet ska lagas nästa fredag. kanske är det lika bra. det finns en annan känsla i att läsa böcker. och man vänjer sig vid livet utan tvtablån, faktiskt.


duty calls!

time to go. ska springa lite ärenden och tanka bamsebilen innan jag hämtar barnen idag. onsdag betyder gymnastik, så det blir snacks i lekparken innan vi brummar iväg till natick. och det blir nog mat ute efter det om barnen sköter sig! ha en fin kväll där hemma!



washington dc!

mitt visum kräver att jag studerar medan jag är här borta. jag måste ta 6 credits under året, vilket motsvarar två fristående kurser, för att vara här legalt. jag, plugga, igen? skulle inte tro det va. jag ska gå på tre tretimmars föreläsningar, sen ska jag spendera nästa helg i washington dc! vita huset here we come! (plus att det ska finnas night clubs med 18+ där!). dyrt som fasen om jag får tycka som jag vill, men min värdmamma slog så glatt upp checkboken när jag kläckte ur mig mitt studieval (dem ska betala upp till $500 för mina studier). och det är fortfarande mindre än hälften av vad en kurs på harvard kostar. so excited!



end of the world

ikea förra veckan mer än gjorde min dag. enbart pga allt gott som fick följa med mig tillbaka till huset. igårkväll läste jag att dom ska sluta sälja saker som inte ikea står för produktionen. ingen mer marabou, ingen daim, inga ballerina-kakor, inga delicatobollar och inga ahlgrens bilar. värst av allt känns leksandsknäcket. dom håller på och säljer slut på sitt lager av detta för att sen inte få in mer. vad ska jag leva på nu har dom tänkt!? kära sverigebor, det är bara att börja skeppa, annars tror jag faktiskt att min värld går under.


tuesday, october 4th

vaknade med en kropp ovillig att kliva upp idag. den skriker på mig vid minsta lilla rörelse. känner mig som en kärring. träningsvärk så det hette duga i rumpan. det blev en två timmarspromenad ändå. med mina nya vikter i händerna. rosa och fina. sopslut. igen.

och från det ena till det andra. idag fyller min käraste ägodel ett år. mitt fina rosa plastkort i plånboken, som tillåter mig att sätta mig bakom ratten. minns nervositeten, andningssvårigheterna, glädjetårarna och lyckan som igår. firade med kanelbullar på ikea med catrin, och så några hos farfar i sandviken. för det var ju faktiskt kanelbullens dag jag tog körkort! i år har jag inga kanelbullar, så i år firade jag med daim tills magen protesterade, varpå jag somnade efter att ha slagit i den berömda foodwallen. försökte agera tvättäkta amerikanare. didn't work though.

ett virrvarr av tankar

kan inte riktigt sova som folk här än. har inte alls vant mig vid att höra små barnfötter rusa över golven på övervåningen. har inte vant mig vid att vattenledningarna går precis över mitt huvud, vilket gör att jag vaknar varje gång någon går på toaletten eller duschar. så jag är trött. jag är vansinnigt trött nu för tiden. kanske vänjer jag mig så småningom, kanske är det ungarna som tar på krafterna. kanske är det just nu bulan (alt. hjärnskakningen) jag lyckades framkalla när jag smällde huvudet i biltakskanten igår. kanske är det faktumet att jag befinner mig ca 600 mil hemifrån i ett land som fortfarande inte alls känns som hemma. att jag måste tänka för att gå och handla. språket är inget problem för mig, men än kommer det inte automatiskt heller. jag vet att enda sättet att lära sig på riktigt är att bo här, umgås med engelsktalande. och det tar på krafterna att behöva tänka extra på hur man ska formulera sig. så jag är trött! klockan är inte ens nio här borta, men jag skiter i det, tar min tekopp och min sista svenska bok och kryper till sängs. för just nu behövs det!


busy weekend

jag kan ha upplevt den bästa helgen sedan jag kom hit. fredagkväll blev bio med mina svenska bruttor. som tidigare nämnt awesome! fejkbowlade med johanna och ett gäng andra au pairer på lördagsmorgonen (samt fick en mindre hjärtattack pga överhängande hot om bensinstopp). elise och hennes stencoola mamma hämtade upp mig vid fyra, hälsade på systern och fick ännu en tröja från american eagle. tog en runda på ett utomhusmall, stannade till på subway och åkte till new englands revolutions hemma-arena. fotboll med elise, hennes pojkvän michael och deras tre kompisar. så sjukt kul hade vi!
splittade upp efteråt och jag och elise drog till bion och checkade lejonkungen i 3d! kanske hur coolt som helst. vi fällde några tårar båda två...

idag har det varit american sunday, vilket betyder football heeeeela dagen. men jag har haft kul ändå, för killarna i gänget är hur sköna som helst. har inte haft en tråkig minut denna helg, och jag är så himla glad att jag träffat alla dessa fantastiska människor!



no time

ingen tid att blogga idag! bowling(?) som au pair-möte imorse och alldeles strax kommer Elise och hämtar mig! ska på fotboll med henne, michael och deras kompisar. sedan blir det förhoppningsvis bio ikväll igen! både Elise och jag längtar efter lejonkungen i 3D. det beror på när den går och hur länge fotbollen håller på. sen sover jag kvar i brockton, förmodligen hos michaels mamma. får skriva mer imorn för nu måste jag packa!


did some shoppin'

har shoppat lite de snart tre veckor jag varit här. dock rätt lite, tycker jag. men mamma och pappa tycker säkerligen annorlunda, vi brukar ha delade uppfattningar om sådana saker. nåväl, tänkte slänga upp tre favoriter iallafall!


klänning från forever21, supervacker på! $15,5 (ägs även from idag i svart)


jacka i mockaimitation, H&M, $49,95 (ja jag vet att du hatar färgen matilda! :))


mjukaste tröjan ever, forever21. minns ej prislappen (som om det skulle spela roll...) har iallafall fina lappar vid armbågarna!

i övrigt har basplagg inhandlats, en långkjol och sådant jag redan visat. subwaykort, bankkort och annat som är tråkigt att lägga pengar på!

friday night highlights

bion var fett nice! tjejfilm så det stänker om det, men what the hell liksom? romantisk komedi med happy ending, kan aldrig gå fel! har verkligen lärt känna två fantastiska brudar med exakt samma filmsmak som jag! vad är oddsen för det liksom? men iallafall, som alltid, tack för en awesome date tjejer.


what's your number?

heading out. biokväll även denna fredag. med johanna och josefine även denna gång. blir what's your number ikväll. har sett trailern på tv, men jag minns inte riktigt vad den handlar om egentligen. har bara inte tålamod till att bara vara hemma en fredagkväll. anyways, trailern:



RSS 2.0