vi har det bra, här i puerto rico

eftersom vi åkte med olika flyg hit fick jag och j vänta på de andra två brudarna på flygplatsen i san juan. men det var väl värt väntan! när de kom kom även vår chaufför. i en vit lyxig suv. vi kände oss som tagna ur en tv-serie och dricksade ordentligt bär han körde oss fram till dörren. där kom givetvis en bagagevagn på två sekunder för att frakta upp våra väskor medan vi klev in i palatset som ska föreställa vårt hotell. lobbyn vi möttes av var så otroligt vacker! vi svävade på moln hela kvällen!
idag har vi legat vid poolen hela dagen. läst, kopplat av, sett ödlor stora som hundvalpar. badat i ett blått hav som var ljummet och härligt. kan fortfarande inte fatta att jag befinner mig i karibien! vackra vackra rio grande!

puerto rico!!!

ååååååh ni fattar inte! lilla jag, stora världen. vackra karibien! vilken sekund som helst kommer rebecca och hämtar mig. sleepover där innan vi tar taxi till logan airport. OMG. semester!!!!!! puerto fucking rico, är du redo!?
 
såhär lycklig tjej!

ready, set...

att packa i allra sista minuten är något jag är expert på. ofattbart bra. vanligtvis så tänker jag ut långt i förväg vad som ska med, men kommer aldrig till skott att bara lägga ner det i väskan förrän jag måste. men när jag väl gör det så går det ju fort, eftersom jag mentalt redan är färdigpackad och klar. denna gången är det dock annorlunda... vet inte om jag ens har fattat att jag ska åka utomlands än? ju färdigare jag känner mig, desto osäkrare blir jag, och jag måste packa upp och packa om för att inse att "just ja, det där ska ju med också". men nu så tror jag (ännu en gång) att jag är helt redo för en vecka i karibien. hjärnan tog semester redan i måndags. själen kommer nog inte checka ut förrän jag lagt mig i en solstol på en vit sandstrand. innan jag slutar har jag väl ändå ett par hundra "men packade jag ner det eller vart tusan la jag det!?". egentligen spelar det ingen större roll, behöver ändå underhållning medan grabben spelar wii. och om ett dygn är jag i puerto rico!
 

sockerbit - sweet & swedish

new york city är helt fantastiskt i sig självt, men efter 9 månader i USA infann jag mig förra helgen för första gången på mitt nya favoritställe. på sockerbit i west village. det finns ingenting som kan mäta sig med svenskt lösgodis, och att få stanna till i denna otroligt mysiga lilla butik satte verkligen en fet guldmarginal på vår snabbvisit. hade kunnat sitta där och suga in den svenska atmosfären i flera timmar! jag behöver väl inte ens nämna att godiset var mer eller mindre slut bara ett par dagar efter?

jag har glömt dig en vacker dag

åh vad jag ogillar att min app inte funkar. kan inte längre blogga i mobilen, vilket utgjorde ca 95% av mina inlägg tidigare. helgen var jättebra iallafall. firade midsommar med jordgubbstårta, hemmagjord glass, musikquiz och en krans på huvudet. sen har jag sovit en hel del, och hjälpt rebecca att rensa ur hennes rum, kikat på gossil girl, hängt i poolen, handlat solkräm och annat nödvändigt inför resan. nu borde jag även börja packa, men jag kommer liksom inte riktigt igång. kan inte fatta att jag snart åker till karibien. wiho!

happy midsummer!

här fixade jag en amerikaniserad version på våran traditionella midsommarfrukost. vi har alltid (eller åtminstone så länge jag kan minnas!) ätit jordgubbar, baguetter och druckit champagne. så jag bad min värdmamma köpa detta till mig så jag kunde ha en fin frukost med barnen och göra det bästa av att missa en av mina svenska favvishelger. champagnen byttes ut mot kolsyrad strawberry lemonade. asnice! men skrytpellarna där hemma hade det ju såklart bättre och var inte blyga med att visa det... like taking a bullet.
 

walking on sunshine

solen har verkligen sugit musten ur mig idag. det har varit 40 grader med en luftfuktighet så hög att kläderna var blöta hela tiden. jag tog med mig mina värdbarn till stranden och vi hade faktiskt en helt underbar eftermiddag. tre timmar simmade vi runt och lekte, hoppade från bryggan, åt glass och var i lekparken. det var länge sedan det var såhär kul att vara au pair!

efteråt fick jag för mig att jag skulle åka och träna eftersom jag missade morgonpasset. dessvärre verkade det som om jag lämnat energin på stranden, men jag gjorde mitt bästa på brendans cirkelfys. nu ligger jag i sängen och är sjukt hungrig, men för lat för att resa på rumpan. i-landsproblem, lösning någon? imorgon ska jag försöka klämma in både träning och eget strandhäng innan jag plockar upp barnen. blir nog stranden med dem senare också. termometern ska nämligen visa 36 grader i skuggan. hualigen. men fina och soliga dagar ska spenderas ute!

onsdag 20.6.2012

jag lever! bloggappen har helt gått i graven och jag som är för lat för att starta datorn varje dag har därför inte bloggat. de har gjort om hela layouten för blogg.se och så jag förväntar mig att det kommer bli en hel del krångel innan detta funkar helt som vanligt igen. hur som helst var det väl mest det jag tänkte säga. att jag lever. idag är det 40 grader varmt här och jag tänker därför ta med mig ungarna till stranden så vi kan svalka oss. börjar om en timme. innan dess ska jag till sudbury och växla in alla mina miljoner mynt (typ 500 spänn!), och förbi postkontoret för att posta lite papper. ha en fin dag sverige!
 
 

living young and wild and free

att vara impulsiv och galen. att rulla in över manhattan samtidigt som jay-z sjunger "welcome to the bright lights baby". att känna pulsen av staden. lukten, värmepustarna från tunnelbanan under sig. att sitta i en av de gula taxisarna. att släppa alla bekymmer och dricka drinkar och bara dansa rumpan av sig i meatpacking district. att vakna och känna för att strosa i central park, och faktiskt kunna göra det. att kunna köpa svenskt lösgodis i west village. att spendera femton fantastiska timmar i den absolut mest underbara stad i universum. och att dessutom göra detta med en underbar vän. min helg var fantastisk! hur var er? <3


new york, i'm on my way!

efter jag jobbat lite imorse så drog jag till j och hängde i en solstol vid poolen. nånstans där när vi var som fräschast kläckte rebecca ur sig den briljanta idén; vi drar till new york ikväll! efter lite tvek och velandes blev det fart i oss. den sjukaste resan till busstationen jag någonsin har upplevt! från newton till south station på prick en timme, och världens slutspurt mellan tunnelbanan och bussterminalen. svetten rann längs ryggen, men vi hade tur och bussen var något sen. annars hade vi nog varit rätt rökta. nu sitter vi här, har åkt i dryga två timmar. vi ska sova hos rebeccas vän inatt, efter lite dans, och hem bär det av imorgon eftermiddag. galet impulsivt, men man måste släppa på kontrollfreaket i sig ibland alltså. trevlig helg sverige! love


tankar

jag har mycket i huvudet just nu. tankar som snurrar runt. moraliska dilemman. magknip så det räcker för resten av livet. allt har ett pris, men man måste liksom bestämma sig för vad man är villig att betala. det är svårt att skriva nåt, för att allt känns så ovisst, och jag liksom inte vill säga nåt i "onödan". men jag var tvungen att kläcka ur mig detta kryptiska meddelande. de som bör veta fattar. men just nu släpper jag detta, skakar ur kroppen och sticker till rebeccis. middagsmys står på schemat! puss fina ni!


surprise-middag

klockan är sent och jag är trött. mest utmattad av alla skratt jag fick dela med ett härligt gäng vänner ikväll. otroligt lyckad överraskningsmiddag på hard rock café i boston för madeleine som fyller tjugo imorgon. tack för ikväll fina ni!


it's done!

poolen är färdig!!! gissa om jag kommer ta mitt pick och pack och flytta in hos Josefine i sommar! woopiwoop


nine down, three to go!

vad är det för en dag? är det en vanlig dag? nej det är ingen vanlig dag, för det är min nio-månaders-dag, hurra hurra hurra! haha, sitter i fåtöljen i tv-rummet helt förundrad över att jag sitter där jag sitter. än har jag alltså inte givit upp, och inte fasen tänker jag göra det heller! suck it up, stanna kvar och njuta av USA. hell yeah!


dagens +/-

idag;
+ kickboxning
- blödande knogar
- pollen
+ brothers and sisters
+ paket
+ lekparkshäng med grabben och "matilda you are a skinny person"
- 30 sekunder senare, "but your legs are kind of big"
+ middag i mallet med B1
+ mer brothers and sisters
+ renbäddade lakan och nyrakade ben

nu;
pretty woman i väntan på mr. blund.


happiness is simple

idag fick jag paket! vet ni hur lycklig man blir när man kommer hem och hittar postens gröna påse i brevlådan? nä det vet ni kanske inte, man jag ska säga er att man blir sjukt lycklig! sådär så att det räcker och bubblar över till och med. åh, nu har jag en bok att läsa i puerto rico och choklad till mina "skulle-givit-fan-i-att-kliva-upp"-dagar. wiii, mer sånt tack!


hair cuttery

efter 4 timmar och 10 minuter klev jag ut ur frisörsalongen 5 nyanser ljusare än när jag klev in. det blev inte riktigt som jag tänkt mig och inte riktigt lika ljus som jag egentligen är. för tanken var att min "corrective color" skulle resultera i att jag skulle bli min naturliga askblonda färg igen, och aldrig behöver färga mitt hår igen, för jag pallar inte längre. men som sagt, det är ljust, ovant, konstigt. kort. men det är ju bara hår. det växer, tack och lov!

sjukt svårt att fånga färgen på bild i badrumsbelysningen, men jag gjorde några tappra försök. nyansen blev dock helt fel, får försöka i dagsljus till veckan..


all den tid jag har ska jag leva som jag vill

wrentham premium outlets, glasspaus, middag på ikea, allsång i bilen, te på verandan, delicatobollar och kanelbullar, brothers & sisters. så himla bra! tack brudar <3


remember this

nu sticker jag iväg, secret mission. nör jag kommer hem igen ser jag inte likadan ut längre. herregud är jag sådär töntigt nervös, men jo då det här ska nog bli bra! får se om ni får se ikväll eller om jag behöver lite tid att vänja mig först. tjing!


lördag 9.6.2012

först och främst mamma, pappa, ni är fantastiska och jag saknar er så. malleballe, vad är du ute efter nu? nåt särskilt eller vill du bara ha paket du kan slita upp innan du somnar i min säng? :)

i övrigt så har jag haft en riktigt fin dag med två underbara brudar och det är dagar som dessa som gör det här så himla värt. jag och B1 slog på stort och åkte svanbåt på dammen i boston medan vi väntade på att rebecca skulle sluta. himla romantiskt sådär! sedan har vi hunnit med massor av brothers & sisters-avsnitt, tacomiddag, glass med varma hallon, massagestund, hårbottenkliande och gos. tack för ikväll tjejer!


lite så känns det

okej, here's the thing. jag bloggar för min egen skull, för att på ett smart och smidigt sätt minnas allt jag upplevde under mitt år i USA. sen att ni är några fina själar som läser gör att jag vill skriva av mig ännu mer. jag vill så himla gärna skriva fina, kärleksfulla, mogna texter om att jag lever livet, har det underbart och trivs som fisken i vattnet. men sanningen är att detta är svårt. så sjukt svårt på ett sådant sätt som ingen som inte varit med om samma sak någonsin kommer förstå. det är jobbigt och påfrestande, och trivs man inte till 100% blir saken genast hundra gånger värre. jag har det bra, men trivs ändå inte. att säga något annat vore en lögn. min värdfamilj är snäll, men det har efter 9 månader ännu inte klickat. jag gör så mycket jag kan för att fokusera på det positiva, blicka framåt, men vissa dagar går inte. onsdagen var ett rätt fint exempel.
jag pratade med mamma igår och försökte förklara att det är så himla mycket jobbigare att ha en dålig dag i detta land än hemma. dålig dag-rutinen funkar inte. jag har ingen att snäsa åt, tjafsa med, kan inte riktigt smälla i dörrarna, eller bli så arg att tårarna svämmar över. allt det är hemma, i en annan kontinent, ett annat land och en annan tidszon. jag kan inte riktigt bryta ihop och komma igen. om jag bryter ihop så finns det ingen chans att jag tar mig upp och detta skrämmer livet ur mig. jag kan inte gråta när tårarna samlats i bröstkorgen. inte sådär hysteriskt så att mamma kommer upp på rummet och frågar vem som har dött liksom. denna vecka har jag längtat hem så mycket att det gjort ont, och fortfarande gör. hemma är familjen, vänner, det är studenttider och dags för uteserveringar, hemma är hemma. och min kropp smärtar efter min familj. dessutom skriker magen efter svensk mat! men som sagt, dessa stunder gör jag vad jag kan. positivt. blicken framåt. snart kommer B1 och hämtar mig för middag ute. min älskade fina vän, vad skulle jag ta mig till utan dig?


hemsaknad

jag vill åka hem nu. helst nyss. är magen glad är människan glad, men idag är min mage otroligt olycklig. det har legat i sen imorse, blev bara värre och värre. halkade dessutom i duschen och bröt hälen. haltar som en kärring med höftkulan ur led. pappa kom och hämta mig?

fredag

åh vad jag vaknade lycklig idag. maggropen var så glad, för trots att jag var så jäkla trött var det ju fredag. det skulle vara fredag idag och imorgon skulle jag få sova nån timme längre. och jag var så glad! ända tills jag insåg att magen hade fel. åh vad jag blev trött på livet. onsdag. en sketen jäkla onsdag med early dismissal. nä dom här jäkla onsdagarna kan jag gott och väl klara mig utan! besvikelsen sitter fortfarande tung över bröstkorgen, fredag min älskade, var är du!?


let's finish what we started, don't you leave me broken hearted tonight

idag är det 12 grader, regn och rusk. kylan kryper in under skinnet och kyler ner en som tusan. så efter morgonens träningspass tog jag en varm dusch, kokade te och hyrde film med fjärrkontrollen. hann även med att skypa med 3/4 av familjen persson-karlsson. det skulle hälsas hem så mamma och pappa, marianne hälsar! bestämdes även att jag ska flytta in hos emma i örebro när jag blir sverigebo igen. emma har lovat att försörja mig, så jag ska bli hemmafru! bra plan va? hehe, nja kanske inte riktigt så, men jag ska iallafall dit och hälsa på :) tänk att jag bara har 99 dagar kvar som au pair. låter ju inte särskilt mycket om man tänker efter. 99 dagar, 14 veckor, 3 månader. välj vilket du vill, men snart är jag fri som en fågel igen!


helgen

tog en välförtjänt bloggpaus denna helg. har helt och hållet lagt fokus på att slappna av och ha kul med min fina vän.

• skönheten och odjuret i fredags var helt fantastisk! bättre än förväntat och jag log som ett barn på julafton genom hela musikalen. (plus för front row tickets på balkongen!)
• ikea en regnig lördag gör underverk för svenska själar! svensk fiskgratäng, häng i sofforna, pepparlax i deras matbutik och bara känslan av att läsa produktbeskrivningar på svenska.
• häng på natick collections, där vi letat present och fönstershoppat upp våra föräldrars sammanlagda årsinkomst.
• one for the money och the vow i min säng, med varsin bytta ben&jerry's.

som ni ser har jag haft en superduper helg med en himla snäll prick, som står ut med mig i vått och torrt. kvinnan förtjänar fan en fet guldmedalj! på fullaste allvar. typ. PUSS


fredagsplaner


RSS 2.0