wishlist 2012

igår skrev jag och b brev till jultomten. jag som alltid har skrivit en lista skrev ihop en lite snabbt och så fick jag skäll. till tomten måste man skriva ett fint brev, där man skriver sina önskningar. då svarade jag att jag skulle skicka denna till mamma istället, för hon va minsann kompis med en nisse. så mammut (och tomten om du läser!), här är årets önskelista!


onsdag 28.11.12

onsdag idag igen. känns som att det var onsdag nyss? helgen i new york var iallafall asbra, och jag hade jättekul, även om det blev lite mycket tid på egen hand. sedan dess har jag hunnit med ett tiotimmars-pass på måndagen, följt av starbucksmys med josi och malin. igår körde jag boxningspremiär igen och brendan välkomnade mig med en otroligt oväntad kram. kvällen blev bio, breaking dawn och den var väl helt okej iallafall! idag vankades det bootcamp och träningsvärken är ett faktum! planen var lunch med tjejerna men jag fick mig en käftsmäll för vips så började jag 12.30 istället för 15. sjukt irriterande, men tur att jag faktiskt gillar mina barn detta år!


one hand in the air for the big city

igår gick jag till broadway, letade upp tkts, och bad om bästa platsen dom hade till mamma mia's eftermiddagsshow. jag hamnade i mitten ett gäng rader bak där jag såg asbra. tills det kom en långben och satte sig framför mig. men med lite lut åt vänster gick det jättebra. musikalen var fantastisk! så himla bra! hade säkert varit ännu bättre om jag hade haft någon att dela upplevelsen med, men man får ju inte vara kräsen. lätt värt, och ett helt otroligt tidsfördriv en kylig lördag som det var. wow!


concrete jungle where dreams are made of

in new york baby! i tosdags firades thanksgiving i new jersey och igår var jag ledig. strosade runt i solen bland flera miljoner shoppinggalna amerikaner som armbågades i butiker för att hitta bästa black friday fyndet. slog mig ner vid madison square park, alldeles vid flatiron building, och tittade på spektaklet istället. strosade gator i west village och soho, sedan upp via broadway. idag ska jag försöka ta mig till central park zoo, eller fixa biljetter till en broadway show. vi får se! i new york är allt möjligt!


packa packa packa

packar väskan återigen. men denna gång ska jag inte flytta eller åka hem till svealand på semester. denna gång ska jag bara på weekendresa med min underbara värdfamilj för att fira thanksgiving. vi pyser imorgon eftermiddag och kommer hem på söndagkväll. blir dåligt med bloggning alltså, men det får ni leva med helt enkelt!


just another manic monday

det har inte hänt så mycket sedan sist jag skrev. min lille blinddate gick jättebra och vi kom superbra överens. en toppendag inne i boston helt enkelt! igår vaknade jag dock ännu snorigare än jag var i lördags och det kändes direkt att större delen av dagen alltså skulle tillbringas nerbäddad. allt jag önskar mig just nu är lite kuckelimuckmedicin. hälften choklad och hälften karameller säger karlsson på taket. vi har varken god choklad eller goda karameller i detta land, så om det finns nån liten krake med bra godissmak (dvs surt, colasmakande, gärna de två första i kombination, och lakritsfritt) som vill göra gott så får denne mer än gärna skicka hit lite Karlsson-medicin. adressen fås på efterfrågan (vill man överraskas kan man fråga min mamma eller syster). tack på förhand!

idag mår jag lite bättre, men är fortfarande jättetäppt. ska iallafall ut ur huset idag. fika med Martina står på schemat! wiiiiie. efter det blir det nog ännu en dag framför tvn i ett försök att kurera mig inför helgens lilla getaway.


blinddate

igår när mina värdföräldrar kom hem sa dom att dom tänkte låta mig vara ledig hela helgen eftersom jag jobbat så himla mycket denna vecka. egentligen skulle jag jobba idag också, men dom hade avbokat sina planer. så perfekt tänkte jag! tills jag insåg att jag inte hade några som helst planer för helgen. snabbt innan jag hann ångra mig skrev jag ihop en liten kontaktannons på en av våra svenskgrupper på facebook, och nu ska jag strax iväg på en liten blinddate. typ. ska in till boston och träffa en tjej som heter julia, som också hade helgen off. vi slår på stort med en shoppingtur längs newbury st. känns som ett bra lördagsfördriv, och jag har ju inte varit in till boston sen jag kom tillbaka till MA. på tiden nu alltså!


me, myself and i

känner mig som bridget jones ikväll. all by myself, don't wanna be all by myself anymooooooooore! det är tur att jag har channing tatum att kika på och the nanny på tvn. hur gammal den serien än må vara så älskar jag den fortfarande. lite nostalgi över den.


fredag 16.11.12

två sjuka ungar hemma, för ja - skolsköterskan ringde och bad mig hämta hem c. två friska som ska skjutsas både hit och dit och fram och tillbaka. och var är mina värdföräldrar? i karibien, visst ja... var finns rättvisan i detta? nä alltså det här au pair-livet är inte alltid så fabulous som det verkar. vi har haft en riktigt bra vecka, men dagarna har varit så sjukt långa. idag blir det sjutton timmar. japp, etta sjua. jag är så trött nu efter denna vecka att jag vill gråta. eller ännu hellre lägga mig ner och sova, tills jag vaknar av mig själv. men det får såklart vänta.

onsdag 14.11.12

• japp, zlatans mål nådde ända hit. även fast inte matchen visades spelade dem upp målet efter slutsignalen i matchen mellan Holland och Tyskland. och ja det var ju faktiskt jääääääligt snyggt!
• korven har gnällt hela dagen. varför förstår jag inte. skäller, gnäller och gnyr. hoppas verkligen att hon inte blir sjuk!
• har jag glömt att nämna att ena barnet har fått halsfluss? kaos.
• jag funderar på om jag brutit stortån. den är blå, svullen och icke rörlig.
• jag är så slut att ögonen svider, och går i kors baklänges. men inte klagar jag, jag älskar mitt nya jobb! dagarna har varit långa, men vi har haft väldigt kul. nu? kollaps! over and out!


christmas at starbucks

julkänslan har hittat till starbucks i shoppers world! åh vad jag blev löjligt lycklig när jag klev in där ikväll. älskar känslan - mysfaktorn och lyckan i topp.


irriterad tjej

idag har jag jobbat tretton och en halv timme. ögonen går i kors, och jag är så sjukt irriterad. den andra barnvakten som skulle jobba nätter skulle komma 8 (och redan då hade jag jobbat fler timmar än tillåtet). 21.50 kom hon. jag var verkligen jätteirriterad. hon erbjöd mig en sovmorgon som kompensation, så jag har typ inte rätt att vara förbannad, men dealen var kvällar. på morgonen behöver jag henne inte! fan liksom. mest arg för att jag inte hann åka till starbucks med josi. hade sett fram emot att komma ut ur huset hela dagen. well well, ska försöka sova bort åskmolnet över huvudet nu, imorgon satsar jag på att vakna go' och glad!

au pair problems

hittade en rolig liten blogg på tumblr som tar upp diverse au pair-problem. för en au pair var det rätt roligt faktiskt, även om det kanske inte riktigt var lika kul för er vanliga dödliga. här är mina favoriter!
 

söndag 11.11.12

så kom dagen jag fruktat sedan jag fick reda på vad som väntar. imorse åkte mina värdföräldrar till turks and caicos, ett öparadis i karibien, och lämnade mig här ensam med barnen. visst har dom fixat det här riktigt bra, med aktiviteter för alla och en extra nanny som kommer jobba nätterna, men jag är ändå på nåt sätt ensam. i vanliga fall är ju båda mina värdföräldrar hemma rätt mycket under dagen, mamman jobbar hemifrån och pappan är egen företagare och jobbar lite som han vill. så det kommer ju onekligen att bli tomt. men sen var det ju å andra sidan inte meningen att dom skulle ha mig istället för sin gamla au pair. när dom bokade resan hade dom ju inte planerat att gå i rematch, så jag fattar ju att det blev som det blev. men ändå, det blir en ordentlig prövning. sent på fredagkväll kommer dom hem igen, så sannolikheten att jag ska ha något kul att skriva om kommande vecka verkar vara rätt liten. men ha tålamod gobitar!


extraknäck på lingley

direkt jag slutade hemma hos mig åkte jag till josi för att fortsätta jobba. hon är i philadelphia och hennes värdföräldrar skulle ut. givetvis ställde jag ju upp eftersom jag kunde! så nu sitter jag här hos henne och "jobbar", men barnen har inte kommit hem från diverse aktiviteter än. soft jobb. just nu visas bill & guiliana på tvn. trevlig fredag på er gobitar!


det vankas go'-frukost på lingley lane


a night at the movies

old pic, oct -11
 
filmen var asbra, verkligen! den levde upp till mina förväntningar otroligt bra. jag minns inte hela första filmen dock, men jag var himla nöjd med detta biobesök ändå! sjukt bra, och spännande. helt klart värt att lägga fribiljetten som jag fick när jag kom hit på. wow. se den! om ni inte sett första taken, se den också!

taken 2

 
kvällens underhållning blir i form av bio med martina. äntligen dags att se taken 2, såhär dagen innan den slutar gå. den hade ju premiär sist jag var i sverige, så den har ju visats ett tag. fullkomligt älskade den första filmen och har höga förväntningar på denna. hoppas på en spänningsfylld stund i biomörkret! laters ♥

go obama

yep, obama is the man. kvällens huvudperson. jag kan inte alls påstå att jag är särskilt insatt i politik, varken i sverige eller USA, men jag tycker ju ändå att ett så pass stort land som USA bör styras av en demokrat. jag höll på obama, mest på grund av motståndet än något annat. att en republikan som fortfarande står för att kvinnor bör ha färre rättigheter än män ställdes ens fick en syl i vädret är för mig rätt ofattbart. men smaken är som baken. skulle vilja kunna kommentera detta lite mer, men jag kan inte. jag har inte haft intresse nog att skaffa kunskap om USAs presidentkandidater. men jag gillar obama, han är värd fyra år till.


back trouble

sitter i min säng - 20 år och redo att pensioneras. ännu en dag av fotbollsspelande på studsmattan. jag drog en sån där riktigt ful vurpa som man bara kan lyckas med genom att kliva på fotbollen. landade på nacken med benen i vädret. knak sa det och jäklar vad rädd jag blev. det gjorde rätt ont när det hände men inte mer än att man kunde skaka av sig det, det var ju mest rädslan som slog till då, men alltså nu i efterhand när musklerna stelnat... oh my god! jag vet inte ens om det är rättvist att jämföra mig med en skrumpen kärring på 95 bast. hennes rygg mår nog ändå bättre än min. well well, får sno åt mig josefines tigerbalsam imorgon så kanske det blir bättre. nu ska jag hoppa i pyjamasen, krypa ner under täcket och kika på tv tills jag vet hur presidentvalet går! myskväll is on.

tisdag 6.11.2012

åkte till mallet idag med j, i jakt på nya jeans. har ju lyckas nöta hål på ännu ett par så jag kände liksom att det var dags. kom inte därifrån med några jeans men fick med mig en tröja iallafall. vi hann också med att äta lunch vid food courten, och eftersom jag tröttnat på thaimaten och upptäckt det goda i sushi så var det sushi som fyllde magen, mums!


tidsfördriv à la söndagskväll

igår efter ett litet äventyr till Ikea bestämde vi oss för att vi skulle ge oss på att baka kanelbullar igen. sagt och gjort. denna gång jäste aldrig degen och bullarna blev snustorra, men dom smakade bulle iallafall. jag tog med mig mina bullar hem, högen i bak, idag ligger tre ynka bullar kvar i påsen. mina barn älskade dom. tur det. jag var inte så nöjd, men bättre lycka nästa gång va?


min nya värdfamilj

eftersom så himla många av er undrar hur det går för mig här borta (ni hörde ironin enda till sverige va? men nä seriöst, tack elin för omtanken!) så tänkte jag berätta lite om hur det går för mig. jag bor sedan tisdagen förra veckan i en himla go' familj, i ett fantastiskt hus i sudbury. en mamma och en pappa strax under 40, och fyra barn. tre pojkar och en tjej i åldrar mellan 5-11. "dra mig baklänges, fyra ungar!?" tänker ni nu va? men jag ska tala om för er att förra året hade jag två värdbarn, och de var a-hell-of-a-lot mer jobb än dessa fyra. med andra ord, dom vet hur man beter sig, och det är mycket lättare att ha hand om dessa fyra än de andra två. litegrann som fem myror är fler än fyra elefanter. fem myror är ju fler, med hur mycket jobbigare vore det inte att ta hand om elefanterna? jag har fyra myror, även om de såklart kan låta som fyra elefanter emellanåt. you get the picture...
 
bor som sagt i ett fint hus, med dessa sex personer och en liten korv på fyra ben - familjens engelska bulldog. en liten tjockis som springer runt och tuggar på att hon kommer åt. jag kallar henne för korven, eller tjorven. det känns passande. förutom huset här i sudbury har dom även ett hus i new hampshire. där spenderar dom varje helg på vinter- och sommartid. på vintern åker de skidor, och på sommaren åker dom vattenskidor. snart kommer jag alltså att jobba från skidbacken en helg i månaden. de andra helgerna får jag göra vad jag vill - där eller här. hur bra?
lägenhet har dom på manhattan också, dit au pairerna brukar åka med jämna mellanrum. det känns också helt okej.
 
anyway, jag trivs jättebra. det känns bra. jag vet att jag bara varit här i typ 10 dagar men jag har fått en himla bra start iallafall. det kändes första gången jag pratade med mamman över telefonen. att dom är en familj, på riktigt. innan har jag bott hos värdfamiljer med fyra individer under samma tak, som helst bara gör som dom själva vill. här har man ett genuint intresse av att veta vad som händer i varandras liv, och hur det går i allas matcher osv. japp, här känns det bra. här känner jag att jag passar in och hör till. men jag vill ju inte vara för naiv, för jag har ju som sagt varit här väldigt kort tid. nu ska jag skutta i säng iallafall, efter ännu en awesome kväll med mina söta ungar. skrattmusklerna lär ha träningsvärk imorgon. rumpan likaså efter allt fotbollsspelande på studsmattan!

RSS 2.0