no internet

comcasts nät har helt ballat ur. hela grannskapet är utan internetuppkoppling. nu sitter jag på biblioteket i wayland i ett lyckat försök att åka räkmacka på deras wifi. har inte hänt så mycket sen sist; träning, starbucks, mallet med marti. men jag lever iallafall, och har det sjukt bra. imorgon lämnar jag USA för helgen och åker till grannlandet där åldersgränsen för alkohol gör oss en braktjänst. ska bli sjukt kul, men gräsligt kallt! förhoppningsvis kan jag skriva ett par rader på bussen imorgon, eller om internet återuppstår på cudworth lane. vi får se helt enkelt! puss på er


just gotta get past the midnight hour, then maybe tomorrow it won't be this hard.

vet inte om mitt höstdepp har kommit i efterskott eller vad det är frågan om, men jag är så trött. både fysiskt och psykiskt. allt jag vill göra är att sova, det är det enda jag känner för. dessvärre är det det enda jag inte lyckas med. varför vet jag inte, men det resulterar i en fet, ständig, huvudvärk iallafall. börjar om på nytt imorgon iallafall, och hoppas på att detta vänder. imorgon ska jag börja packa igen iallafall, i helgen bär det av på äventyr igen!


my heart breaks a little when i hear your name

min kändiscrush har kanske avtagit en del sedan han släppte just the way you are, men oh my, kan denna gossen sjunga alltså.
bruno, you can be my man!
 

dolee raffia, by jessica simpson

fick ett presentkort på dsw i julklapp av min värdtjej. jag kikade in utbudet både två och tre gånger innan jag hittade något som föll mig i smaken. men igår kom hon springande med en stor kartong, helt exalterad, och skrek "mattie, mattie, your new shoes are here! they're here!!!" lika exalterad blev jag och hämtade saxen. och där låg mina skönheter, mina nya älsklingar! hjärta


those will be the best memories

jag har nog lätt haft en av världens bästa lördagar denna helg! helt galet vad bra den blev. började ordentligt med ett morgonpass på giorgio's innan jag efter lite om och men tog mig till tåget för att ääääääntligen träffa elise! vi käkade sen lunch på ikea och hade lite hyss för oss innan vi drog in till Cambridge för att fira hennes kusins flickväns tjugofemårsdag. temat var "fiesta" och det serverades såklart tostitos med guacamole, chili, margaritas. snuskversion av barnspelet apples to apples gick överstyr och jag skrattade tills jag grät. sån himla härlig kväll med otroligt roliga och inbjudande människor. somnade gott med ett leende på läpparna.

idag har jag bara jobbat. 11 till 18, så det var en jobbig tid. vill antingen jobba morgon eller kväll, men helst inte sådär mitt i, för då försvinner hela dagen utan att jag hinner göra nåt vettigt för mig själv. i brist på annat blev rummet skinande rent ikväll. nu är det äntligen läggdags. har haft sådan grym träningsvärk denna helg att jag vaknat varje gång jag försökt använda mina ömma muskler till att vända på mig. blev dåligt med sömn inatt, så jag har längtat efter sängen hela långa dagen! godnatt!


thursday night

jag har helt klart dom bästa värdbarnen. jag ser så otroligt mycket av mig själv i dom, och vi fungerar så fantastiskt bra ihop. självklart finns det dagar då vi ryker ihop, men åh för det mesta är dessa ungar så fantastiska att jag bara vill krama om dom hårt. kvällens sysselsättning blev att rita och färglägga. fick två av min minsting att behålla. så att jag kan sätta upp dom på väggen när jag är hemma i sverige. har vi tejp i sverige också eller? finns det affärer att köpa tejp i annars? om inte kunde jag ju lägga dom på skrivbordet så skulle jag ju se dom varje dag och minnas honom. min gosi!


500 days

idag är det fem hundra dagar sedan jag flyttade från sverige. känns som om en hel evighet har passerat! firar iallafall men en minimuffin!


det där gröna kuvertet

lyckan kom i ett brev på posten idag. min fina jossi skickade hit godis, och CHILI CHEESE CRUNCHERS!!! åh dom har aldrig smakat bättre. jag tror inte att det går att förstå hur mycket denna gest betyder, om man inte själv varit i samma sits. men jösses vad glad man kan bli. även fast jag visste att det var på väg! tacktacktack bästa du!


tuesday eve

efter min långhelg, helt ensam i detta härligt tysta hus, var det otroligt tungt att börja jobba igår. särskilt när tjejens bokprojekt har gått fel och allt är mammas fel. det blev mycket skrik och tårar där kan jag säga. jag höll mig till grabbarna dock och lät henne tjura ifred. ett 550 bitars pussel blev kvällens sysselsättning. dock saknades både en och två och typ tio bitar till, men det va kul ändå! nu är det dags för bootcamp, woop!


pink, by victoria's secret

utökade träningsgarderoben litegrann igår. gick in på pink utan en enda tanke på att handla, men kom ut därifrån med två nya träningslinnen, en ny vattenflaska och ett par earbuds som man fick på köpet. fett. imorgon börjar en ny träningsvecka. no excuses.


saturday

hade en superbra dag igår. Martina kom till mig redan vid frukostdags och vi smällde till med amerikanska pannkakor, juice, jordgubbar, nutella och choklad. otroligt härligt och riktigt mumsigt! hängde i mallet med jackie, och sen handla inför kvällens projekt - pizzakväll med lovisa, nadia och kristy. gjorde lätt bästa calzonen genom tiderna, och det blev en riktigt lyckad kväll!


marc by marc jacobs

jag slog på stort och köpte en ny klocka för ett tag sen. den var dock för stor och har mest bara legat på min byrå och sett söt ut. igår tog jag äntligen tummen ur och åkte till en smyckesaffär och bad om hjälp. $10 skulle det kosta, men när allt var klart sa han bara att jag kunde gå. utan att betala. anledningen? jag såg så "sweet and innocent" ut. så man tackar väl!


chicago pics


chicago weekend

väckarklockan står inställd på 4.30 imorgonbitti. klockan 6 ska jag befinna mig hos lovisa, och sen strax före 9 lyfter planet. äntligen är det dags - chicago!!!


onsdag 9/1/12

mucho bättre tisdag och onsdag. kan inte fatta att jag har haft sån tur att få ta hand om dessa ungar. helt otroligt. visst, vi tjafsar och så, men aldrig på riktigt liksom. har haft en sjukt bra eftermiddag. nu är det läggdags och jag ligger i min underbara säng. träningsvärken från veckans tre pass är näst intill förlamande, men jag kämpar på! nyårslöftet var att ta träningen mer på allvar, och dessa tre dagar tycker jag nog att jag skött mig rätt bra. imorgon väntas kickboxing bootcamp. bring it on bitches!


bad day

det har varit en sjukt jobbig dag idag. och jag har bara mig själv att skylla. det började bra. träningspremiär för i år, Skype med rebecca och häng med mitt sjuka värdbarn. gjorde allt jag skulle, ställde klocka för när jag skulle hämta c, skrev upp vad jag skulle ha med mig osv. lyckades ändå bli fel. lyckades ändå snurra till tiden med en hel timme. EN TIMME. fattar inte. det va enkla instruktioner, och five to three skulle han hämtas, men i mitt huvud blev det lika med 3.55. förstår inte. har inte lyckats komma över det faktum att jag misslyckades med detta. alla gör misstag, fine, men jag ville inte att det skulle hända på en dag vi faktiskt hade nåt viktigt att göra som dessutom kostar pengar vare sig vi är där eller inte. har så dåligt samvete att jag velat sjunka genom jorden hela kvällen. vill typ gråta. är nog otroligt trött egentligen, efter min jätteförkylning. skit. nu ska jag sova, sova ordentligt. imorgon blir bättre. inleder med boxning, sen ska jag träffa en vän i mallet.


gossip girl

lördag på soffan. det går ett virus i detta hus, så jag antar att det var min tur nu. sist men inte minst. x avsnitt av gossip girl senare mår jag fortfarande lika dåligt. pepprar på med tuggvitaminer, gatorade och citrusfrukt och förhoppningsvis känns allt mycket bättre efter kommande natts ostörda skönhetssömn. men tills vidare ligger jag kvar här och roas av "the scandalous life of manhattans elite".


massachusetts learning permit!

fredag och jag vill så himla gärna skåla med lite vin! men i detta land får jag ju inte göra det riktigt än. anledningen? jag har ÄNTLIGEN tagit tummen ur och tagit körkortsteorin! ÄNTLIGEN. trotsade min febriga kropp och satt där i tre timmar och väntade snällt på min tur. 24/25 rätt och jag har äntligen mitt så kallade "permit"! nu har jag bara uppkörningen kvar, men den måste köras i sällskap av min värdmamma/-pappa, så vi måste försöka hitta en tid som passar. men för just nu, JÄVLAR vad skönt det känns! kanske slår på stort och tar ett glas coca cola, är det fest så är det liksom.


årsresumé 2012

 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
jag fick en alldeles egen överraskningsfest inför min födelsedag, gick på bal på marinbasen i annapolis, gick på baseballmatch och tog min första äkta hike.


Har du några nyårslöften?
att leva i nuet, må bra och ryta ifrån när folk försöker sätta sig på en.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
nej, jag tror inte det.

Vilka länder besökte du?
usa och kanada.
 
 

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
11e september och 23e oktober. dagen jag klev ut genom dörren hos min första värdfamilj för att aldrig igen återvända, och dagen då jag flyttade till min nuvarande, helt fantastiskt underbara värdfamilj.

Vad var din största framgång 2012?
allt jag lärde mig om mig själv och min egen förmåga.

Största misstaget?
jag tror inte begick några större misstag.

Bästa köpet?
alla flyg- och bussbiljetter som tagit mig till otroligt härliga platser, till exempel hit


Vad spenderade du mest pengar på?
flygbiljetter


Gjorde någonting dig riktigt glad?
att se alla efterlängtade, söta trynen under mina semestrar i svergie!

 
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012? 
good life, we are never getting back together, we are young och don't you worry child. 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
gladare, i år igen!

Vad önskar du att du gjort mer?
skrattat och njutit av livet.

Favoritprogram på TV?
made in chelsea, bones och criminal minds.

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
njöt av min familjs sällskap, checkade in 9/11 memorial, gick över brooklyn bridge och andra new yorkiga saker att göra. 

Hur skulle du beskriva din stil år 2012?
återigen, ungefär lika som alla andra år, klädd i sånt jag tycker är bekvämt och snyggt. har även utvecklat en förkärlek till finstickade tröjor.

Dom bästa nya personen du träffade?
träffade ett helt gäng underbara prickar!  bland andra dessa

new years eve 2012

hade den galnaste nyårsaftonen jag någonsin upplevt. klättrade högt upp på listan som en av dom bättre, helt klart! kanske just för att vi inte hade några planer, utan för att vi bara tog det för vad det var. gick ner till west village på förmiddagen, och sen gick vi upp via 5th ave. käkade riktigt god middag på en pub som vi hittade på 8th och 44th, där partystämningen var på topp, innan vi knatade till times square. vi när vi kom hamnade vi längst bak i folk massan på 55th, men vi hann trycka oss fram till 49th innan klockan slog tolv, så att vi faktiskt kunde se the ball drop. stämningen va grym och roligast var när psy uppträdde och hela times square dansade gangnam style. nyårskyssen fick vi av en new york fire fighter, och därefter kunde vi alltså dö lyckliga!

men vad är en kanonhelg utan små missöden? började resan med att köra av vägen när vi skulle till tunnelbanan. jag vet att det låter illa, men det var det inte. ingen krasch, inga skador, bara en snöhög och med ett POFF så va det vitt! det va faktiskt riktigt roligt. men jag antar att man måste ha varit där för att förstå. missöde nummer två kom på starbucks, när jag böjde mig ner för att lägga papper på ringen. med ett plums låg solbrillorna som jag hade fäst i tröjan i toaletten! skratta eller gråta? jag valde ett riktigt gott skratt åt min fantastiska klantighet. ibland undrar jag ju om mammut och papput tappade mig ner för trappan eller så.. det skulle nog varken förvåna mig eller nån annan i min omgivning!


RSS 2.0