tummy ache

både jag och lillgrabben har haft ont i magen idag, så vi har spenderat hela eftermiddagen i min säng, han har läst böcker för mig och sedan blev det tv. efter playdaten kom även tjejen och kröp ner. så nu ligger vi här, tre i rad och kikar på disney channel. det är middagsdags, men det var ingen av oss som var sugen på mat, så pastan jag precis har kokat står orörd i köket. vi får se hur detta slutar.

ikväll har jag iallafall zumba med min värdmamma. grandma-momba som kevin brukar säga. enbart för att jag har gnällt på tempot och kommenterat medelåldern (som ligger på typ 50+!). men vi kör ändå. tre gånger kvar!


mensmonstrens afton!

kvällen spenderas i min säng med choklad i alla dess former, crazy stupid love på tvn och en himla go' vän


hemsaknad, inte hemlängtan

jag var inne på en annan matildas blogg imorse, där hon skrivit ett par ord som jag fastnade för. hon bor alltså i england och är liksom mig borta från "hemma". och visst finns det jobbiga stunder med det, och jag har alltid sagt att jag har hemlängtan i dessa bad moments. men där har jag ljugit. jag tänker sno matildas tanke; jag längtar inte hem, jag saknar mitt hem och alla som hör till. det heter nu mer hemsaknad. och du är en av många som jag saknar vännen. önskar att vi inte befann oss i olika länder, kontinenter och tidzoner. matildor behöver matildor omkring sig för att funka ordentligt. lika mycket som jag misstycker avståndet så uppskattar jag också motbeviset på att du och jag inte kan bli bra på bild tillsammans. tänk att båda kunde se schnögg ut på en och samma bild. helt otroligt!


onsdagsfesten, studentveckan, förväntansfulla och genuint lyckliga


sunday, january 29th

har aldrig tråkigt när jag är i brockton! idag åkte vi på fond raiser för en liten kille som dog väldigt ung, av en sjukdom jag inte riktigt kände till. lite välgörenhetsauktioner och chilligrytetävling. fantastiskt, men huuuur stark som helst i min stackars mage! efteråt drog vi till patriots palace och kollade shoppingen där innan vi stack hem till dave och hängde lite. slutade med middag på IHOP - international house of pancakes! elise's mamma bjöd på inträdet till fond raisern, vi shoppade ingenting och tim betalade hela notan för middagen. helt gratis söndag men som ändå innehöll så mycket skratt! lätt värt.

har även hittat sparmotiveringen; resa i cali, arizona, nevada och hawaii när min sista arbetsdag är gjord. nu behöver jag bara en resepartner! nån därhemma som vill resa i september/oktober, kan ta 15 dagar ledigt och har sisådär 20000 kr över? snälllllaaaaa?!?!??!


dinner at IHOP - chocolate chip pancakes w/ bananas and strawberries!


off to brockton

lillgrabben har bultat på min dörr hela morgonen, allt för att få ge mig en godisklubba. lite drygt kanske, men ändå rätt gulligt. vaknade inte alls så utsövd som jag hoppats, men det gör inget, för nu sticker jag till brockton för att hänga med elise!


dagens lista

dagens vill ha: sommar alt. en gratis resa till miami bokad i mitt namn
dagens klädsel: nya jeans, svart linne och cardigan
dagens frisyr: smutsigt och mössa/uppsatt
dagens smink: mascara, ögonbrynsskugga
dagens låt: love song
dagens planer: hänga med jp lite till, innan jag pyser hem och stupar i säng
dagens misslyckande: planen om att vara spontana... och jeansjakten på levi's store
dagens drog: josefine's sällskap
dagens köp: två par nya jeans, mat
dagens godis: chips
dagens humör: strålande
dagens längtan: familj
dagens film: forrest gump


arkivbild washington dc, bara-för-att

zara basic dept.

eftersom mina jeans jag hade med mig var nära bristningsgränsen köpte jag ett par sprojlans levi's när jag kom till staterna. och jag har varit supernöjd med dessa, fram tills igår då jag hade sönder dem. det var med ett knak jag sjönk ner i josefines dodge. dagens mission; nya levi's. hittade dock inga som kändes helt hundra, men av en slump släntrade vi in på zara. tio minuter/en kvart senare släntrade vi ut igen. två par jeans rikare, till samma pris som mina levi's!


friday

vansinnig dag idag. pga ultraljud kl två fick jag inte äta eller dricka alls på hela dagen, vilket fick mig helt ur balans. är fortfarande rätt klen men snart är det middagsdags och förhoppningsvis får upp mitt blodsocker till normal nivå. njurar, mjälte och gallan såg finfina ut så jag har inga allvarliga fel på magisen iallafall, även om den smärtar rejält emellanåt.
nu ska jag göra något åt katastrofen till ansikte och vänta på att Josefine hittar hit och plockar upp mig för en middag i mallet!


update

jag lever. tänkte bara säga det. blev egentligen inte så himla klok av läkarbesöket idag, men blir förhoppningsvis klokare imorgon när provsvaren kommer och jag varit iväg på ultraljud (i ett helt o-gravidigt sammanhang).

och behöver nån nånsin ta blodprov i MA så jobbar världens skönaste labbsköterska på Newton-Wellesley prime care i Weston. just so you know.


wednesday, januari 25th

mår inte bra. något är fel.
har läkartid imorgon. förhoppningsvis kan hon lista ut varför magen gör så ont att det är svårt att andas djupt och stå upprätt. keep your fingers crossed.


helt okej temperatur för att vara januari


konstaterar

att om två månader fyller jag tjugo år. blir helt myndig, får börja betala för läkarbesök och besöka systembolaget. tjohoooo! JAG FÅR SNART GÅ PÅ SYSTEMET! kruxet: jag befinner mig i usa. här får jag redan betala för sjukvård, men är inte myndig. man måste vara 21 för både alkoholköp och nattklubbar. bara nackdelar om man så vill. men mitt liv som pensionär är underbart. slutkörd kl 9 varje kväll, inklusive helger. shoppar på pensionärernas rusningstid. och jag ska alltså om två månader fylla 20. just sayin'.

(josefine och johanna - providence, new york eller kanada! vi måste ut och dansa!!!!!!)


onödigt vetande

jag är inne i en djup aptitsvacka. en dålig spiral. med energin under noll. är så trött att det svider i ögonen, vet knappt vad jag heter! min magkatarr fick min mättnadskänsla att komma så snart jag tagit första tuggan av maten och mot slutet av förra veckan käkade jag dåligt pga illamående. har inte kvar elden övre magen men mår fortfarande illa, men just nu tror jag att det är för att jag äter sämre än USAs onyttigaste människa. jag vill bara ha söta och onyttiga saker och i detta hus finns det gott om sådant ska jag be att få tala om! problemet är dock att min mage inte riktigt vill som jag vill. imorgon börjar vi om igen. har handlat havregryn, ägg och knäckebröd så imorgon blir frukosten 750 gånger bättre än dagens halva banan och lunchen bättre än en avokado och två rostmackor. sedan ska jag jaga endorfiner på gymmet och trippa runt i högklackat. det borde göra susen för både aptiten, energin och självkänslan! återigen, imorgon är min dag.


en awesome söndag

har haft den roligaste dagen ever. körde till brockton imorse för att hänga med elise. hennes farmor fyllde 80 år så jag blev med glädje körd dit där jag träffade hela hennes släkt på pappa alans sida. dom är heeeelt galna men så sjukt roliga! efteråt pyste jag och elise till ikea och sen ett mall som jag för tillfället tappat namnet på innan vi stack in till boston och åkte skridskor på "the frog pond". avslutade med varm choklad innan vi åkte tillbaka till henne och chillade innan jag var tvungen att åka tillbaka. nu ligger jag nedbäddad och glor på vänner igen, bara två säsonger kvar... hehe. så tack till elise för en fantastisk dag!

och jag nåddes precis av nyheten om en liten ny kusin i klanen. en liten vincent sa hej till världen igår. stort grattis, och jag önskar all lycka till er (också önskar jag att jag var hemma i sweden och fick gosa lite med pyret!)


dinner at uno's chicago grill


i have my own square!


förbättring?

drog till gymmet med johanna imorse och körde på ett tag. efteråt åkte jag till pass nummer två, victoria's secret hos josefine. givetvis var vi tvungen att se efter om akrobatiken förbättrats sedan sist! ser vi någon skillnad?

måndag



torsdag (idag)


why you're gotta be strong tonight

jag har varit rätt oärlig mot er mina månader här. jag vet inte varför. när folk frågar hur det är och om jag trivs så har jag nästan jämt svarat att livet är helt fantastiskt och att jag har det underbart. kanske för att jag så förtvivlat gärna vill att det ska vara så. jag vill så gärna att allt ska vara perfekt. men det är inte så. jag dansar inte på rosor. inte varje dag.
jag får med jämna mellanrum höra att jag är en del av familjen, att jag är fabulous. men alldeles för ofta (näst intill varje dag) får jag en känga i magen av ord som "jag hatar dig", "du är den värsta personen i världen", "jag vill ha en ny au pair", "kan inte du åka hem och aldrig komma tillbaka" och "gå härifrån, jag vill inte se dig". jag har aldrig varit bra på att ta sådana ord från någon. och den senaste veckan har jag vaknat på morgonen och funderat på vad jag ska göra för fel idag som gör mig till den allra sämsta tänkbara människan i världen. ofta funderar jag på om jag tagit mig vatten över huvudet. att jag kanske inte är stark nog för det här. och igår kom droppen som fick bägaren att rinna över. jag blev så vansinnigt ledsen av saker mitt autistiska värdbarn skrek åt mig att jag var redo att packa mina saker och dra. idag har jag fått lite mer perspektiv, tömt kroppen på tårar och tagit igen sömnbristen. jag tänker inte ge upp och åka hem, det är jag inte mogen för. däremot har jag pratat med mina värdföräldrar om problemet, frågat om råd, pratat med mina värdbarn, skrivit regler om hur man beter sig i denna familj. idag känner jag mig bättre än igår, och idag har jag återigen varit den roliga, påhittiga au pairen som grabben har gosat med hela eftermiddagen. det går fruktansvärt fort i svängarna. men svänger han så svänger jag också. idag är en bättre dag, och idag är jag cool. men jag kände ändå för att få ur mig hela sanningen om hur jag inte har det fantastiskt varje dag. för i grund och botten vet jag inte vem jag försökte lura mest, er eller mig? jag borde känna mig själv så pass bra att jag inte behöver luras. viljan om att ha ett perfekt liv utåt känns helt enkelt inte lika viktigt som att må bra och att vara ärlig. från och med nu ska jag åtminstone försöka skaka av mig alla dessa elakheter som väller ut ur ungen ibland, och kanske kommer mitt fantastiska liv så småningom.


that's when love can build a bridge of light


känslomässigt svammel

just ikväll önskar jag att jag visste vilka ni är som läser allt jag skriver varje dag. på så sätt skulle det vara mycket lättare för mig att veta hur personlig man kan vara och hur mycket man kan öppna sig. hur ärlig och hård man kan få vara. hur svag man kan visa sig. men jag vet tyvärr inte vilka alla ni är så därför vet jag inte hur mycket jag bör säga. så idag får det räcka med att berätta att det har varit en väldigt jobbig och dålig dag. på många sätt väldigt bra, men det är alltid det där enda dåliga som drar ner en. ikväll är jag så liten. så trött. återigen går jag och lägger mig i hopp om en bättre morgondag.


dagens +/-

+ snö
- den fick ligga kvar i typ en timme
+ skype med min sköna!
+ gym ned johanni
+ för träningsvärken som för varje timme som går känns snäppet värre
- tvättkorgen var så överfull att jag helt enkelt inte hade något annat val än att tvätta
+ hemlagad mat hos josefine, lax och quinoa med grönsaker! yum
- orken att vara påhittig är obefintlig
+ ungarna behöver inte en påhittig au pair, dem är ute i den lilla blötsnö som finns kvar och leker så fint!


golden globe 2012

så jag kikade litegrann på golden globe galan igår eftersom min värdmamma satte på det när vi åt middag. tydligen älskar hon och lilltjejen att titta på klänningarna. jag har aldrig tålamod till sådana galasändningar (tröttnar alltid innan det är slut och googlar hellre på vimmelbilder från kvällen) men hann under middagen reflektera över två saker.
nummer 1: jag håller på att kämpa mig igenom alla 10 säsonger av vänner just nu, vilka spelades in runt 98-04. då hade matt le blanc (joey) fortfarande mörkt fint hår. jäklar i min lilla låda alltså vad gråhårig karln är nu för tiden! höll på att hosta upp laxen av ren chock.
nummer 2: madonna, vad tänkte du med när du valde klänning? tjusig sådan, men alldeles för liten! här höll jag istället på att sätta laxen i halsen. stackars. tror jag. eller var det meningen att hennes tuttar skulle se ut sådär?



today's

idag har jag: vaknat långt ifrån utvilad och varit rätt grinig hela dagen. träningsvärk! påmint mig själv om att jag inte bör laga köttfärssås i vita kläder. haft hant om två speedade 6åriga pojkar. läst.
idag vill jag: tacka alla söta för tipsen ang min mage (har inte vågat prova rått ägg än, är skitskraj för råa saker. kan man verkligen helt säkert äta ett rått ägg utan att typ dö? om ni lovar mig att jag inte blir sjuk av det så lovar jag att prova). påpeka att om tipsarna vill ha sina belöningspussar så måste dessa mejla mig sin adress så jag kan skicka dem. kramas (mamma, var är du när jag behöver dig!?). lägga mig under täcket och sova tills imorgon bitti. ta en paus och lämna huset för gymmet.
idag ska jag: ta en kopp te och lugna ner mig. jobba lite drygt två timmar till. vända på humöret. gymma. ge mig själv ett ordentligt peptalk.
idag saknar jag: kärlek (mamma pappa syster bror vänner och alla älskade själar!) och räkmackor!

och slutligen idag känner jag mig: ungefär lika sexig som bilden nedan

det är tur att en av oss är snygg iallafall!

this weekend

den här helgen har varit rätt nice alltså. som alla andra helger. ledighet och lugn. fredag betydde ett x antal avsnitt vänner hos josefine, pannkakslunch, middag på liberty, fruktsallad och "whats your number?".
igår stod skype med födelsedagsfirarna på schemat, sedan häng hos josefine, lunch här, hårfärgning (misslyckad sådan och jag ser nu mer ut som en rävstjärt vid rötterna), två svängar till mallet (mitt nya vsx-nattlinne på bilden), middag på tacobell, ett par vänneravsnitt och väldigt mycket flams när tröttheten kom smygande.
idag har det varit gym och lcc-möte på sudbury fire dept. vissa var besvikna på det obefintliga utbudet sexiga brandmän medan andra var lika fascinerad som ett barn på julafton ;) kvällen har spenderats i sängen med vänner på tvn, baby foot-inpackning på fötterna och datorn i knät. borde ha lagt mig för länge sen, men fastnade. ska ju tydligen jobba hela dagen imorgon eftersom det är nån jävla memorial dag. can't wait...............


den långa vägen mot modellkroppen!

det nya hårda livet har börjat. hundra dollar ska sparas och ett kilo ska försvinna, per vecka (haha okej, inte superseriöst men ändå!). idag blev det gym med Josefine. efteråt körde vi efter victoria's secret's modellernas träningsprogram. så imorgon förväntar vi oss att vi vaknar upp och ser ut som en supermodell. eller åtminstone med träningsvärk. sedan fick vi för att kolla våra akrobatiska skills. det var länge sedan jag skrattade så mycket i gymmet ! bakåtkullerbyttor och brygga av världens smidigaste tjejer!

 


fina mamma

idag fyllde min fantastiska mamma 37 år, för åttonde året i rad. konstigt hur sånt där fungerar! hur som helst. önskar att jag kunde få kramas med dig såhär dagen till ära. men det har skickats massor med telepatikramar och pussar hem till sverige. hoppas dom kom rätt! hade jag haft någon bra bild på dig på min iphone hade jag givetvis slängt upp en sån, men nu har jag inte det. så du får nöja dig med ett grattis min sköna. jag hoppas att din dag blev helt underbar, för det är du värd. längtar tills vi ses igen <3


updt. den som söker finner. i mitt fall hittade jag en mamma som pekar finger!

the tee-jama, vsx

har spenderat pengar idag. åkte till natick mall och travade in på victoria's secret. min första tid här förstod jag inte riktigt fascinationen med denna butik, men oh my god, det gör jag nu! jag är förälskad. helt sjukt snygga grejer. över allt! jag ska spendera en hel veckolön där inne nån gång innan jag åker hem. idag stod dock pyjamas på inköpslistan. hittade inte den jag letade efter (men kom ändå hem med ett annat nattlinne), så jag fick helt enkelt klicka hem den. om drygt en vecka kommer den hem till mig. jag längtar!


hjälp?

jag har magkatarr. och jag har haft det mer eller mindre sedan veckan innan jag åkte till sverige. ni vet den där svidande, brinnande känslan i övre magen och det bränner till vid varje andetag? VAD GÖR MAN? hjälp mig någon! jag dricker varken läsk eller kaffe, äter näst intill aldrig kryddstark mat eftersom jag är den mesigaste i världen. jag tuggar inte tuggummi. försöker hålla hyfsat regelbundna mat-tider. är inte stressad. men ändå är det såhär. ibland så illa att jag vill gråta. och ingenting tycks hjälpa. jag äter omeprazol, novaluzid och nån annan äcklig tuggtablett som jag hittat på cvs. inte på samma gång naturligtvis. men nån av er fina själar där ute måste väl kunna ett trick mot magkatarr? typ som transbärsjuice mot uvi. snälla? jag lovar att jag (förutsatt att jag har adressen) skickar hem en puss åt den som hjälper mig med detta! du kan få hur många pussar du vill!


tacokväll på lingley


four down, eight to go

idag har jag varit i USA i fyra månader. fuskade visserligen litegrann och semestrade i sverige i 2,5 vecka. men hur som helst, åtta månader jobb kvar, sen ska jag ut på äventyr. har inte planerat hur var och med vem än, men det löser sig. en månads resande i USA lär ju knappast gå fel! tills dess ska jag fortsätta räkna ner, chilla med mina fina vänner, och ha kul!


a day from hell

när ungarna bråkar och skriker. slåss, rivs, kastar saker. värdpappan ringer och säger "ledsen, men jag blir väldigt sen ikväll". värdmamman sitter hos frisören. grabben får ett utbrott och gallskriker. jag är världens sämsta au pair. han hatar vuxna. han hatar mina dumma regler. han önskar sig en ny au pair, helst hon som hade en profilbild med henne och en katt. när allt är kaos. då vill matilda krypa ihop i sängen och gråta. då önskar hon att hon var hemma. hemma i sverige, hos människor som bryr sig, som aldrig säger att hon är sämsta personen i världen. som hon får kramas med, och skratta med. som får henne att må bra. just nu är jag jävligt arg för att jag slösar bort min värdefulla tid med personer jag älskar för det här. just idag är allt fel, och jag känner mig mindre än vad jag trott är möjligt. just idag vill jag packa väskorna och dra till flygplatsen, första bästa flyg till arlanda. på samma gång vet jag också att jag aldrig skulle göra det, att jag borde stanna, och att idag bara är en förjävlig dag. imorgon kommer bli bättre. imorgon är kanske min dag. there's always hope.


tuesday, january 10th

har hunnit med massor av saker idag. vilket utav tvekan känns i min arma kropp. först och främst upptäckte jag, såhär efter fyra månader, anledningen till att det är så jävla kallt i mitt rum... mitt fönster kan öppnas nerifrån och upp, eller uppifrån och ner. däremot går det inte att stänga ordentligt hela upp! underbart såhär när graderna ligger runt 0. sedan hann jag handla mat, fika på starbucks, åka till banken, kolla några avsnitt vänner, baka och äta brownies med josefine. nu jobbar jag på middagen medan jag ser fram emot kvällen. min värdmamma ville ta en zumbaklass, men ville inte göra det ensam. så hon ville ha med mig, och därför betalade min avgift på 500kr. så för henne kostar sex gånger zumba 1000 spänn. onödigt tycker jag men hey jag är klagar inte! hade nog sagt ja även om jag skulle behövt betala själv! :) ikväll kommer jag stupa i säng likt en nerskjuten soldat. eller så får jag jordens energikick och håller igång tills sent inatt. time will tell!


just another manic Monday

• städa
• vänner
• lunch hos josefine
• hämta barn
• vänner
• simning på ymca
• vänner och godnatt!


i drömmarnas land

det är konstigt det där med hur hjärnan fungerar. det är snart fyra månader sedan jag tog min väska och flyttade hit. efter dryga tre månader åkte jag hem på semester för att spendera tid med nära och kära. väl hemma var det som att jag aldrig flyttat och att tiden på något sätt stått stilla medan jag var borta. efter bara ett par dagar hemma kändes det som att jag aldrig varit här, utan haft en dröm om hur det skulle vara att bo här. så abstrakt det bara går att vara, så kändes tanken på att jag någon gång skulle ha bott i USA. tog mig till arlanda och flög tillbaka till min abstrakta dröm. och nu, efter bara fyra dagar känns det helt tvärt om. har jag varit hemma över jul? eller drömde jag det? har jag verkligen kramats med alla jag känner? det känns så himla vardagligt att vara här igen att jag börjar tro att jag aldrig var hemma. jag är helt inne i min USA-rytm igen (dock lite lite trött och jetlaggad). känns konstigt. lever någon form av ett dubbelliv. ett här och ett som jag har på paus hemma. för hemma är verkligen hemma, även om jag börjat säga det om massachusetts också. men summan av all denna virriga kardemumman: jag lär leva min abstrakta dröm till fullo nu, för om nio månader är jag förmodligen på väg hem nu, och om det ska kännas så här efteråt lär jag banne mig göra detta till den bästa drömmen ever!


det är över nu, men jag kommer ihåg alla dagar med dig.

jag är ledsen, men idag klippte jag alla våra band. liksom bokstavligt. vi har haft det jävligt fint du och jag. en längre tid, och mot slutet var vi oskiljaktiga. men ibland måste man liksom ta steget. du har varit så jäkla kall och hård på sistone, nästan stoppat mitt blodflöde. jag ville inte att det skulle behöva gå såhär långt. hade hoppats på att vi skulle kunnat lösa det här på ett smidigare och bättre sätt för oss båda. mindre smärtsamt. men a girl's gotta do what a girl's gotta do. nu är det över. fick ett blödande sår på köpet. känns väldigt tomt, och vansinnigt skönt. ska göra allt jag kan för att få återförenas med dig i framtiden, men för nu, åtminstone tills jag kommer hem/har råd laga oss lägger jag dig på hyllan. som sagt, vi hade ett par fina år.

nu känns mitt långfinger tomt, jag är ledsen över att ha behövt ta till tången. men kära girlpower-ring, jag ska laga dig när jag har råd. och nångång i framtiden ska du få sitta på mitt långfinger igen. jag lovar det! i'm gonna miss you.

sunday, january 8th

har haft en helt sjukt rolig helg! igår jobbade jag kväll som sagt, och efter det drog jag till target för att byta min mascara eftersom den saknade borste(!!). sen styrde jag mot josefine. hennes ena värdbror som var hemma från college hade vänner över. beer pong och red cup games. hade helt sjukt kul! dock har jag väl aldrig gillat öl men det var liksom bara att offra sig för laget. sen fick de för sig att göra smores - kex, grillad marsmallows, choklad, kex - så de gjorde upp en eld på baksidan där vi myste en stund. när kompisarna drog gjorde jag josefine rebecca brandon och ben ett försök att kolla på film, men det var ingen som orkade engagera sig så vi gjorde kväller istället!

imorse när vi vaknade kläckte josefine ur sig att vi skulle prova yoga. sagt och gjort, vi bokade in oss på ett bastuyoga-pass. och herre min skapare! jag har aldrig svettas så mycket i hela mitt liv! alltså svettfläckar blev till ett enda stort blött klädesplagg som med all säkerhet skulle kunnat vridas ur! men det var intressant dock. kul är fel ord, men det var intressant. nu är jag hemma, och hungrig som aldrig förr. dessutom helt slutkörd. blir tidig kväll framför vänner idag. hoppas eran helg var lika fantastisk som min!


kära gud, varför hatar du mig?


saturday, january 7th

det känns underbart att ha möjlighet att sova till elva, men att vakna till studsandet av en basketboll mot trägolvet kl 7 på morgonen. lovely. låg ändå kvar i sängen, skypade med mami och papi och glodde på vänner. jobbade med ett till en början väldigt vrång kille idag. men efter lite fotbollsspel och en lunch på papa gino's var han tvungen att ringa till sin mamma för att berätta hur kul vi hade det. best buddies. har precis slutat för nu, men ska jobba ikväll också mot extra pengar. dock bara ett par timmar, så det är nice. men först blir det gym. det var väl ett kilo i veckan som skulle bort, eller hur josefine? bäst att ligga i nu alltså!


birthday dinner!

denna fredag betyder dinner out. johanna fyller 21 idag! tgi fridays är målet tror jag, men vi får se. styr alldeles strax till josefine för lite samåkning. hoppas ni haft en härlig fredag!


forever 21

ibland säger det bara klick. särskilt när dom låg där och på min säng och väntade på mig när jag kom tillbaka. kärlek vid första ögonkastet! (father forgive me for i have sinned...)

 

 

 


so i went on home to my skyscrapers and neon lights and waiting papers

tillbaka till verkligheten. och här får man ingen mjukstart! upp kl 6.30 för att väcka barn. satt uppe till 11 (5 svensk tid) och hängde med fina josefine och kikade JVM-final. sverige vann visst, trots att jag hann stänga ögonen precis vid målet. men fett nice! önskar bara att kommentatorerna hade pratat svenska, hade känts ännu bättre då!
anyways, rätt slapp dag idag ändå. ska till talpedagogen direkt efter skolan och när vi kommer tillbaka bör mina värdföräldrar vara hemma.



början på nya livet, nu kör vi!?


the last supper

ska alldeles strax sticka iväg till helt enkelt och käka en sista middag med mina älskade. kan inte fatta att jag åker igen imorn. det känns inte i magen, inte som förra gången. men åka ska jag visst. lämnar gävle runt 9 imorgon bitti. sjukt. kan inte säga annat. helt jäkla sjukt.



grattis!

idag säger vi fett med grattis till min älskade storasyster som tagit körkort!


tuesday, january 3rd

snäll som man är ställer man klockan på alldeles för tidigt för att ta med lillebror till frisören. tror att både han och jag tycker att det känns rätt jobbigt. jag är trött och han är rädd för rakapparaten. sitter och håller i sina öron för att försäkra sig om att dom stannar där dom ska.



i-landsproblem

så sitter man här igen. en resväska ska fyllas (eller helst vara så tom som möjligt). att det ska vara så förbannat svårt. ska vinterkläderna med? kommer det bli snö i MA i år? man vill ta med så absolut lite som möjligt för att ha en chans att få hem så mycket som möjligt när mitt au pair-år är över. två dagar kvar, sedan sitter jag på ett plan tillbaka till USA. måste alltså lösa detta problem rätt snart. men för just nu tänker jag tända ett par ljus, ta med min bok och lägga mig i ett skumbad och slappna av!



sunday, january 1st

en söndag i trötthetens anda. har varit helt sjukt seg i kroppen! men det blev ett fint firande igår, och en väldigt lyckad kväll. jag följde med fanny och vendela till deras vän där vi, ett gäng på 9 tjejer, bjöds på en fantastisk trerätters! god mat, trevligt sällskap och många skratt. vi avslutade med att slå klackarna i taket på slicks dansgolv.

ganska värt att offra en dags energi alltså. idag har jag bara legat i sängen, slappat, ätit gott och glott på tv. har även haft avskedshäng med grannen. han stack precis iväg mot åre, och är alltså borta när jag åker tillbaka till amerika. nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig. ett par timmar skönhetssömn, sen ska jag kickstarta igång det nya året med en promenad, lunch med pernilla och mys med familjen.

årsresumé 2011

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
jag gick på bal, festade en hel vecka i sträck, tog studenten och flyttade hemifrån.


Har du några nyårslöften? 
Att leva i nuet, må bra och ryta ifrån när folk försöker sätta sig på en. 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
nej.

Vilka länder besökte du?
grekland, spanien och USA.


Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas? 
10e juni, 29e augusti, 12e september och 20e december. studenten, barcelona, usa-flytten och suprise-hemkomsten. 

Vad var din största framgång 2011?
jag tog studenten med fina betyg, lyssnade på magkänslan, var starkare än någonsin och överlevde ett liv på andra sidan atlanten.

Största misstaget?
att trotsa magkänslan i tron om att saker skulle ha kunnat förändrats.

Bästa köpet? 
resan/flytten till MA. 

Vad spenderade du mest pengar på? 
avgifter till cultural care, starbucks drog iväg en hel del också...


Gjorde någonting dig riktigt glad? 
studenten! har sällan varit så lycklig som på flaket, väl medveten om att allt slit var värt det.  


Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011? 
sexy and i know it, it will rain, tonight tonight,  

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
gladare, utan tvekan. 

Vad önskar du att du gjort mer?
skrattat.

Favoritprogram på TV? 
bones, two broke girls. 


Vad gjorde du på din födelsedag 2011? 
blev väckt med sång, åt semla till frukost, gick i skolan (och glömdes bort av catrin;)), blev firad hemma och gick på zumba.  


Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
ungefär lika som alla andra år, klädd i sånt jag tycker är bekvämt och snyggt. har även utvecklat en förkärlek till finstickade tröjor.

Den, dom bästa nya personen du träffade? 
josefine och johanna

RSS 2.0