spontanitet när den är som bäst

vaknade imorse med ett erbjudande om att få ha en av lägenheterna i new york över nyår. "we'll trade you the apt if you take care of zee the weekend of jan 19th". DONE AND DONE! hundvakt en helg mot nyår på times square, lätt. om en halvtimme lämnar jag huset för att plocka upp lovisa som jag lyckats charma med mig. MANHATTAN HÄR KOMMER VI!

hej mitt vinterland!

och så kom äntligen snön till sudbury. sisådär en vecka för sent, men man kan väl inte få allt här i livet!


bikini close up

drömmer mig bort till april. vita sandstränder, palmer och vackra vyer. en strawberry daiquiri, en bra bok och brunbrända ben. nio dagars avkoppling i värmen med min kompanjon. yep, jag tittar på min nya bikini och bara längtar. miami south beach och key west med ralph lauren och miss antonino.


dagens +/-

+ sovmorgon
+ har äntligen fått iväg mailet jag så länge fruktat att skriva
- huvudvärk
+ har ombesiktigat bilen, på engelska! vuxenpoints till mig.
+ paket från finaste rebecca!
- ändlöst med tvättande, men snart ser jag ljuset i botten på tvättkorgarna
+ marshalls-fynd; ralph lauren-bikini i vitt och stickad myskofta från "say what"
- behovet av en klipptid är extremt, utbudet av bra frisörer? lika med 0,5...
+ hercules går på abc family!
+ ikväll blir det taco-fredag med lovisa!

ha en fin fredag mina fina!


torsdag 27.12.12

julen här i sudbury blev otroligt mysig och bra. hade verkligen förväntat mig mer hemlängtan men det gick bra. många fina klappar och ordentligt med kvalitetstid med bästa värdfamiljen. firade hos barnens farmor och farfar också, vilket var otroligt hemtrevligt. god mat och väldigt trevligt sällskap.

julens enda, men ordentligt sorgliga, besked kom på juldagen när vi fick reda på att vår granne plötsligt gått bort under julaftonskvällen. en pappa till fyra barn, bara ramlade ihop i en hjärtattack. otroligt sorgligt, och vi skickade alla tankar vi kunde till huset lite längre ner på gatan.


julafton i amerika

jag trodde att denna dag skulle vara otroligt jobbigt och grymt påfrestande. men det var den inte. julkänslan har inte infunnit sig alls i år och jag insåg nog inte att det riktigt var julafton. här har det bakats och lekts, ätit julmat, sjungits vid pianot och gått på julmässa i kyrkan. mycket mysigt! självklart skypades det med sverige och öppnades lite julklappar på distans. har haft en riktigt bra dag, så var det någonstans på jordklotet jag skulle befinna mig annat än hemma i år så var det här. otroligt vilken tur jag har haft med min värdfamilj (och såhär på julafton flyttade min värdpappa äntligen på porschen, och min lilla focus får äntligen en egen plats i garaget, SWEET!).
inatt kommer tomten, så imorgon kliver vi upp med tuppen och kollar i julstrumporna innan vi går lös på presenterna under granen. god jul från boston!


dan före doppardan

har haft en mysig kväll med lovisa. planen var att gå på bio men det sket sig, eftersom vi inte hittade någon bra film. så vi bestämde oss för att käka på tgi fridays! så där satt vi väl i sisådär två timmar, käkade burgare + efterrätt och tjattrade om allt mellan himmel och jord innan vi hyrde den sjukaste filmen jag någonsin sett. babymakers hette den, helt galen, men rolig. fint avslut på veckan. imorgon står klockan på 9, då ska jag livestreama Kalle ankas jul via skype. tradition är tradition liksom!


söndagspyssel


fredagkväll i världsklass

fredag, älskade fredag. drog igång mitt lilla jullov med att boka in spring break i miami! och sen firade vi med vin och skitsnack. klockan var närmare halv fyra när vi till slut släckte lampan. mycket härlig kväll, med härliga tjejer och martinas härliga värdmamma med pojkvän. nu sitter vi och brunchar på panera. ikväll? middag på dicks last resort.


newton north tigers

torsdag idag och jag har hunnit skypa med jossi, nääästan blivit klar med julklapparna (behöver en bättre till mina värdföräldrar, och så glömde jag mig själv!), och gått på basketmatch. min värdmamma coachar ett high school-lag här i krokarna, newton north high school (i vitt), så idag packade resten av oss in oss i bilen och åkte dit och kollade. det var riktigt kul faktiskt och min värdmamma verkar vara en asbra coach. dom vann med 44-28. jag och barnen fick en varsin tiger, eftersom detta är deras maskot. nollie döpte min tiger till stripie! inte alla som kan säga att dom har en tiger i sängen.


update

dagarna rullar på. i måndags sa jag hejdå till jossi som pyste hem mot svealand. jag grät som en snorunge hela bilresan hem. väl i huset var det bara äldsta killen hemma som ryckte upp mig otroligt bra eftersom han såg att jag var ledsen. så himla go! alla mina värdungar är så fantastiskt underbara att jag redan blir ledsen när jag tänker på att jag faktiskt ska åka hem härifrån en vacker dag.

igår lämnade jag in min tydligen livsfarliga bil för att byta nån del för fleeera tusen spänn, och idag har jag haft en hemmadag med skrubb, inpackningar, ansiktsmask, fotfilande, ögonbryns- och fransfärgning, benvaxande och nagellackande. självklart med musik på högsta volym. fullt upp! jobbar sent denna vecka också, till och med fredag, sen har jag tio dagars ledighet att njuta av! ska se till att hänga med elise & co, och mina vänner här i närheten! får se vad som hittas på. kanske nån där hemma som känner för en spontantripp?


lördag 15.12.2012

det har varit en dyster vecka. även fast jag fortfarande inte vill förstå, så börjar det sakta sjunka in att min allra finaste bästaste bästa vän här i amerikatt är på väg att lämna mig. livsgnistan saknas när jag tänker på att det i värsta fall kommer ta över ett halvår innan jag får se hennes söta fejs igen. tjejen som haft my back genom allt, hon sätter sig på planet mot svearike på tisdag, och det finns inte ett smack jag kan göra för att stoppa henne. dyster vecka som sagt.
 
förutom detta har jag jobbat så många sena kvällar denna vecka att jag snart ser i kors på grund av utmattning. ikväll är inget undagtag, slutar inte förrän 12. och jag är så himla trött att jag vill gråta.
 
och så har vi ju det här med skolskjutningen i connecticut... var ska jag börja? vad kan jag säga? tjugo oskyldiga små barn. åtta lärare. även fast det inte finns någon personlig koppling mellan offren och min värdfamilj blev de otroligt ledsna och stämningen blev minst sagt tung. sådan sinnesjuk tragedi, bara ett par timmar härifrån. mina värdbarn fick några extra kramar när de kom hem. mina goa ungar. sänder mina tankar till alla de berörda i newtown.
 
och ikväll då? börjar jobba om en kvart. har absolut ingen aning om vad vi hittar på, men vi ska nog hitta något roligt att underhålla oss med. längtar redan till läggdags.
 

tisdag 11/12/12

spenderar denna tisdagseftermiddag på isrinken med minstingen. han ska bli hockeyspelare när han blir stor, så då måste man ju kunna åka skridskor!


national louis university

har precis just för ett par minuter sedan registrerat mig för en helgkurs på NLU. I CHICAGO! 11-13 januari pyser vi. ska träffa två andra svenska tjejer i veckan och boka flyg tillsammans med dom. woopi! älskar att ha nåt att se fram emot!


tomten kommer tidigt till cudworth

bortskämd tjej här borta som fick paket även denna måndag! är så sjukt nyfiken på paketen, men det står ju klart och tydligt på dem att dem inte får öppnas ännu, så det är bara att låta bli. har minsann världens bästa syskon! puss på er!!


new york city

har haft en fantastisk helg i new york med min fina. gick runt och gjorde sånt där som man gör när man är i new york - gick i soho, letade upp kända byggnader (så som "vänner"s lägenhetsbyggnad, carrie bradshaws lägenhet, stanford white arch), strosade i high line park, tog powerwalks i central park, åt på shake shack osv... riktigt härlig helg!


dagens +/-

- mardrömmar
- ingen tid att snooza (blev sent igår när jag var tvungen att kolla på victorias secret fashion show, och sedan ta igen programmet jag missade under tiden).
+ julkalendern
+ pyjamasrea på VS (=ny pyjamas i brevlådan nästa vecka)
+ pannkakslunch på lingley lane
+ ena halvan av julklapparna är hemskickade!
- jobb till nio


totally just made my day

känslan när man ser detta gröna kuvert... denna gång hittade jag te, soppmix, lösgodis, hårgrejs, lasagnemix, pyjamas och en chokladkalender i det. thanks mommy!


tendinitis

spenderar söndagen i sängen igen. denna gång med foten i högläge och kylpåse vid trampdynan. jag har så sjukt, förbannat ont i min högra stortå. min värdmamma tror att jag har tendinit, nån form av sen-inflammation, i nån sena under foten. perfekt. seriöst? varför just jag!? haltar som en hjulbent ko, eftersom jag inte alls kan trampa ner med foten som en vanlig välmående människa. dags för dagens andra dos av anti-inflammatoriskt, sedan blir det forest gump på hbo!
 

årets "thing"

nu under min förlängningsperiod har jag bestämt mig för att härma min vän rebecca, för att "minnas" var jag varit någonstans. för varje ny storstad jag besöker ska en starbuckskopp inhandlas. förhoppningsvis får jag ihop en del koppar, för förhoppningsvis blir det väl några resor iallafall.


RSS 2.0