happy late birthday to me


you made a heart melt but you're cold to the core

klockan är halv tre och jag känner mig så sjukt effektivt! jag har hunnit skypa med catrin (som har fått fast jobb, grattis skruttis!), åkt till mallet och fått ett par gratis trosor på victorias secret, bokat klipptid, ätit lunch hos rebecca och ändå hunnit in till boston och tillbaka! nu sitter jag hos josefine och dricker te. alldeles strax ska jag hämta barn, sen ska vi på speech. jag jobbar till halv nio, men ska ägna mig åt tårtbakning ändå. för ikväll ska vi äta årets födelsedagstårta. och bara för att jag kan så ska jag göra jordgubbstårta! magen längtar redan!


i allra tröttaste läget

tanken var att jag skulle posta en massa bilder från new york och veckan med min familj, men det blir inte alltid som man tänkt sig. att komma igång och jobba igen har varit sjukt tungt och jag har varit tröttare än nånsin. så det har helt enkelt inte blivit av. men ha tålamod mina fina!

idag var tanken boot camp men det sket sig också. jag var för sur och josefine fastnade i sängen, och till slut blev det bara lite för sent. så vi bakade bullar istället. och gjorde pannkakor. en helt okej dag trots det bittra utgångsläget (jag lyckades vakna 03.39 alldeles på fel sida utan att kunna somna om). nu ska jag köra ut ena ungen på playdate och hålla tummarna för att den andra får tag på sin kompis. lugn och ro skulle sitta alldeles finfint!


världens bästa vecka

jag har varit världens sämsta bloggerska den senaste veckan. de flesta av er vet säkert varför. och anledningen är prioriteringar. jag har precis släppt av min familj på flygplatsen efter en helt underbar vecka tillsammans. att få kramas och gnabbas igen har varit så skönt. pussats med lillebror. haft slagsmål med syster i sömnen. skällt på pappa för att han snarkat så högt. och suttit i mammas knä (ja jag gör fortfarande det ibland fast jag är 20år). blivit väckt av en målbrottsstämmig "ja må hon leva" på födelsedagen och chillat i new york. det har varit så härligt och ha dem här att ni inte kan förstå! jag har njutit av varenda sekund (även när fötterna gjorde som ondast).


concrete jungle where dreams are made of

new york city levererar. har agerat äkta turister och sett allt som ska ses. fötterna ömmar och benen är slut, men new york kommer aldrig att sakta ner. det är bara att suga i sig NYC-luften och njuta det sista. jag älskar denna stad!


destination; new york city

sitter på bussen mot NYC och är så sjukt uttråkad. vi har dryga timmen kvar innan vi är framme. jag har försökt sova men det går inte. det tog mig tre timmar att inse att bussen vi åker med erbjuder gratis wi-fi! rätt coolt sådär. får försöka roa mig med det. även om det inte går så bra så kommer jag ändå att se världens mäktigaste skyline relativt snart. och med mina allra käraste!


brighter than the sun

trettio graders värme i ett soligt boston! en fantastiskt fin dag, med fantastiskt fint sällskap. var upp i prudential tower och sky walken där uppe. faktiskt helt okej utsikt! har ätit gott och bara slappat. sparat på krafterna, för imorgon sticker vi till new york city! woopi!


solsken och varma vindar

jag dör av svettma! klimakteriet? värmen har bara exploderat ut över MA så jag vet inte riktigt var jag ska göra av mig själv. det fanns liksom ingen tid att vänja sig vid vårvädret innan det blev sommar. det är strandväder, bikinisäsong. 26 grader i skuggan. i mars! är fortfarande helt häpen. det kom alldeles lagom, för imorgon går jag på semester! wihoooo


tisdag 20.3.2012

har haft en bra dag idag! sjukt varm och jag har alltså svettats så jag trott att jag skulle smälla av. 26 grader, i skuggan! i mars! det är stört. har spenderat denna dag i fint sällskap av josefine. jag tror litegrann att vi vuxit ihop, jag och j! som att vi liksom varit så nära varandra så länge att vi inte längre går att sära på. men jag klagar icke!
vi åt iallafall lyxig frukost, drog till sjukhuset, hann med en fika hos rebecca, åt en kanelbulle till lunch, och efter våra jobb har vi hängt i mallet. rätt nice dag som sagt. nu är det senare än läggdags, och jag ska släcka ner och sussa. godnatt! :)


ciabatta-frukost de luxe

nu är det gofrukost! senare ska vi till sjukhuset för en follow-up och gymmet för body sculpting. tror jag iallafall. vill försöka lapa lite solljus också, så vi får se vart dagen för oss! :)


the scrapbook

jag fick som sagt en scrapbook i present av elise. ett fotoalbum att samla mina bästa bilder från detta år. jag ska nog vänta med att fylla det tills jag är hemma och kan välja ut mina verkliga favoriter. men jag är så sjukt taggad på det. och hela grejen, att klippa och klistra ihop alla sidor (som från början alltså då var helvita) till en vän känns så sjukt ambitiöst, fint och engagerat! verkligen en present som rörde vid hjärtat.

 

 


helgens nya

lite av helgens nya. saknas gör underkläderna från victoria's och lite basplagg. himla fin helg och en del fina tillskott i garderoben. mucho nöjd matilda!


söndag 19.3.2012

har haft ännu en grym dag. sov ut och vaknade till pannkaksfrukost. efter det åkte jag och elise på balklänningsjakt. in gick jag i hopp om att komma ut med en fantastisk svart klänning, och jag var väldigt bestämd och insyltad på svart. ut kom jag med en klänning allt annan än svart kan jag ju säga. kan inte riktigt bestämma mig för vad den är, men typ röd-korall-rosa-aktig nånstans... sjukt fin och jag är huuuur nöjd som helst. ge mig april nuuu!
efteråt blev det lunch på chili's där jag åt den godaste kycklingburgaren jag någonsin smakat! fabulous. chillade innan vi drog till american eagle outfitters där jag provade lite kläder som jag sedan fick av erin. kom ut med en supersöt sommarklänning och en fransväska. kan visa helgens shopping en annan gång (utom balklänningen tror jag, hemlis!).

efter allt detta var ju helt slut båda två så vi drog tillbaka till elise och la oss i hennes hängmatta och bara låg innan det var dags att åka hem. hemma kom josefine över, för vi har ju faktiskt varit en hel dag utan varandra (hör och häpna!) så vi var tvungna att hänga lite! nu är det läggdags om jag nånsin ska komma upp imorgon. men jag är så excited för denna vecka så jag kommer nog att leva på adrenalin hela veckan!

my shadow days are over now

jag har precis upplevt typ världens bästa dag. startade visserligen med världens mest plågsamma natt men det kan vi ta en annan gång! stack iallafall in till boston med rebecca och vandrade runt lite. handlade lite på vs och hm och fick en goodiebag på köpet. efteråt hoppade jag på tunnelbanan mot braintree och mötte upp elise. vi drog hem till tim som precis flyttat för att spana in hans nya lägenhet. little did i know liksom. hemma hos tim satt hela ligan och skrek "SURPRISE!". de hade alltså slängt ihop en överraskningsfest till min födelsedag, som är nästa helg (men då är jag i nyc!). jag blev så fruktansvärt överraskad att jag nästan började grina när dom började sjunga happy birthday. tårta, pizza, cranium, fina människor, vitt vin och jelloshots. jag är fortfarande rörd, så sjukt fina människor det finns! fick världens finaste scrapbook av elise som hon gjort själv, tim hade handlat på the swedish shop och erin kom med en 1,5l vinflaska, ett halsband och ett löfte om en valfri outfit från hennes butik. nu ligger jag i elises säng och är redo för sömn. imorgon ska vi alltså till erins jobb och så ska vi till elises gamla jobb och leta efter en balklänning!


juliet, by dolce vita

jag fick, FICK, just ett par skor av josefines värdmamma. JAG FICK ETT PAR SKOR! hon hade beställt dem men gillade dem inte. så hon frågade om jag skulle bli världens gladaste om hon gav dem till mig. jag provade dem och de passade och jag fick dem! hon är galen, dem kostar ju fan mer än allt annat i min garderob, 1500 kronor bara sådär. "take them, i don't mind. happy birthday or something". som att vifta bort en fluga. jag ska använda dem varje dag. typ. jag är i chocktillstånd! oh. my. god.


sympati-sjuka

jag har sovit superdåligt de senaste dagarna. vaknar runt 3.15 och kan absolut inte somna om. men slumrar gör jag ju ändå, eftersom jag alltid rycker till och stör mig när nån på övervåningen börjar röra på sig. vaknade inatt av en konstig känsla i magen. och den har suttit i hela dagen. magen är konstig. den gör inte ont och jag mår inte illa. men jag vill inte äta. aptiten är borta, jag är inte hungrig och jag är inte sugen på nåt. har gått fram till kakburken flera gånger för att sedan vända på klacken och gå tillbaka till rummet igen. ni hör ju själva, nåt är otroligt fel? jag säger nej till kakor, bara sådär ändå! först trodde jag att josefine smittat mig med magsjuka, men det stämmer liksom inte heller. nu tror jag att jag med fantom-magsjukar, att jag fick sympati-magsjuka för att det var så synd om josefine. kanske. nu vet jag inte. jag hoppas att det går över tills imorgon! nu ska jag sätta på mig pyjamasen och krypa ner, hoppas att det visas en bra film på hbo och försöka sova tidigt.

btw, grattis till mig och alla andra matildor på namnsdagen!

tuesday, march 13th

termometern visar över 20 grader i skuggan och livet är bara allmänt härligt. jag drog arslet till gymmet imorse och körde body sculpting. alldeles ensam, för min kompanjon har gått och blivit magsjuk... bortsett från det, som ändå gör mig lite ledsen i ögat, så har dagen varit alldeles fin fin. vi stannade kvar i lekparken på skolgården och lekte med de andra barnen, och nu fick jag med mig en extring hem, vilket inte alls gör någonting eftersom jag var en kort från början. nu sitter vi ute i solen och gör läxor, alldeles strax ska vi åka och hämta lillgrabben innan det är middagsdags. såna här dagar är au pair-jobbet inte särskilt jobbigt ändå!


svett

tog en timmes promenad på eftermiddagen eftersom jag inte hade några barn. i linne, korta byxor och solglasögon! så otroligt skönt. här är det vår! det är till och med femton grader ute NU, och klockan är snart tio. har precis kommit hem från gymmet. och det var otroligt länge sen jag svettades så mycket, så det var nice. nu sitter jag på cykeln i tv-rummet och "cyklar ner", skakar ut musklerna och bara spinnar på. tänker sitta här i ungefär en kvart till, sen är det dusch och läggdags! :)


 

 


monday, march 12th

sommaroutfit, ceasarsallad i 25 grader + sol, och brownies. så firades denna sexmånadersdag. livet är gött. och jag är banne mig jäkligt lycklig!


tiden går fort när man har roligt!

idag är det sex månader sen jag tog min packade resväska, kramade om min störttjutande mamma och satte mig i bilen mot arlanda. trött, nervös och förväntansfull. kunde inte sova och blev otroligt åksjuk. checkade iallafall in för första gången alldeles ensam och vinkade hejdå till pappa och malin. hela livet kändes tomt och ensamt just då. men i london träffade jag en fin tjej som höll mig sällskap hela tiden från det till flyget till NYC och sedan hela veckan på au pair-skolan, och vi kunde just då känna oss eländiga tillsammans åtminstone.
allt det känns som igår. som att det precis hände. jag har sagt det förr, jag har inte varit i USA länge alls, men jag har varit hemifrån så vansinnigt länge att det gör ont när jag verkligen verkligen känner efter. förstår ni skillnaden? hur som helst, nu har jag sex månader kvar. det ska bli dem bästa sex månaderna, för vi har så sjukt mycket kul som händer!
• 23-26 mars - new york city!
• 13-15 april - washington dc och marinbal!
• 11-13 maj - niagara falls!
• 27 juni-4 juli - PUERTO RICO!
• någon gång i augusti - cape cod, nantucket och marthas vineyard!
• 12 september-12 oktober - resemånad!
• senast 12 oktober - SVERIGE!
det kan även hända att det blir en resa till med min värdfamilj, men jag vet inte riktigt om jag vågar lita på det än, för här i USA är det verkligen mycket snack och otroligt liten verkstad! men håll tummarna! nu vänder jag på min lilla stek och börjar räkna nedåt. sex månader jobb kvar, och sju månader till jag är hemma! men först ska jag njuta till tusen av varenda ledig minut jag har.


sunday, march 11th

denna dag har varit allmänt konstig. jag vaknade till att mina klockor helt plötsligt inte alls stämde överens längre. det visade sig att man ställde fram klockan en timme inatt, vilket jag inte hade en susning om! därifrån har huvudet inte riktigt hängt med. jag och josefine åkte iallafall till newton och träffade rebecca som precis kommit hem från florida. drog till starbucks och ett litet mall innan vi åkte tillbaka till henne och bara chillade. planen var att jag och josefine skulle dra till gymmet på em, men vi kom helt av oss. det slutade till slut med en liten promenad innan ett misslyckat försök att slinga mitt hår. slingat blev det alla gånger, men dem blev sjukt ojämna. sånt som händer. så pappa, om jag blinkar sådär sött med mina valpögon, betalar du ett frisörbesök till mig då? :)

nu är klockan snart tio och jag ska krypa ner i sängen och zappa runt lite. imorgon skulle visst bli rätt lätt enligt min värdmamma. hon ska ta grabben till läkaren och tjejen har playdate hos en kompis. slappismåndag!


let my fingers slip

så lätt hänt när man saknar sverige. fötterna fick eget liv på gaspedalen, ratten drog mot mallet och fingrarna slant. oopsi!


birthday party

idag fyller grabben sju år. han och pappan är ute på lunch, sedan fylls huset med barn ett tag innan vi stucker till bion och kollar på lorax allihop. tårtan som ska bjudas på är helt sjukt, stört, överdrivet amerikansk. förmodligen fullproppad med färgämnen och annat skit, eller vad tror ni?


traditionell au pair-koma

veckans tröttaste dag är kommen! vi ligger helt utslagna i varsin soffa på lingley lane och glor på the new adventures of old christine. vi har hunnit med ett litet lcc-möte på morgonen eftersom vi båda är bortresta när nästa riktiga möte är. vi ska alldeles snart släpa oss upp och åka till mallet. måste köpa present åt grabben som fyller år imon (och som imorse bjöd in mig till hans kalas på bion, eftersom vi är bästisar nu!). men just nu sitter vi fast i soffkuddarna, så födelsedagspresenterna får vänta en liiiten stund.

 

lägg märke till emmy-priset till vänster om tvn...

"i like you matilda, you're the best au pair!"

från att inte ens kunnat åka en meter själv har jag nu lärt lillkillen att cykla! nästan 40 meter helt utan hjälp. vi är lika glada båda två.
"i'm the greatest biker in the world. and you're the greatest nanny. let's give a hug! today is the best day of our life".
och ja, idag var nog våran bästa dag tillsammans iallafall. åh vad han är så söt när han vill alltså! idag är jag nog bästa au pairen i detta land.


pointed toe, forever 21

det damp ner ett par mycket efterlängtade skönheter på trappan idag. pumpsen jag letat efter så länge. borde ha fattat att jag helt enkelt letade i fel land. men här i USA kryllar det av perfekta svarta pumps! kommer nog bo i dessa ett tag.


motivation?

torsdag, boot camp, men motivationen ligger på noll. jag orkar inte, och vill inte heller. är typ rädd för instruktören, hon är så vansinnigt läskig, sur och seriös. kan nog se det nödvändiga i det också, för man kör ju liksom ännu hårdare då. men idag kändes sängen så mycket mer lockande än en svettig sal på ymca. fast ska det bli nån beachkropp till puerto rico så får jag väl pallra mig upp nu. det kommer kännas bättre efter, det vet jag!


puerto rico-uppladdning!

18 grader varmt i solen idag. det bränns och känns bara allmänt härligt! vi tog en morgonpromenad tidigare och nu sitter vi ute på altanen med en kopp te och lapar d-vitamin. återigen, livet är underbart!


PUERTO RICO HERE WE COME!

har precis bokat en resa till freakin' karibien! fattar ni? san juan, puerto rico! jag är så sjukt taggad. i sommar ska vi ligga på dessa stränder och steka! jag josefine rebecca och isabelle. jag tar semester och hänger med på deras resemånad i en vecka. vi är rätt fattiga nu, men ack så lyckliga. redigt impulsköp ändå, men alltså, hur underbart!? sol och bad, och sol och glassa och fan vad FANTASTISKT! (och ångestladdningen ligger i pengarna och bikinisäsongen, men det får fan lösa sig!)


 

  


tuesday, march 6th

det är tisdag, klockan är kväll och jag jobbar. och jag ska jobba tills sent. mina värdföräldrar drog på celticsmatchen och den har alltså inte ens börjat än. så jag har nattningen, och vill helst av allt bara strunta i det. är för trött!
och ändå är jag så sjukt jäkla lycklig, jag har något mucho spännande på gång med tre kalasfina brudar. och idag fick jag rätt besked av min värdmamma, så nu ska det faktiskt hända! åh, jag är så sjukt taggad. Josefine kommer hit när hon slutat, dvs alldeles snart, och då slår vi spiken i kistan! sen mina fina ska jag berätta för er!


you don't get to get me back




  

   i've grown too strong
   to ever fall back in your arms
   i learned to live, half-alive
   and now you want me one more time

   and who do you think you are?
   runnin round leaving scars
   collecting your jar of hearts
   and tearing love apart
   you're gonna catch a cold
   from the ice inside your soul
   so don't come back for me
   don't come back at all















det ska va gött att leva annars kan det kvitta


monday, march 5th

har förbannat ont i armen, och har haft det hela helgen. tror att det ligger en nerv i kläm nånstans i min rygg och skickar stötar av obehag ut mot armbågen. igår kunde jag inte sova pga det så jag bestämde mig för att jag skulle göra nåt åt det så fort som möjligt idag. så jag har precis bokat en timmes massage, till kl10 idag, och vet ni vad det bästa är? priset! för vet ni vad en timmes massage kostar här? typ 275 spänn! jag älskar USA av hela mitt hjärta idag!


garderobsshopping

har fått mig en hög med nya kläder idag. vår fina johanna håller på att rensa ur garderoben inför hennes resa hem till sverige. känns otroligt tråkigt, och det kommer bli tomt. men vi får njuta av de veckor vi har kvar!


friday, march 2nd

mysdag med Josefine, och myskväll med Johanna. har sett the help för första gången, och den var faktiskt väldigt sevärd. inte min typ av film egentligen, men den var otroligt bra och fin. hann även med att skratta åt ariella, dansa med brandsta city släckers, äta fruktsallad och snacka massa strunt med Johannas värdföräldrar. har precis kommit hem till sängen. det är ett under att jag sitter här. sist det snöade så här vansinnigt mycket fick vi strömavbrott i en och en halv vecka... väglaget ikväll var minst sagt otrevligt. såg ingenting för all snö, och helljusen gick inte att använda, för de bara reflekterades tillbaka i snöflingorna. och har man vinterdäck på bilen i detta land? näpp. kom hem helskinnad åtminstone, och bilen sitter ihop! men visst hann vi ner och sladda i väggrenen. så tjejer, om snöar det såhär fler kvällar så tänker jag bjuda in mig själv för övernattning, bara så ni vet!


thursday, march 1st

och så var det mars. här snöar det som aldrig förr, och jag dras med min nedrans förkylning. eftersom jag har absolut noll roliga saker att skriva om kikade jag tillbaka i arkivet på min gamla blogg för att se vad jag gjorde för exakt ett år sedan. och vad gjorde jag? jo jag gnällde över att jag var förkyld och mådde som en påse skit. kanske kan kalla det för mars-syndromet om det återkommer även nästa år. får se.
nu sitter jag i vardagsrummet hos josefine, medan hon jobbar med sina värdbarn. tidigare åt vi tacos, för min pingla är världsbäst på tacos. guacamolen hon slänger ihop på känsla är den godaste jag smakat.

mer spännande än så är inte mitt liv just nu. men vi har eventuellt något spännande på gång, men eftersom det inte är spikat vill jag inte hoppas för mycket ännu. förhoppningsvis berättar jag nästa vecka! :)


RSS 2.0