jag tror att livet just har börjat, och det blir vad jag gör det till

samma story som senaste dagarna. fortfarande dunderförkyld. fortfarande trött och utmattad. och fortfarande med en känsla av att livet är helt fantastiskt. att jag är precis där jag ska vara. av att jag har så mycket att se fram emot. av att allt blir precis vad man gör det till. detta trots att marken numer täckts av ett tunt snötäcke. livet är rätt nice ändå alltså.


american pancakes


min älskade älskade syster, here's to you

sitter här och försöker rensa ur mobilen på bilder. lägga över dem till datorn osv. hittar massor med bilder jag aldrig sett förr. och jag skrev ju inget inlägg tillägnat dig på din födelsedag, så du får detta istället. en random måndagskväll. du är nog en av de mest charmiga jag känner malleballe, och jag antar att jag är så sjukt lyckligt lottad som känner en så sjukt snygg person som du! utan dig är jag halv.


som vilken måndag som helst

här spelas det på nickjr för fulla muggar! jag förvånas över att det inte ens nämnts ordet fotboll i detta hus än, men gläds på samma gång eftersom detta nedrans virus semestrar i min kropp. snart ska vi äta mellanmål, sen blir det filmmys tills vi åker och hämtar lillbruden.


med huvudet fullt av snor

har nog aldrig låtit mig själv vara såhär täppt i näsan. har alltid kört igång med nässprayen. ända tills studenten förra året. det är så jäkla lätt att bli beroende av det så jag vågar inte köpa och prova. det var så jobbigt att vänja sig av med den att jag aldrig vill använda nässpray igen. så vad gör man nu då!? jag kan inte andas. har precis provat med att andas in saltvattenånga, men det kändes inte som om det hjälpte särskilt bra. men jag ska nog prova med att bara ligga hemma, dricka mycket och låta kroppen friskna till av sig självt. i vanliga fall brukar jag inte ha tid att vara sjuk, men nu så ska jag banne mig bara ligga still i två-tre dar, och se om det blir någon skillnad.


there's nothing to can't do, when in new york

ikväll bokade jag biljetter från boston till nyc för hela min familj. jag kan inte förstå att det inte är särskilt länge kvar tills jag får krama om dem igen. de kommer hit och bor med oss i huset ett par nätter och sedan ska det även då spenderas tid i new york city. jag är så sjukt förväntansfull. pappa har bokat hotell på manhattan, sjunde avenyn. snart.



en söndag downtown boston

jag är så förkyld att det är skrämmande. kroppen är helt slut, nacken smärtar, halsen gör ont, jag snorar, hostar, snorar lite till, mår illa och gnuggar mitt tunga, bultande huvud. ibland är det inte lätt. men trots detta tog jag mig in till stan idag. jakob, en gammal parallellare från lågstadiet var i boston över helgen, så jag åkte in och mötte upp honom och gick. vi gick runt i typ fyra och en halv timme och bara gick. mitt lokalsinne fick leva upp till förväntningar, och jag såg många nya fina gator av stan som jag aldrig knallat runt på förr. vi hade en väldigt trevlig dag. nu är det sängläge med ikeas chokladflarn och a walk to remember som går på tv! förhoppningsvis får min vansinniga förkylning sig en rejäl tjotablängare av min kuckelimuckmedicin.


dagens stora höjdpunkt


friday, february 24th

jag är rätt cool från och med nu alltså. var till cvs och hämtade ut min medicin idag. så nu har jag en sån där riktigt ball medicinburk som alla amerikaner har i badrumsskåpet! cooooool.

i övrigt har jag chillat runt idag, varit ledig. hängt med josefine, gått på zumba, hämtat rebecca. nu sitter vi hos josefine, har precis käkat och ser fram emot kvällen. men först lär jag skutta in i duschen, för lilla äckliga jag har inte duschat än :)


what doesn't kill you makes a fighter

imorse vaknade jag utvilad och helt huvudvärksfri. "jaha och?" tänker ni, fantastiskt tänkte jag! för första gången på fem år har jag gått en hel dag utan smärta i knoppen. jag tror inte ni förstår friheten i detta. det är helt otroligt! lite därför har jag älskat denna dag.
jag älskar även denna kväll. för här ligger jag, helt utmattad, slutkörd och lycklig i min säng. det är vad en timmes konditionsträning och en halvtimmes styrka gör med mig. bortsett från förra helgen är jag inne i sådant sjukt bra träningsflow att det bara är att tacka huvudet. motivationen, viljan, mina träningskompisar(idag stod fina josefine för sällskapet, tack!). jag är där nu, har motivation. det är inte jobbigt att hitta tiden längre, det är rutin. siffrorna på vågen tickar sakta men säkert nedåt, och sedan jag åkte tillbaka hit efter jul har jag hunnit tappa kilona jag la på mig under mina första månader här. min kropp är inte superslim och to-die-for, och jag har fortfarande mål som ska uppnås, men jag är liksom bra ändå. jag är inte skitsnygg nånstans, men det hade kunnat vara värre. jag är bara lite upprörd över att det tog mig nästan 20år att fatta det. men bättre sent än aldrig, eller hur?


wednesday, february 22nd

idag tog jag med mig mina två kycklingar och gick på bio. the big miracle stod för underhållningen och den var faktiskt helt okej. handlar om tre valar som fastnar under isen, och ska räddas. hej och hå. lillbruden valde filmen och hon satt med ögon stora som äpplen och kollade på hela medan grabben (som följde med bara för att jag lovade att spela fotboll efteråt) satt och skruvade på sig, petade på mig, lekte med mitt hår, petade på mig igen, och igen, och igen, osv. hade inte jättehöga förväntningar, och blev heller inte besviken. men skulle nog inte sett den på bio om det inte vore för att min värdmamma betalade.

sedan har vi alltså då spelat fotboll han och jag. han tror att han ska vinna för att han kan vinna mot sin pappa, menee jag är då obesegrad hittills. det är inte lika jobbigt och inte heller lika roligt som det var att få spela med ifk gävle junior elit (för visst va det så vi hette va? haha..) eller ifk gävle dam, men man får vara glad för det lilla. det är inte förrän nu jag insett på riktigt hur mycket jag verkligen saknar fotbollen. en stabil rutin att luta sig mot när det svajar i omgivningen, att vara en del av ett lag, att omges av dessa härliga själar och skratta med och åt dem näst intill varje dag. att vinna och förlora. en träningsform som verkligen var rolig, på riktigt. men tills vidare får jag som sagt nöja mig med att spela en mot en med mitt sexåriga värdbarn.

new england aquarium

jag orkade inte berätta om min dag igår när jag kom hem från gymmet. jag var helt utmattad och styrde stegen rakt mot sängen! iallafall, jag tror inte att jag har nämnt det, men barnen har lov denna vecka och ska alltså underhållas tolv timmar i sträck (vet att 10h är max/dag men jag får extraklirr i kassan för att jag går på övertid). igår för att slösa så mycket tid som möjligt tog jag med dem på tunnelbanan in till Boston och gick runt på new england aquarium. vad säger man på svenska? kallar man det akvarium...? vi gick iallafall runt och kikade på hajar, pingviner, sälar och sjölejon, rockor, muränor, nemo-fiskar, sjöstjärnor och enorma sköldpaddor. vi hade en sjukt bra dag tillsammans och jag som älskar akvarium var nog nöjdare än barnen med dagens utflykt!

(vill på förhand, för kommande bilder, be om ursäkt till min pappa, och min syster, min fina vän matilda och alla andra av er som kan det här med foto... mina skills är obefintliga, och att jag bara fotar med min iphone är ju skamligt bara det!)

 


som ett barn på julafton

att man kan bli så himla glad, för sånt som för alla er hemma är relativt lite. som pricken över i:et på denna kanondag hittade jag ett paket i brevlådan! en veckas försenade valentine's presenter! marabou-choklad, aroma-hjärtan(!!!!!!), alla hjärtans dag-kort, en liten ängel och även ett litet urklipp på min nya lilla kusin med sin stolta storebror! återigen går jag runt och ler som en fjant, och för andra dagen i rad känner jag mig lycklig ända ut i fingrarna. jag älskar mitt liv, även fast min bil är tvärdöd!


this means war

vi slog till på ett biobesök när vi ändå var i farten liksom, och såg this means war som hade premiär i fredags. i början kändes det lite som en lame bond-film, och jag funderade på vad fasen jag gjorde i just den biosalongen, och om det eventuellt gick nåt bättre i en annan salong så jag kunde byta. men den var asrolig! jag skrattade så jag kiknade emellanåt alltså. helt sinnessjuk film. och en aning awkward, men det gjorde liksom inget. för det mesta hinner jag kolla på klockan ett par gånger när jag går på bio, men det gjorde jag inte denna gång. den hade det mesta - skratt, romantik, lite drama och stänk av tjejvänlig action. 5 av 5 toasters! har sverigepremiär till helgen, se den!!!!!


rockport, massachusetts

idag har jag varit så himla nöjd. lugn, lycklig och sinsemellan helt lyrisk. vi packade en liten picknick och drog till rockport uppe i norra MA. ca en timme tog det oss att komma upp, och när gps:en talar om för oss att nu är du framme, utan att vi höll med höll mina drömmar för dagen på att gå i kras. men på eget bevåg fortsatte vi och kom ner till hamnen. jag älskar vatten. jag blir så lugn av att bara sitta på stjärten och göra ingenting, om jag hör ljudet av vågor. vi gick iallafall en promenad i det lilla centrum vi hittade, klättrade ut på piren och jagade huset från the proposal. dessvärre hittade vi det inte, men vi hade kul ändå! jag var så nöjd med mitt initiativ att jag typ skuttade fram! tack för en awesome dag josefine!! <3


mot alaska!

röd dag i almanackan är lika med en ledig Matilda och en ledig Josefine. vill vi sitta still? näpp, vi kör en roadtrip! har ni sett the proposal? ni vet stället där Ryan reynolds föräldrar bor, sidtka - alaska? dit kör vi! except, staden som föreställer sidtka ligger ej i alaska, utan i Massachusetts! övertaggad tjej hej! ha en fin dag :)


sunday, february 19th

spenderade ännu en söndag i brockton med elise, mike, tim och dave. just chillin'. hängde vid legacy place och hade hysteriskt roligt åt nintendo ds och nerf guns. det är bara helt omöjligt att ha en tråkig sekund med dessa själar! när det blev dags släppte mike av mig hos ett par familjevänner där kvällen fortsatte med pizza och tårta. life à la america. nu är jag precis hemkommen och trött som tusan. men jag får inte sova än, för tydligen är vårar hus under ombyggnad! "and look at me, i'm a guy with a mustasch!", sötaste på länge.


yesterday's

för runt 250 svenska riksdaler kan man få himla mycket fint i ett land som detta. jag slog till på en uppkäftigt orange klänning och en svart chiffongkjol inne på forever21. nu fattas bara en stråhatt, lite sol och brunbrända ben!

 


hair model

följde med min värdmamma till burlington mall idag. tanken var att hela familjen skulle åka och strosa runt tillsammans samt att hon skulle till frisören. det blev bara hon och jag till slut, så medan hon klippte sig utforskade jag köpcentret på egen hand. det blev två fina fynd från forever21, kan visa dem en annan gång. sprang förbi en försäljare för locktänger som berömde mitt hår och tyckte att det var så fint att han erbjöd sig att styla det gratis om jag bara satt där och såg söt ut. så jag agerade reklampelare medan han lockade mitt hår inför den lilla publik som uppstod. fick fina lockar och en puss på kinden som tack, medan han fick väldigt många kunder. helt okej deal! det tog ca 10 minuter att göra och lockarna ska tydligen sitta i två dagar om jag låter bli att tvätta håret. rätt nice för en tjej som aldrig orkar bry sig!


true story


drama queen

trött stackars sate som släpade sig upp imorse. har världens skitdag framför mig och mitt humör är kört i botten. ska alldeles strax plocka upp tjejerna och styra mot newton hospital där någon ska försöka tala om för mig varför mina levervärden och antalet vita blodkroppar är så högt. det pratades om matallergier sist, så jag står fast vid att jag tror att det är ägg. och om det är det går mitt liv under! jag älskar ägg :(

efter det ska jag släppa av tjejerna vid bussen. för japp, hela högen ska till new york city. och jag ska inte med. jag valde det själv, och det kändes rätt då, nu känns det som att livet gick under ännu en gång. en hel helg utan dom. vad ska jag göra!? jag unnar dem verkligen denna resa, för dem förtjänar den! men jag är så sjukt avundsjuk att det typ ryker ur mina öron. vill gråta lite. och jag överdramatiserar som fasen idag, det kommer av sig självt när jag är på detta humör. nu ska jag gå ut och starta min gps. fattas ju bara att den tappar satellitsignalen och jag kör vilse... det riktigt märks hur positiv jag är va? fml.


thursday, february 16th

torsdag = boot camp, men det vet ni väl vid det här laget. jobbigaste ever. jag ville typ dö, hade sådan puls att jag trodde att öronen skulle explodera! efter det hängde vi hos Josefine ett tag, käkade fruktsallad och hade det allmänt gött. hann även med lite häng

nu står jag och väntar på att middagen ska bli färdig. ungarna har så sjukt dåliga matvanor, och äter aldrig samma sak, så här står jag VARJE kväll och lagar tre olika maträtter. en till ena ungen, en till andra och en till mig. känner mig lite lätt less på det just nu. men det går väl över. jag borde väl vänja mig, föräldrarna bryr sig ju inte om vad barnen äter så så länge dom inte ber efter sockerflingor och mjölk lägger jag mig inte i längre..

och btw, min alla hjärtans dag date igår var den bästa alla hjärtans dag date kag haft! kanske för att jag hade äran att dejta min fina pärla till vän. glass och en sväng i mallet, med fetaste självförtroendena ever!


i've seen your face under every sky, over every border, and on every line

idag har jag typ varit mer eller mindre ledig... min värdpappa tog ut ena ungen till bussen medan jag fick skjutsa den andra (dom går på olika skolor, om jag inte nämnt det). sen har han jobbat hemifrån hela dagen. och jag? jodå jag har legat i en av fåtöljerna och läst, slumrat och glott på tv. när pappa är hemma kickar han matilda's ass med hästlängder, och jag är så sjukt ocool att det är skamligt. men det är nog så här, dom träffar ju föräldrarna så korta stunder på dagarna att när dem väl gör det så är päronen som gäller. fick lite tid med tjejen dock som ville spela scrabble (alfapet). annars har jag inte gjort många knop denna dag. hann men en promenad till posten, och en sväng till affären och pannkisar med josefine innan jobbet, men that's about it.

nu sitter jag i princip och räknar ner minuter tills josefine slutar och jag får åka och hämta henne. vi ska fira valentine's med varandra i efterskott. men att hångla, mysa och hålla handen kände vi oss kanske inte riktigt sugna på, så istället tänkte vi sticka till ben & jerry's och sörja singellivet med mängder av glass!

pannkakslunch på glezen


slut som artist

skulle vilja krama om, pussa och klappa på varenda liten muskel i min arma kropp om det var möjligt. men det är det ju såklart inte. så jag klappar mig själv på huvudet med ett "duttti mattis", efter dagens tredje träningspass. powerwalk, body sculpture och zumba. imorgon ska jag banne mig ha en rejäl vilodag! kanske äta lite av chokladen jag fick idag. bjuda över tjejerna på lunch kanske? fira en sen alla hjärtans dag med dom. den som lever får se! nu ska jag faktiskt, trots att klockan inte ens är halv tio, sova! är helt slut i varenda liten vrå av kroppen. men så himla värt. så småningom kanske jag också kan få sjunga "i'm sexy and i know it!" och verkligen mena det! beach 2013 är på god väg iallafall!


best valentine's surprise ever!

jag hoppar, skuttar, dansar och skakar rumpa i alla mina rörelser nu. helt omöjligt att låta bli. lyckan spritter i hela min kropp. topp till tå. jag ska få besök! min familj kommer hit! till mig. i usa! är jag överlycklig? som jag är överlycklig! nu ska jag hämta barn och förhoppningsvis smitta av mig av världens fetaste leende!

my birthday's coming, and if i had one wish...


happy valentine's day

började morgonen lika bra som igår. hjärtedagen till ära gjorde jag likadan frukost som igår. sedan kom min värdmamma tillbaka från affären med lite presenter till barnen. även jag fick en chokladask och lite geléhjärtan. fast jag tror att det egentligen mest var av skuldkänsla eftersom hon åt upp mina ikeahjärtan som jag glömde i min bil. hur som helst, happy valentine's alla fina! hade jag kunnat hade jag givit er en extra kram, men det blir ju liiite svårt...


realflex by reebok

nya joggningskor har stått på önskelistan länge, eftersom jag får både skavsår och blånaglar av dem jag köpte direkt när jag kom. så jag råkade snubbla in på finish line härom dagen. bara för att kika liksom. det var rea. och jag snubblade över min vill-ha-sko för $50. och nu vill jag aldrig ta av dem! det är dem skönaste skor jag någonsin ägt. tunna, lätta, mjuka. känns knappt att man har skor på sig. jag kommer hålla hårt vid dessa. de kostar nog kanske inte 335 kronor i Sverige, men ändå - köp köp köp!!!

 


i woke up to a heart so blue

måndagslyx! havregrynsgröt med färska blåbär. magen kurrar mätt och belåten. och är magen glad är människan glad har jag hört, så jag antar att denna dag ska bli en väldigt bra dag!

 


five down, seven to go

fem månader. jag ♥ usa = fem månader idag. kommer aldrig sluta förvånas över att tiden går så fort. mami jag sa ju det, snart är jag hemma igen! blinka ett par gånger till så står vi på arlanda och kramas sen. nästa gång vi firar månadsdagen kommer vara när jag har varit här i sex månader. då har jag jobbat halva tiden. då vänder vi på det. då har man inte varit här si och så många månader, utan då har man si och så många månader kvar. känns helt fantastiskt. att jag varit här så länge. jag trivs mestadelen av tiden, och jag gillar mitt liv de allra flesta dagarna. men man vill alltid ha mer. just nu är jag så vansinnigt taggad på en egen lägenhet i stan, ett jobb/heltidsstudier. på samma gång måste jag komma ihåg att njuta av nuet, ta till vara på usa-tiden och bara ha det bra!


taskigt zoomad iphone-bild, DC okt 2011


the vow

som jag hade väntat. flera månader. igår var det äntligen dags. bion jag och johanna gick på hette the vow. den krossade mitt hjärta. flera gånger om. det gjorde ont ändå ut i tårna att titta. och jag snyftade rätt många gånger. kände sådant fruktansvärt medlidande för leo. den var så himla fin, precis vad jag hade hoppats på. typisk matilda-film. baserad på en verklig händelse. se den och gråt!


en alldeles vanlig lördag

lördag var tänkt som vilodag, men det funkar inte riktigt så om man är rastlös. så jag drog till gymmet iallafall. kondition i ca 50 min innan jag gav mig. åkte till shoppers world för att möta upp josefine och rebecca på starbucks. vi avslutade våran lilla dejt med en trip till stop and shop där jag köpte jordgubbar till bion som jag och johanna ska på ikväll.

och livet rullar på i en cirkel. jag jobbar, har kommit igång väldigt bra med träningen, hänger med mina vänner och sover. det händer inget spännande längre, allt är vardagligt. eller jag kan kanske ha något lite mer spännande på gång men ingenting är bestämt där än. så det får vänta. vet inte riktigt vad jag ska skriva här längre. vad ni vill läsa om. jag lever och mår bra. psykiskt, kanske bättre än nånsin. and thats the way the cookie crumbles.


huvudvärk

ligger i mitt nedsläckta rum och har just vaknat till liv igen. det var länge sen jag hade migrän sist, så idag var det visst dags. vaknade mitt i natten av att grabben står och hoppar på övervåningen för att han var kissnödig. och jag tror inte riktigt att det går att förklara hur lyhört det är i detta hus. men när klockan sedan ringde på morgonen vaknade jag med en öm kropp och ett trött huvud. trodde att jag mest var trött och att endorfiner skulle hjälpa, och gick som planerat på step-passet. allt jag kunde tänka på var att huvudet bultade. tog ett bad hemma hos Josefine (mitt badkar håller inte tätt) för att få slappna av lite.

jag fick ta mig hem och släcka ner allt till slut ändå, ta migräntabletter och krypa ner i sängen. grämer mig för att behöva jobba. hjälmen av huvudvärk sitter kvar, och blykepsen under den gör huvudet fantastiskt tungt att hålla upp. och jag ska jobba kväll. love my life... jag brukar försöka tänka på folk som har det ännu sämre än mig när jag mår dåligt, som fattigdom, svält eller allvarligare diagnoser. men idag är det fan synd om mig också!


what doesn't kill you makes you stronger

gör ett nytt försök att besegra mensvärken. torsdag equals boot camp day (kommer alltså att utsätta mig för denna nära-döden-uppfinning ännu en gång)! sitter i bilen och väntar på josefine, vi ska till mallet och uträtta lite ärenden innan vi möter upp Rebecca på ymca. så hoppas vi på att detta går bättre än mitt ynkliga försök till att gymma igårkväll. har fortfarande dåligt samvete för att jag släpade med mig josefine till gymmet för att stå på crosstrainern i 20 minuter innan min mage bara jätteprotesterade...


den veckan i månaden

vaknade med sådan gräslig kvinnokramp att jag nästan trodde att min sista stund var kommen. eftersom man hela tiden hör att "motion hjälper mot mensvärk" gjorde jag en rejäl ansträngning när jag lämnat barnen. en runda på ungefär en mil, med lite lätt joggning sista 2,5km. hjälpte det? inte ett smack! så om man nu har testat motion, får man då krypa ihop i fosterställning och äta choklad resten av veckan? nu när man ändå ska känna sig som den största elefanten på jordklotet de närmsta dagarna kan man väl lika gärna slå på ordentligt?


zumba

jag är mer än redo att ta zumbatanterna med storm! är taggad till tusen, precis som varje gång, fastän jag är väl medveten om att klassen på longfellow aldrig någonsin kommer att kunna mäta sig med passen på zenzen! ni hemma som har möjlighet att gå hos dom kan skratta er lyckliga. men som jag sa, jag får tagga ändå och göra det bästa av situationen.


Vardag i usa

jag och josefine hade som plan att gymma idag. men på väg ner i omklädningsrummet sprang vi förbi aerobicsrummet och kollade schemat. det hela slutade med 20 minuter på cross-trainer och en timmes body sculpture-pass. det var inte flåsjobbigt, men ändå väldigt utmattande. nöjda och glada åkte vi hem. och vad försiggår här hemma nu? fika! te och kakor. sjukt bra återhämtning.... får se till att skaka rumpa och höfter lite extra på zumbaklassen ikväll!

nu ska vi njuta lite av livet innan vi ska hämta barn och ta itu med diverse aktiviteter!


marc jacobs och h&m basic

 



reality check

jag fick precis en bitch slap i ansiktet. av mig själv. ibland är det väldigt lätt att drömma, och glömma bort här och nu. det slog mig precis att jag är här. att jag sitter i mitt rum, i min säng, hemma på glezen lane. jag kan inte minnas den dagen jag kom på att jag skulle hit (nån där hemma som minns? mamma?). jag har helt enkelt bara alltid skullat hit. då tyckte jag att detta var så jäkla coolt. man är fett ball som flyttar hemifrån för första gången. det räckte inte med en egen lägenhet i centrala gävle. det räckte inte med en studentlya nån annanstans i sverige. nä, jag har alltid sagt att "när jag flyttar till usa...". sagt och gjort, uppenbarligen. nu sitter jag här sen nästan fem månader tillbaka. och vips så var jag vuxen. ingen mamma som lagar mat varje dag. som tvättar åt mig. städar. lagar. handlar. vet vad jag äter och inte. betalar medicin. kramas och pussas. nu får jag istället läsa recept (eller chansa på vad magen säger, på gott och ont), läsa tvättråd på klädlappar, skrubba badrum, laga jeans, handla, köpa medicin, kramas och pussas alldeles själv.

och nånstans på vägen har jag glömt bort att jag faktiskt gjorde det. jag flyttade faktiskt. jag tjänade ihop mina pengar och köpte en flygbiljett. att jag är en av dom som jag alltid tyckt varit så jävla cool. som gjort något verkligt för sig själv. jag säger absolut inte att jag är bättre än nån annan eller att mitt liv är en dans på rosor/värdigare än någon annans. men jag insåg just att jag är så sjukt stolt över mig själv. jag hade en dröm, nåt så vansinnigt abstrakt så sent som i juli, och jag tog tummen ur arslet och gjorde det! för det är jag värd all cred i världen. jag, lilla hemmakära jag, klippte navelsträngen och åkte ut i stora världen. jag är inte samma människa som för fem månader sedan. det är omöjligt att förklara för någon som inte är i samma sits (kanske att min fina brightonbo förstår?). jag är jag, men jag har vuxit. jag är större. flera decimeter längre. jag är nog matilda2.0 liksom. som en uppgraderad programvara. samma, men lite bättre. det kan aldrig någon ta ifrån mig.


snow tubing

igår gjorde vi nåt helt sjukt kul! alla au pairer i området måste träffas en gång/månad med en LCC (kort och gott; områdesansvarig). de flesta gångerna försöker hon göra roliga saker av dessa möten, och igår var det snow tubing! jag hade ingen aning om vad jag skulle förvänta mig eftersom jag inte riktigt visste vad det var. men tänk er tävlingsrutchkanorna i vattenland? och tänk er en ring man åker efter båten på sjön? och slå ihop detta. resultatet? snow tubing! jag skrek/skrattade tills luften tog slut, och kände mig som ett barn på julafton. fett roligt! och backen var mycket högre än vad bilderna (som jag btw snodde från josefine och rebecca) visar.


helgens impulsinvestering


en lördag down town

har kilat runt i Boston hela förmiddagen. blev liiite nytt till garderoben faktiskt. nu sticker vi tillbaka till natick för middag i mallet, och sedan sleepover hos josefine :)


the cheesecake factory

ska alldeles strax bli upplockad av Josefine för en liten tidig födelsedagsmiddag för henne. the cheesecake factory får stå för maten. är sjukt taggad, deras mat är toppen. efteråt bär det av mot newton för sleepover hos Rebecca, och imorgon gör vi Boston!



 


som en vandrade pinne

jag ville nästan dö när jag vaknade imorse. träningsvärken efter bootcamp och ytterligare ett konditionspass igår var fatal! dum som man var trodde man att ett nytt gympass idag skulle hjälpa. men icke. jag är slut som artist! tröttare än tröttast. over and out.


boot camp express

efter ett pass av bootcamp express på gymmet var benen spaghetti. för att inte tala om våra stackars armar! det kändes banne mig som ett kollektivt självmord mer än en rolig träningsform. men jag kan tänka mig att det blir jäkligt bra om man kör ett par gånger. självklart var jag efteråt tvungen att balansera ut mina förbrända kalorier genom att tugga i mig några rutor av marabou-chokladen som jag hittade i vår brevlåda imorse.
nu är det eftermiddagste som gäller i detta hus innan jag och Josefine hoppar in i våra bilar och sticker till skolan för att hämta barn. njuta av fritiden in i det sista!


ett passerat januari, och ett kommande februari

en månad av det nya året har redan sprungit förbi. det ska svisch! jag började månaden/året på allra bästa tänkbara sätt. hemma i sverige med alla älskade människor. annars ser jag med leende tillbaka på bamsekramen jag fick av josefine när jag kom tillbaka samt den kvällen som spenderades framför jvm-finalen, två underbara söndagar i brockton, sjuka dagar/kvällar hos josefine där båda skrattat åt allt (ja jag tror verkligen att jag menar allt!), skypesamtal och fruktansvärt många avsnitt av vänner.

nu är det ett nytt blad i kalendern där vi bland annat ser fram emot en 20årsdag med sleepover, super bowl (final i national football league, och lokala laget patriots ska spela!), boot camp-pass, ljusare dagar och en eventuell resa till NYC. själv ser jag även fram emot ett biobesök när the vow har premiär, även om vissa andra är för blödiga och knappt vill gå pga gråtrisken (jag tänker släpa dig i håret till amc om du vägrar jp!).

nu är det nattinatti, antagligen för länge sen egentligen. imorgon vill jag vakna upp full av energi och glädje! och det borde bli en mycket bra dag enligt planerna :)

första februari, tjugohundratolv

kan inte fatta att det är februari ute, och ändå 12 plusgrader i skuggan. det känns helt sinnessjukt. men eftersom det är så himla fint väder så kör vi utelekar idag! bland annat basket och "bear travels the world". nu är det mellis sen fortsätter friluftsonsdagen!



image description


RSS 2.0