lägenhetsinvigning

första natten i systers nya lägenhet. hela trion är samlad för gemensam invigning. älskar dessa två själar så att det gör ont. även om ni med jämna mellanrum är rätt bakom flötet så gillar jag er. kommer aldrig sluta. aldrig någonsin.


syns man inte så finns man inte

tyckte att jag hörde lillebror när jag var på väg upp i trappen. men tydligen måste jag ha missuppfattat ljudet som kommit från övervåningen. där uppe fanns ju ingen lillebror. bara en pruttande tvättkorg. när jag till slut hittade min guldklimp under den pruttande tvättkorgen var han fantastiskt nöjd med sitt gömställe. med mungiporna uppe vid öronen lyste han av lycka.


körkortsteori och mr grey

idag är det två veckor kvar tills jag sätter rumpan på planet mot california. mina nya värdföräldrar har bestämt att dom vill att jag ska ta körkort. jag skrev ut körkortsboken för riktigt länge sen, men än har jag inte börjat läsa. kanske är dags nu? om två veckor ska jag kunna den utantill. varvar med lite läsning också. har jobbat på fifty shades of grey ett tag, men har inte riktigt haft ro i kroppen till att sitta still. det är dags att lägga på ett kol så jag kan skicka tillbaka dom till rebeccis.


tuesday afternoon

träffade minikusin för första gången idag! en 7 månader gammal gobit som jag utan tvekan ville ta med mig hem. lade pussel med hans fyra åriga storebror, som vuxit som ogräs sedan jag såg honom sist för ett år sen! åh dessa små charmtroll, så himla mysiga. fikade lite med min fina faster och hennes blivande man också. en fantastiskt mysig tisdagseftermiddag!

 

 mini


leaving on a jetplane

igårkväll kom äntligen den efterlängtade flygbiljetten. nu fick det helt plötsligt en verklig klang. 12e september lämnar jag boston för denna gång, och 12e september landar jag i san fransisco för att flytta in i mitt nya hem. nu finns det ingen turning back. en one-way ticket mot en ny, spännande vardag! taggad tjej!

 


en livs levande gps

har varit ute och hämtat pizza. på vägen hem sitter lillebror bredvid mig
"sväng vänster till ängsullsvägen", säger han och ser nöjd ut.
jag svänger vänster till skvattramsvägen istället för att lämna ett vykort som hamnat fel. ungen suckar och låter riktigt irriterad när han kläcker ur sig
"rutten räknas om", tillsammans med en ljudlig suck. varför använda en gps när man har en alldeles livs levande precis bredvid sig?
 
han avslutade vår lilla tur med
"kommer till HEM, till vänster"

måndagsmys

myser med lillebror och bakar hjärtformad kladdkaka. vissa måndagar är härligare än andra!


monday mornin'

har haft en riktigt härlig helg med riktigt härliga människor. utgångar, högbo marknad, kräftskiva, mys med familj och måla i systers lägenhet. det enda jag är besviken på än är hur lite folk jag träffade ute. knappt nån jag kände och dom jag väl såg verkade inte alls intresserade av att prata. har det alltid varit såhär? har man alltid bara gömt sig bakom en kram och ett hej utan att kunna föra en konversation? eller bara titta lite snett och sedan vända på sig för att slippa prata? nä, besviken är jag nog. får hoppas på att det blir bättre nästa helg! nu ska jag ut på promenad.


vinkväll och utgång

posar glatt med min första egen-inköpta vinflaska. ikväll vankas det utgång på heartbreak hotel där vi ska dansa arslena av oss. taggad tjej!!!


när magen slår bakåtvolter av lycka

som jag har saknat svensk cafémat! sen lunch på coffee lounge med en annan matilda, magen knorrar av belåtelse!


smultronställe

favoritplats med en av mina absoluta favoriter. lyssnar på vattnet, äter gott och snackar skit. massvis att ta igen. hur efterlängtat!?


mys med lillebror

har hämtat lillebror från skolan. han har sprungit in i vartenda ett av rummen i vårt hus och berättat för dem att "matilda är hemma från USA!" med världens största leende i sitt söta face. vi har busat, pussats och skrattat oändligt mycket på mindre än 45 minuter och det känns redan som att vi aldrig varit ifrån varandra!


på svensk mark

landade klockan sex imorse svensk tid. sen dess har jag hunnit åka in till Sthlm och förnya visumet, stanna för att träffa josefines mamma, käka på mcdonalds i uppsala, vinkat åt spelemannen i björklinge, premiärat på systembolaget, kommit hem för kisspaus, överraskat mamma på jobbet, åkt in till stan och kikat på huset där syster fått lägenhet, köpt lösgodis och packat upp. inte illa pinkat va? är helt slut, men ska försöka hålla mig vaken i fem timmar till. åtta är tidigaste tillåtna tid för läggdags. men efter att ha varit vaken sen 11 igår morse svensk tid känner jag mig inte så himla kaxig. får nog hålla upp ögonlocken med tandpetare sista timmen. men åååååh vad det är skönt att vara hemma!


ready, set...

har varit vaken sen 5.15 i ett försök att på förhand bli av med jetlaggen. packat i, packat ur, packat i och packat om. kan inte fatta att jag åker idag! jag är så himla förväntansfull så jag snart spricker. nu ska jag äta frukost och starta dagen på riktigt. har några sista ärenden att uträtta innan jag kan åka. om 17 timmar står jag på svensk mark!


is it possible for time to move any slower?

all packed up and (i stort sett) ready to go! jösses vad nervös jag blev helt plötsligt. förväntansfull och alldeles tårögd.


pirr i magen


the typical sunday

jag fick rulla ut ur sängen idag. träningsvärken är överallt, i muskler man inte ens visste att man hade. Josefine hämtade mig för brunch på j&m diner. sjukt gott och fett värt! resten har av uppenbara anledningar spenderats i sängen. just nu snurrar the hunger games i dvdn.


we survived

noll sex noll ett rullade bilen ut från lingley lane. sexton timmar senare kom vi rullandes tillbaka. 7,5 timma uppe i bergen. allt i min kropp gör ont och jag kan inte längre stå på benen, men mysigt var det väl. nu? kollaps i sängen!


fredag 17.8.2012

denna vecka är äntligen slut! jag överlevde verkligen. sitter hemma hos Josefine nu efter en trevlig middag med värdfamilj på primebar. imorgon bär det av på heldagsutflykt. vi ska, tillsammans med josefines värdfamilj, åka tre och en halv timme uppåt i landet, närmare bestämt till new hampshire och white mountains. jag ska på min livs första hiking trip! är väldigt excited. har rotat fram kläder ur resväskan att hika i. 6.00 rullar bilen härifrån, förväntas vara hemma typ 22.00. uppdatering blir alltså dålig i helgen också, men prio just nu ligger i att njuta av USA. åker ju på tisdag och när jag är tillbaka här har jag bara en vecka kvar på östkusten.


somewhere in this darkness there's a light that i can't find

dagens väckarklocka: blixten som lyste upp hela mitt rum som om lampan tändes
dagens fail: att åka till museet som min värdmamma bokat biljetter till idag för att komma fram till en semesterstängd, övergiven byggnad
dagens arbetsplats: stranden
dagens räddning: fyi och mallet med josi
dagens motivation: beställde svensk valuta på banken idag! snart ♥


rough day

museum of science i stort sett hela dagen. efter en halvtimme tröttnade grabben och ville hem. automatiskt blev matilda den sämsta i världen resten av vårt tre timmar långa besök. försöker bita ihop, försöker tänka positiva tankar, men lågan har brunnit ut. antar att det finns en gräns för hur mycket skit man kan ta från en och samma barnaskara. hittar inte tråden att dra i för att vända på mungiporna. lever för min lediga tid och mina härliga vänner. en vecka kvar till sverige. sju oändligt långa dagar.


måndag 13.8.2012

idag var en konstig dag. den var bra på så många sätt men ändå jobbig. jag tror att mina känslor fortfarande åker berg- och dalbana på six flags... mycket tjafs med värdbarnen, ändå en slapp dag, och sen en sista fika på pinkberry med tjejerna. alla dessa hejdån gör ont i hjärtat. idag fick vi krama om elina och emelie för sista gången. de åker hem till sverige imorgon. än en gång har det varit fantastiskt kul att få lära känna er brudar! har ännu inte riktigt insett att jag faktiskt inte kommer se alla mina vänner här i USA när jag flyttar vidare... de har ju varit så stor del av min vardag här och det skrämmer mig att börja om. förhoppningsvis överlever jag. och vi ses ju i sverige nästa sommar!


vissa jobbdagar är otroligt jobbiga...


this weekend

jag har haft sådan grym helg så jag knappt hittar ord. så fantastisk! inledde på fredagkväll med middag på tgi fridays och efterrätt på ben&jerrys. sleepover hos j. lördag blev lunch på ikea och ett stop på h&m, sen mys hos elina på kvällen med tjejerna. sen sleepover hos j med emelie. och idag hände grejer ska ni veta! jag emelie josefine sebbe silvia och niklas packade in oss i min bil och drog till six flags! sjukaste berg- och dalbanorna jag varit med om. och lätt svettigaste dagen jag spenderat på ett nöjesfält. efter loopar hit och dit, stup likt fritt fall hängandes med ansiktet neråt, otaliga skrik och skratt kom jag precis hem. utmattad till tusen. övertygad om att jag somnar så fort jag lägger mig ner! kan behöva en godnatts sömn nu. imorgon börjar helvetesveckan med med fem 10-timmarspass i rad.


papput 44 år!

idag fyller min älskade papput år! och eftersom det skiljer sju år mellan mina föräldrar och min mammut har stannat på 37 så måste ju detta innebära att pappa är 44 nu igen? (har så härligt unga föräldrar!!) idag var pappas dag, och jag skulle lägga upp en bild som visar vår fantastiska kärlek till varandra. men eftersom jag inte bloggar från min dator och blogg.se inte vill samarbeta så funkar inte det riktigt. men det är tanken som räknas! grattis min älskade gogubbe. presenterna kommer med mig, vi ses snart! ♥

lördag mitt i veckan

varm choklad och kanelbulle för två. lill-lördag såhär en helt vanligt onsdagkväll. nu tippar veckan över, snart är det helg!


the final countdown

har på senare tid blivit helt besatt av min countdown-app. längtar så himla mycket till alla nedskrivna event, men på väldigt olika sätt. är inne och tittar på dom varje dag. känns som att hela livet kretsar runt den, och det känns verkligen här i huset att det snart är slut. pratet handlar om avskedsmiddagar, nya au pairen, skolstart, nya rutiner och min flytt.


tisdag 7.8.2012

ikväll var det dags igen. efter middag på cheesecake factory och massor av långa kramar var det för andra gången på en alldeles för kort tid var det dags att säga hejdå till en vän man lärt känna under tiden här. nu är det annis tur att dra iväg på resemånaden och se resten av USA. jag är så glad för hennes skull, och så himla avis. tack för denna tid vännen! jag är så himla glad över att jag fick lära känna dig. våra tisdagsmöten kommer aldrig att bli detsamma utan dig. ha en awesome resemånad, vi ses nästa sommar! ♥


see you soon sweden

tiden springer otroligt fort och jag hinner inte med. två veckor kvar nu. denna tid om två veckor jag på väg till logan airport!

måndag 6.8.2012

jag hade en enda sak på min to-do-list idag. en enstaka grej. jag släpade mig upp och tvingade mig själv att hålla mig frisk. så jag packade in mig i bilen och åkte mot en annan förort för att skaffa ett social security number. för det behöver man om man ska skaffa amerikanskt körkort (och tydligen även för bankkonto i cali). jag kom till ett svettigt kontor proppat med människor, där jag spenderade två hela timmar utan att det blev min tur. sen hann jag inte vänta längre. snacka om att verkligen slösa bort all min lediga tid för dagen...

mår iallafall lite bättre idag. inte hundra ännu men bättre än i helgen, så vi pinnar på åt rätt håll iallafall. ikväll ska jag träffa josefine och leta hotell i NYC. är sjukt sugen på att åka dit igen innan det blir för långt bort för en weekend. får se vad vi hittar! håll tummarna mina fina.


kvällens kloka ord


söndag 5.8.2012

jag har legat i sängen heeela dagen. jag försökte intala mig att jag bara råkat ut för det där 24timmarsviruset, och gav igår all energi jag kunde. men när vi var på väg till bion insåg jag att jag varit för optimistisk. vi fick vända hem igen. därav sängliggande idag. att ligga här och oja sig har inte hjälpt ett dugg. jag längtar efter mat men vågar inte riktigt äta. men så fort jag får tillbaka aptiten ska jag sätta tänderna i salta kex!

why does these things always happen to me?

idag när vi åkte hem från tunnelbanestationen hände något riktigt, riktigt märkligt. från strålande sol öppnade sig himlen och droppar stora som vindruvor föll från ovan. så naturligtvis slog jag på vindrutetorkarna. när vi sedan ska till att svänga av motorvägen kom dem i otakt. vi hann bara reagera på att det såg konstigt ut och jag skulle precis stänga av dom när dom helt plötsligt kolliderar med varandra. crash och schwissss sa det och en svart bit for åt fanders och i nästa sekund lossnade ena torkarbladet. chockade som vi var började vi asgarva. vad fan gör man liksom? mitt i spöregnet. och hur fasen förklarar man detta på engelska? tog med mig det torkarbladet som släppte och fick ur mig ett "sorry, i broke your car...". lyckligtvis tyckte mina värdföräldrar att det bara var tur att vi inte skakade oss och lät inte alls arga. men jag har ändå dåligt samvete. fastän jag vet att det inte var mitt fel. sånt här händer banne mig bara mig!


boston harbor

idag åkte vi in till boston för min näst sista laserbehandling. väl där tyckte jag att vi lika gärna kunde gå längs boston harbor när vi ändå var inne liksom. dessutom bestämde jag att vi skulle gå över longfellow bridge också så att jag kunde få boston skyline på bild. dessvärre blev det någon form av soldimma på bilderna, och de blev rätt suddiga, men ändå!
 

stomach bug

jag fick jobba totalt två timmar idag. det kändes rätt okej. dessvärre går det någon 24timmars magsjuka här i wayland som jag verkar dragit på mig, så jag kunde inte direkt njuta av min lediga tid. skypade med mammut och papput i lite drygt 2,5 timme. vilket ju ifs var himla härligt. snart ses vi! ikväll blir det tvn och jag. min kropp längtar efter rostade mackor och mintglass. får se när jag får aptiten tillbaka.


need some sleep

stannade uppe alldeles för länge igår och tittade på brothers & sisters med josefine. är så trött idag att ögonen går i kors! nu har jag precis släppt av barnen så nu blir det powernap för fulla muggar. ska bli intressant att se hur jag jobbar idag. båda mina värdföräldrar är nämligen hemma, och eftersom jag inte går på schema utan slutar när de kommer hem känns ju detta himla spännande. båda satt vid frukostbordet och bara glodde så jag fick jobba morgon iallafall. håll tummarna för att det var dagens insats?


bored to death

är rastlös. vet inte vad jag ska göra med min lediga tid. har hela tiden tänkt att jag ska se till att ta till tag i min tid jag har kvar och njuta, men idag har jag ingen att njuta med. funderar på att packa ihop på riktigt. just nu vill jag bara hem, jag är klar här. snart så...


starbuckskväll

är hemma efter en himla mysig kväll med frida och martina. två av de nya tjejerna här i området. två väldigt trevliga prickar! det är så härligt att man kan bjuda med en främmande människa på fika här på ett helt annat sätt än man kan hemma. men det är så spännande att träffa nya människor när man är i denna situation! vi började på tj maxx där vi alla tre fick med oss varsin påse ifrån innan vi slog oss ner på starbucks och bara snackade. som sagt, väldigt trevligt och en härlig avslutning på en bra dag!
 

onsdag 1.8.2012

aug 1 står det i min kalender. första augusti. redan? hur gick det till? när jag imorse såg detta höll jag på att sätta milkshaken i halsen. nu blev jag nervös. på riktigt.

 

just nu känns det som att det ska hända massor, fast det egentligen är rätt enkelt. jag ska hem snart, jag ska åka tillbaka och sen ska jag flytta. men denna gång kom nog alla känslor som borde kommit förra gången. jag är så himla nervös, och såklart förväntansfull, över att jag snart ska träffa min nya värdfamilj. förra gången hann jag nog aldrig fatta det på riktigt och jag blev inte alls särskilt nervös, då kändes det bara konstigt. nu är det pirr i magen och allt som hör till. kommer dem tycka om mig? kommer jag trivas? hur ska jag lära mig hitta? tänk om de inte gillar min matlagning? tänk om jag inte klarar min uppkörning och inte får något körkort?

 

på samma gång är jag så himla nervös för att åka hem. vad har hänt hemma? är allt annorlunda nu? folk flyttar hemifrån och börjar jobba och går på universitet. nånstans förväntar jag mig nog att allt ska se likadant ut, även om jag är så himla medveten om att det inte är möjligt. det känns konstigt att komma hem efter så här lång tid och bara hälsa på. men jag längtar så att jag snart spricker. snart ska jag få kramas med min familj igen. och träffa alla vänner. åh vad jag är lycklig! dramigbaklänges vad skönt det ska bli!


swedish nanny therapy

tisdag betyder starbucks med alla fina svenskar i området. eller som min värdpappa kallar det - "swedish nanny therapy". så himla mysigt att krypa ihop mellan hyllorna på barnes & noble med en kopp te i handen och fantastiska vänner runt sig. ännu en himla fin kväll med många härliga skratt!



emelie, anni, madeleine, josefine, frida och martina. elina var också med men är av nån anledning inte med på bilden.

RSS 2.0