let them haters hate, you're like way too late

har svettats som en gris idag. brendan bossade runt mig på gymmet som en diktator idag, antar att jag såg ut att behöva det. fick ta två "hold on, im about to throw up"-pauser, men i slutändan är jag jäkligt nöjd med min prestation.

och ja, fick en kommentar för ett tag sedan, nåt i stil med "men gör du aldrig något annat än tränar? gör du aldrig något kul?". hoppas att detta var menat som ett skämt. men - jo jag gör andra roliga saker, jag gör massor med saker jag inte visar här. men, min passion ligger i träningen. har alltid hittat glädje i fysisk aktivitet. det är där jag hittar min energi för resten av dagen. att näst intill krypa ut från gymmet eftersom benen knappt bär efter dagens workoftheday är kanske inte roligt-haha, men att träna ÄR ROLIGT och får mig att må underbart. att höra en annan crossfittare säga "matilda was insane, did you see her squats?", får mig att le inifrån och ut. så varför sluta? varför leta lycka någon annanstans när jag vet att jag finner den på gymmet? jag tränar två timmar om dagen, en före frukost och en på förmiddagen. sedan har jag nästan fyra timmar till att slå hål på innan jag börjar jobba. här kanske jag kan fylla den med något som i dina ögon betraktas som roligt, men för mig är dagens höjdpunkt att fysiskt utmana mig själv, att pusha lite längre och upptäcka att jag kan göra jäkligt mycket mer än jag trodde var möjligt. det är roligt. att dessutom se framstegen förändra min kroppsform är ännu bättre. just sayin'. tack och hej!


murph work out

måndagens mördarpass har postats i bildform. 1 mile löpning (1,6 km), 100 pull ups, 200 armhävningar, 300 squats och avslutningsvis 1 mile löpning. dubbelhakor och grejer när man är in action tydligen, men det får jag bjuda på.


det börjar närma sig

känslan? obeskrivlig. sjuk. ofattbart. lycka. hjärtesorg. kluven. så gräsligt lycklig och så otroligt olycklig på en och samma gång. kan inte bestämma mig.


true story


den som väntar på nåt gott

väntar på ett samtal. hemma (på våran gata i stan, hehe) har jag ingen mottagning. så vart åker man? yes, starbucks givetvis. håll en tumme nu för att jag har ett extrajobb när jag återvänder till svearike!


memorial day

solsken och värme har denna memorial day bjudit på. jag har hunnit träna, läsa i solen, hängt med fina evelina och var ute och ätit med lina. slapp helg, helt klart. en underbar sådan!


sunday funday

pustar ut, knäpper upp byxknappen. jisses vad mätt jag är. kanske den där sista portionen fruktsallad var onödig, men det var så gott! ikväll har jag hängt med en underbar tös vid namn lina. hon flyttade hit från denver igår, och bor nu i en av mina vänners gamla värdfamilj. vi klickade så fort hon öppnade dörren, vi är så lika och har så mycket gemensamt. det är så konstigt det där. hur en människa, som jag träffade för första gången för två och en halv timme sen, kan få det att kännas som om man har känt varandra hela livet. vi hade en jättemysig kväll här i mitt kök iallafall där vi fikade och pratade om allt mellan himmel och jord. plus också för lussebullen, som johanna bakat innan hon åkte hem, som jag blev bjuden på! den var gudomlig johannis!


happy mother's day

älskade, fina du. världens bästa mamma. önskar att jag kunde ge dig en kram, en sån där bamsekram. en en-om-dagen-kram. lova att du ber kerstin om en extra imorgon. ♥♥♥

think i'm invincible, i see through the me i used to be

ännu en underbar dag här i landet supersize. har hunnit med massor, dagens höjdpunkt var att få prata med mami igen ♥ (dom har varit bortresta). guld värt må jag säga. nu? favoritpyjamasen är på och jag ska krypa ner mig i sängen och hyra film via fjärrkontrollen. godnatt fina ni!


olive & oak

drop dead gorgeous. fyndade en ny topp från olive & oak idag, är ett par dollar fattigare, men aningen gladare!


because i'm worth it

tränade röven av oss idag, massor med vikter blandat med cardio. partner-workout, jag och janet var kung. lyxfrukost väntar, för att min kropp förtjänar det! en extra stor portion grekisk yoghurt och massa frukt, yum!


this has gotta be the good life

det har varit en sån där dag när livet bara känns helt perfekt. en sån dag när jag är så tacksam över att jag är jag, att jag är här och över allt jag har fått kraft till att åstadkomma. helt perfekt mysigt regnig dag med världens bästa barn, en grym dag på gymmet (även fast mina händer sprack upp på nytt), middag med min fina evelina och hennes vän emma, och storhandling inför veckans "clean eating". älskar hur magen mår nu för tiden, aldrig uppblåst eller svullen! frukt och grönisar i mängder och inget socker eller vete har verkligen gjort susen. rekommenderar ta mig tusan detta till ALLA. idag i min jakt på variation hittade jag till och med pepparlax i fiskdisken! gladare matilda går knappast att hitta. nu är det läggdags, imorgonbitti är det dags för veckans sista crossfitpass. puss godbitar!


när magen kurrar

har en ny liten besatthet - mitt mellis, grekisk yoghurt med bär! jag längtar från att jag ätit sista tuggan ena dagen, tills jag får äta det igen nästa dag. det var lite halvdant i början, men nu är jag fast. jag älskar't!


your body won't go where your mind won't push it

klart för rivstart! förberedelse och lite jävlar anamma är allt som behövs. planerar att göra de senaste veckornas beteende till rutin. hoppas att det snart går av sig självt. älskar hur jag känner mig efter mina före-frukost-rundor. det är det som gör det värt det!


rush hour

oftast blir jag lite lätt matt när onsdagar är halvdagar, men idag har varit en finfin dag. körde rx idag igen! sen hann jag åka till barnens skola och gå på levande museum i calvins klass. barnen var uppklädda till kända personer från massachusetts, så fick man gå runt och trycka på en liten fantasiknapp så berättade dom vem dom var och varför de är kända! asgulligt! efter det har jag jobbat, supermys med glada barn, rush hour-spelande och nu har alla playdates så jag får slappna av lite, hehe. är ovanligt trött idag. har fyra och en halv timme kvar innan jag får kila ner till min älskade säng och slå ihop ögonen!


på't igen bara

RUN FORREST RUN! fasted cardio, lika bra att köra innan kroppen fattar vad jag pysslar med. godmorgon!


happy face

just när jag tror att dagen inte kan bli bättre så ringer dörrklockan. utanför står fedex-killen och säger "Matilda?", HELL TO THE YEAH! mina realflexes är här! himla tjusiga. så jag var tvungen att springa dagens andra runda, bara för att testa! sen kom jag in och åt mat! färgglad och fin, och vips så var jag ÄNNU gladare!


first RX

idag hände det! idag kom passet jag klarade utan minsta modifiering. kom dit och tittade på tavlan med träningsupplägget på, svor till litegrann, ville inte riktigt. chris såg mitt uttryck och sa "you can do this one rx. i believe in you". and SO I DID! 60 meter utfallssteg med 25 lbs över huvudet, 50 situps, 40 squats, 30 hand release armhävningar, 20 pull ups och 10 deadlift high pull med 53 lbs. 8,20 minuter. jag klarade det. idag är jag på TOPP. jag är ta mig tusan bäst!
 
bild från helgen, mariah, jag, phillipe, juliana och julianas bror som jag ej minns namnet på. crossfit union in ma ♥

summan av kardemumman

kan inte förstå att dagarna går så fort! helt plötsligt var det måndag och helgen var slut. galet! det va en grym helg iallafall. i lördags körde vi ett mördarpass på gymmet, läskigt mycket kondition. sen joggade jag till judsons lacrossematch och kikade när han ägde planen. jobbade kväll och tog med mina killar ut för att käka glass på en liten glassbar längs rt 117. och igår var jag på crossfit regional games för north east. alltså det var GALET. världens most fit people. sjukt kul att kolla på, men lite ångest fick man ju över hur klen man egentligen är. att jag imorse gjorde 50 deadlifts med 125 lbs (57kg) var ju ingenting jämfört med dessa bjässar. one day...


dags för fredagsmys

myspysfredag med mina minsta idag. dodgeball på studsmattan och "softball bonanza" på middle school. underbara ungar!


happy face

men happy face on måste jag ju säga! hostel i LA och bussresan mellan vegas och LA är bokat! i vegas blir det med största sannolikhet hard rock, eftersom det sägs att de har bästa poolen (mina värdföräldrar ska boka så det är inte set in stone just yet). i LA ska vi hålla till i hollywood och bussen från ena till andra kostade oss ynka 125 kronor. SWEET! nu ska vi bara boka en liten tur till grand canyon så är allt klart. åh vad jag längtar!


uppdatera mera

fick en liten vänlig, men bestämd, tillsägelse av jossi, om att mitt bloggande återigen är uruselt. japp! vi hade åskväder i veckan och internet försvann när blixten slog ner, sen bara pallade jag inte. men nå ja! hann med en grymt bra high school match i lacrosse! dessvärre förlorade lincoln-sudbury men jag och mina fyra stjärnor hade superkul! annars då? träning, har fått mina första crossfit-sår. händerna är skinnflådda efter alldeles för många pull ups, men framåt går det! (ska ordna en film åt dig jossi!).

helgen va mys den med. var ute i boston harbor med Martina och lovisa och åt på joe's i fredags. fikade med aussie och jobbade i lördags och i söndags sov jag ut, tog en promenad och myste. jobb och träning vankades i måndags och idag har jag hunnit träna, fikat med martina och myst med en fyra veckor gammal liten bebis. så liten hon var, baby bella! har fått en fantastisk deal för att jobba extra över nätter och nu sitter jag på juds basket och kikat på film medan jag väntar. hows that for an update Josefine? :)) puss!


not by blood, but by soul

det värker i lillhjärtat. mindre än två månader kvar med mina älskade värdbarn. fantastiska dagar som denna gör det extra ont att veta att det snart är över. åh vad jag ska sakna dessa ungar. mina extra syskon.


nike free run 5.0

investerade i nya joggingskor i helgen. tyckte att det kändes som en smart idé eftersom det gick hål på mina gamla. dyrt som satan att köpa sneakers på au pair-lön (eller okej, fortfarande under femhundringen), tacka vet jag barnstorlekar! 

 

hjärtattack

minst sagt äventyrlig dag. gick till LS high school och kikade på briannas lacrossematch, vilken dom vann överlägset och min lilla tös gjorde tre mål! min värdmamma ville att jag skulle ta med mig hunden på promenaden hem, och denna lilla bulle går inte längre än till änden av vår uppfart.. men värt ett försökt tänkte vi väl. tills hon ramlade ihop i en hög och flåsade som aldrig förr. jag ringde min värdmamma och sa att "nej detta går nog inte, stackarn är helt slut", och det bestämdes att dom skulle hämta oss med bilen. lägger på och hunden börjar pipa! med varje andetag. en fet astmaattack, vätskebrist och panik fick både hon och jag. vi fick ringa veterinären och hela baletten. hon klarade sig fint utan problem efter en lång vilostund och litervis med vatten, och mår nu bra igen. men jag tror nog att vi lyckades traumatisera henne till att bojkotta promenader i fortsättningen också. med all rätt. lilla tjorven!


sex hundra dagar

idag är det 600 dagar sedan jag rullade proppfyllda, vinröda resväska igenom säkerhetskontrollen på arlanda och lämnade sverige för att vara borta ett år. känslor kom i kläm och jag blev kvar längre än så, det vet vi ju. nu sitter jag här i fåtöljen och är så glad att jag stannade! har självklart haft mina bra och dåliga dagar, men i överlag har min tid på cudworth lane varit fantastisk. 600 dagar känns sjukt långt dock, och nog börjar min lilla själ bli redo att åka hemåt igen. men en dag i taget! firade med dödens död på gymmet (träning i par igen och eftersom jag var ensam utövare fick jag köra med instruktören. var inte riktigt uppe på hans nivå måste jag ju erkänna!), bananpannkisar till frukost och en lång och härlig promenad i solskenet. ungefär som vilken dag som helst!


sushimiddag med min fina norrlänning

har haft en urmysig kväll på samba steak and sushi. vi kände för att testa något nytt och evelina hade hört bra om samba så hon bokade bord och rackarns vad gött vi åt! vi höll oss till sushi och magen fylldes till bristningsgränsen. titta bara på evelinas sushi, ser det inte asgott ut!?




seeing is deceiving, dreaming is believing

att luncha med min värdmamma kan vara en av de bästa sakerna jag vet. hon har alltid så mycket bra åsikter, tips och tankar. känner alltid att hon nästan lite löser mina problem genom att plantera frågetecken i mina resonemang om saker som tynger ner mig. lite som en livscoach! givetvis hinner vi med massa skvaller också. i dessa stunder känns hon mer som en vän än en chef. älskar det!
 
nu ska jag strax börja jobba igen, men jobbar bara två timmar idag, sen ska jag ut och käka med Evelina. kommer bli en bra kväll!
 
random bild från kattkameran! South beach, Miami.

onsdag 1.5.13

det här med halvdagar kan vara en au pairs mardröm. dagarna blir så sjukt långa när man börjar 12.30 istället för 16. men hann med ett crossfit-pass och en kort promenad före jobbet iallafall. sedan var baseball och studsmatta dagens favoriter. och nu är jag redo att släcka ner hjärnkontoret. imorgon blir det bootcamp!
 
deadlift-cleans var del i dagens wod.

RSS 2.0