bring it on, 2012!

inleder nyårsmiddagen med västerbottenpaj till förrätt. med trerätters, vitt vin och fakeskumpa är vi redo för ett nytt år!



friday, december 30th

hockey ikväll med mami och papi, brynäs firade hundra år som idrottsklubb. rätt nice stämning på en fullsatt arena. de vann dessutom med 2-1 (tror jag iallafall!). träffade på emmis med farsgubbe redan där.

efter matchen kom emma och plockade upp mig. åkte ner en vända på stan för att kolla läget. snackade massa skit och hamnade till slut på max för en väldigt sen middag. så värt! MUMS.

nu är det återigen egentligen för sent för mig, och som vanligt är jag inte trött. men jag har bestämt mig för att låta bli att vända tillbaka dygnet till sverigetid. det blir förhoppningsvis lättast så. därför har jag den senaste timmen passat på att städa rummet och börja planera inför packningen. nu är det sängläge, och jvm så klart. varför inte liksom?

 

 

 


hör på, jag tar steget ur vår sista dans

fick påpekat för mig härom dagen att min tidigare bitterhet skulle kunnat tolkas som att jag har problem hemma. alltså hemma i mitt hus. att jag kom hem till bråk och tjafs, och att det i sin tur kan ha varit därför jag lämnade landet. därför tänker jag nu förtydliga att det jobbiga med att vara hemma, och det som gjort mig ledsen inte alls har någonting med min familj att göra. det är dessa fyra fina som bor under samma tak som jag, och givetvis mina fantastiska vänner, som gjort min hemvistelse så himla bra, och lyft upp mig. jag hade givetvis även min familj i ryggen när jag valde att testa mina egna vingar, och utan skype och alla samtal skulle jag aldrig stå där jag är idag. utan dem hade det inte varit möjligt.

det som under en tid har varit jobbigt är energitjuvar. personer som tar mer energi än vad de ger. jag trodde att detta var historia, men det är aldrig samma sak att avsluta något över telefon. väl i sverige hälldes bensin i mina sår och det jag trodde jag lämnat bakom mig fick nytt liv. nu har jag, alldeles på egen hand, kommit fram till att energitjuvar inte längre får plats i mitt liv. för att citera en vis sångerska; jag har bestämt att stå helt utanför det där som jag blir ledsen av. jag har faktiskt insett att jag förtjänar att vara lycklig, på egna villkor och inte på någon annans. därför, och återigen med min familjs stöd, kommer jag återvända till mitt usa och min vardag, med ett helt nytt år, nya mål och en ny gnista. en nystart. 2012 kommer att bli mitt år.

att komma igång med dagen

 

semester betyder inte nödvändigtvis viloveckor. visserligen sover jag bort halva förmiddagarna, men det tar jag alltid igen i form av sena nätter istället. kan lika gärna fortsätta vara jetlaggad sista tiden så slipper jag det när jag åker tillbaka... hur som helst, ett varv runt sätra i ett par minusgrader, sen är man då vaken iallafall! fina morgonrutin, väntar du på mig på andra sidan atlanten?


nu; the girl with the dragon tattoo


kvalitetstid

jag och rallymamma är på väg till valbo köpis. ska försöka hålla hårt i plånboken. vilket visserligen inte borde bli så svårt - allt är ju så himla dyrt i sverige! en vecka kvar till USA och riktiga shoppingfynd. en vecka som jag ska njuta av till fullo. umgås med vänner och familj, äta riktig mat, slappa och bara prata svenska!


fina lillebror

när lillebror, efter en alldeles för ledsam kväll, tar mitt ansikte mellan sina händer och tittar mig i ögonen för att sedan säga "matainda vad fin du är!" så är det svårt att hålla tårarna tillbaka. älskade älskade lillebror. vad världen vore grå utan all kärlek du ger oss!


just nu; coffee lounge med elin och jullan


tuesday, december 27th

sov alldeles för länge. fix och trix. hälsa på en väns föräldrar. kika in på jobbet och säga hej till mina fina växelbrudar. stan och lunch med matilda. tjafs, igen. häng med min fina granne framför en riktigt lam film. en tisdag i en himla fin anda! med det går jag och lägger mig, och hoppas på att min jetlag bestämt sig för att sluta bråka inatt (och att dagmar har gett upp att skrika utanför mitt fönster och dragit vidare).


yes i swam dirty waters, but you pushed me in.

vin + jetlag + stormvindar så att fönsterrutorna skallrade = en mindre lycklig matilda. vaknade på fel sida och har agerat bitterfitta hela dagen (ber dom drabbade om ursäkt för detta). stan med emma och julia iallafall. kom hem med en H&M-påse. ville göra kvällen till nåt bättre och flydde till gaddaborgsvägen. jag och catrin kikade på irene huss innan vi brakade loss i massa skvaller och skitsnack. en himla mysig kväll! nu står soffläge och jvm på schemat innan jag kastar in handduken för dagen! tack och godnatt.


life's a bitch. oh no, wait... that's you.

firade in juldagen med mina fina. och jag hade jättekul. tills jag helt plötsligt inte hade det längre. gävle är mindre än jag minns det, och just ikväll är gävle samma håla som jag flydde från för tre månader sedan. jag längtar efter USA. och självkänslan jag faktiskt hade hittat. skit. det var kul så länge det var kul iallafall, tack tjejer!


24e december

julafton. jetlag. morgonklapp. kalle anka. kan du vissla johanna? julmat (kinkig som jag är; pepparlax, ägghalvor, bulgursallad och några väl valda köttbullar). besök av tomten. julklappsöppning. materiell lycka. känslomässig lycka. lägga pussel föreställande syster och bror. bajsspelet med lillebror, storasyster, mamma och mormor. köra bil. yoga på nya yogamattan. film. nattmat.

in other words; en helt fantastisk julafton. och den bästa julklappen av alla - jag är hemma! jag får vara med min familj idag (och 12 dagar framåt). kunde inte ha föreställt mig en bättre jul. tack till mina fantastiskt snälla värdföräldrar som gav mig flygbiljetter i julklapp! och tack till min underbara, underbara familj för alla fina julklappar (trots att jag inte skulle få några;)). jag är så tacksam! så mamma, pappa, syster, bror, mormor och farfar - TACK!


tur att man har snygga syskon


pussreunion med lillebror


honey, I'm home!

jag har lurats. jag har lurats länge och jag har uppenbarligen lurats jäkligt bra. för inte skulle jag fira jul i cali, vilket jag sa till min familj. nej då, jag har sen i slutet av oktober vetat att det blir en jul på svensk mark. så nu mina vänner har jag två veckors semester på svensk mark. och det är så vansinnigt skönt att vara hemma. jag älskar mitt liv där borta också, men jag vet även att det är här jag är hemma, och det är här jag ska vara så småningom. men tills vidare ska jag njuta av att kramas med min familj och mina vänner, kolla på Kalle på julafton och leta nyårsplaner. så USA, vi ses den 5e januari! jag saknar dig redan.


en söndag i brockton

jag har haft en helt fantastisk dag. har skrattat så jag nästan gråtit. åkt och valt ut en julgran, virat fast den på taket och klätt den i elises vardagsrum. åkt till la sallet och vandrat runt i en liten park proppfylld med ljusslingor och installationer. käkat subway. försök lära mina amerikanska vänner lite svenska. bytt julklappar. druckit te och återigen skrattat! tack för att ni gjorde min sista kväll i massachusetts innan semestern helt underbar! wouldn't wanna have it any other way.

 

 


eggies

en av årets julklappar i strumpan (eller egentligen utanför, för paketet var för stort) var eggies. som alla gapskrattade när jag öppnade paketet. undertexten av det hela är att mamma och pappa värdfamilj tycker att jag äter typ 35 ägg om dagen (typ två, max tre!) vilket dom äntligen vant sig vid, och dom tänkte att dom kunde försöka underlätta mitt äggätande. nu kan jag koka mina ägg utan skal. alltså, haha! fan vad nice!


saturday, december 17th

härliga lördag. släpade mig upp ur sängen imorse för att åka till gymmet med Josefine. väl där sprang vi även in i johanna! :) hemma igen hamnade jag i sängen, där jag legat mer eller mindre hela dagen. napat och kollat på the proposal och pretty woman. hade kvällen ledig så även fast mina värdföräldrar skulle ut kunde jag göra vad jag ville, för de tog in en baby sitter! så jag packade ihop mig i bilen och åkte till johannas place för lite jordgubbar och mys framför love actually. awesome! nu ligger jag i sängen igen, med nick@nite på tvn. bör sova snart, ska upp tidigt imorgon och trixa inför måndag och sen bär det av mot brockton för att hänga med elise och tim! fabulous.


en av miljoner anledningar till att älska USA

du kan, oavsett vilken matbutik du väljer att handla i, köpa färska jordgubbar i mitten av december!


friday, december 16th

idag har jag
• vaknat fem och haft otroligt svårt att somna om
• lekt tomtenisse och postat iväg en stor låda julklappar till min värdfamiljs släkt i MI
• handlat sista klapparna på min inköpslista
• tjurat
• skypat med min underbara familj
• följt med för att skjutsa en vän till flygplatsen
• ätit pizza på liberty
• kikat på beauty and the beast och upp i josefines källare
• stupat i säng, där jag befinner mig nu, lyckligt ovetande om hur mina timmar ser ut imorgon...


skönt att man är poppis

konversation med lillgrabbren, 6 år:
"matilda whats your last name?"
"lindèn"
"hm, okey... but you're part of the pletta family now, so from now on you're matilda lindèn pletta. and then when you go back to sweden you'll be matilda lindèn again!"

mina små skitungar har sina goa stunder ibland dom också!


torsdagsmys

upp med tuppen och ge sig fan på att man skulle ut. efter lite velande kom jag och josefine ut på våran planerade promenad. nu har vi krupit ihop i hennes soffa, kikar på two and a half men, och väntar på att ungen säger pling. det är morgonmys i sann torsdagsanda med brownies och te! vardagslyx. och väldigt uppskattat.


+/-

- trötthet och alldeles för långa powernaps - svårt att sova på kvällen, ond cirkel och ja you get the picture.
- kyla
+ de har fyllt igen mördarpottan längs route 27!!!!
+ the new adventures of old christine
+ glada ungar
- högljudda ungar
+ har hittat mina förrymda gjutna skosulor!
- noll träningsmotivation, och givetvis noll träning.


tuesday, december 13th

det är jag, tvätten, resväskan och jersey girl idag. rummet behöver städas och jag behöver duschas. ska nog lägga en ansiktsmask när jag ändå är på gång. men först ska det skrivas en lista på packningen tills på måndag! och skypas med papi.


nyårslöften

(eftersom jag varit världens sämsta bloggare den senaste tiden har jag skrivit ett tidsinställt inlägg till er att läsa, medan jag ligger och drömmer sött i min queen size bed.) jag har funderat på nyårslöften en tid nu, utan att lyckas klura ut något bra. i försöket att komma på något realistiskt kikade jag i min förra blogg på förra årets löften, för att se hur mycket jag faktiskt klarade av.

• traditionellt godisförbud (mörk choklad, minst 70%, och naturgodis är tillåtet)
här rök jag ganska på en gång skulle jag tro. har ätit godis hela året!
• börja dricka mer, inte alkohol utan alltså vatten osv. dricker oftast bara ett par glas till lunch
detta blev jag bättre på. det kom och gick i perioder. nu mer ser jag till att dricka tillräckligt varje dag, eftersom jag annars får huvudvärk.
• börja dansa igen! zumba ligger bäst till just nu
jag började. och som jag började! gick på pass fem ggr/vecka i tre månader. sedan förlängde jag mitt medlemskap med en månad och fick jordens värsta bihåleinflammation. sedan kom jag aldrig riktigt tillbaka, skolan tog upp all min energi och min lediga tid.
• lära mig slappna av, och ta till vara på tiden
detta är något jag fortfarande jobbar på. och jag har gjort framsteg, särskilt sedan jag tog studenten.
• ta tag i skolan, köra en riktig slutspurt
jag tog mig själv i kragen och kom igen jäkligt bra, och gick ut med jättebra betyg. precis som jag visste att jag skulle. även om priset jag fick betala för det verkligen inte var värt det.
• tro på att jag fixar usa-resan, och att jag kommer växa som person där
behöver jag säga nåt? jag ♥ usa = för alltid. har jag vuxit? som jag har. fysiskt är jag fortfarande 168 cm, men psykiskt är jag nog närmare två meter nu för tiden!
• bli fruktansvärt mycket bättre på att spara pengar
hahahahahaha, skämtade jag eller? trodde jag att jag skulle fixa detta?! jobbar fortfarande på det....



inför 2012 lovar jag
att må bra
• att visa uppskattning till mina underbara nära och kära
• att verkligen leva

three down, ten to go

idag har det gått tre månader sedan jag lämnade svensk mark. tre månader utan mina nära och kära, och utan min familj, mitt hem och all min trygghet. det är fantastiskt vad man kan lära sig mycket på så kort tid. att man kan växa så mycket som person. att man kan åka ett helt världshav hemifrån och hitta sig själv stående på andra sidan. hitta nya vänner och samtidigt lära sig vilka av de man lämnade på hemmaplan som man verkligen behöver ha kvar när det är dags att återvända. knyta en ännu närmare relation till sin familj. att lära sig att det inte gör så jäkla ont att ramla omkull. att det oftast ser värre ut än det är. att lära sig att borsta av knäna och resa på sig igen. att känna att man gör framsteg, och att vara nöjd med tillvaron.

men framför allt att uppskatta att som händer här. och även se på sverige med nya ögon. jag älskar usa, men sverige är hemma, och ett fantastiskt okomplicerat land att leva i jämförelse med jätten i väst. att inse att hemma verkligen är där hjärtat finns, även om boston på sina sätt alltid kommer att figurera ett andra hem.

en fjärdedel av denna resa är redan avklarad. jag har varit hemifrån så jäkla länge, samtidigt som jag varit i usa så vansinnigt kort. tre fjärdedelar kvar + min resemånad, sen ses vi igen min älskade familj, mina älskade vänner och mitt älskade sverige! (vill nästan påpeka att jag insett att gävle inte suger så jäkla mycket trots allt. så länge man har underbara personer i sin omgivning kommer hemma alltid att vara i den lilla håla man en gång växte upp i!). den här resan har redan format mig så mycket, och än har jag mer kvar. jag kommer att komma hem så mycket starkare än innan jag åkte, och jag kommer att återvända med självkänsla i kroppen! jag är lycklig, och för första gången på länge känner jag att jag verkligen förtjänar det.


helgresumé

den här helgen har jag
• ätit julmat på ikea
• gått på bio
• spenderat alldeles för mycket pengar
• klätt upp mig för party, vilket visade sig vara en flopp, minst sagt
• åkt taxi
• skrattat oändligt mycket
• haft sleep over hos johanna
• gått på balett - nötknäpparen, och blivit helt nyförälskad i storyn
• ätit birthday cake
• varit alldeles så trött att jag mått fysiskt dåligt
• funderat, tänkt, saknat och uppskattat


a fabulous friday

att fyra snygga svenska brudar skulle ha julmat på ikea var stjärnklart. att biljetterna skulle vara slutsålda var bara ett litet problem. med hjälp av svensk charm fixade vi (läs: johanna, rebecka och josefine, jag var så dödligt hungrig att jag inte orkade blanda mig i) in oss ändå, och eftersom det inte fanns några biljetter så kunde de inte ta betalt. gratis julbordsbuffé! svenska tjejer kan ta sig överallt!
mätta och belåtna tog vi oss till amc för att se new years eve innan vi styrde hemåt igen. att komma hem till ett paket fyllt med olika saker fick mig att återigen fälla några glädjetårar. mina skinnhandskar, godis, senaste solo, nivea-produkter, fotokalender och julklappar. är så otroligt nyfiken, men ska ändå försöka hålla mig från paketet till julafton. så tack mamma, pappa, malin och wp för paketet, och tack till mina fantastiska brudar för en svårslagen kväll! jag kommer leva länge på denna fredag!


julbord!

taggad brud är snygg och fräsch, med jeffreys på fossingarna, och så himla förväntansfull på ikeas julbord! det blir bråttom hem från speech för att hinna, men jag har iallafall bara en unge att bekymra mig över! fan vad livet känns värt nu för tiden! jag är så himla glad! tack för mig och mitt överoptimistiska humör!

 

 

 


nu har jag fått nog!

kära du, nu har jag ledsnat. ditt beteende är inte okej nånstans. jag var otroligt nöjd med våran relation men det verkar som att du haft en annan syn på saken. går in för att förstöra. bara för att jäklas. skriver skit till mina vänner och bekanta (och mindre bekanta!). nån gång får det räcka, och idag har jag nått bristningsgränsen. nu vill jag inte va med längre. så nu säger jag upp våran vänskap! den dagen du slutar upp med din pocket dialing kan jag kanske överväga att förlåta dig, men fortsätter du är det krig. kära mobiltelefon, jag vill inte ha dig längre. we are not friends anymore!


when i complement her she won't believe me


how do you do with ketchup?

tänkte att det mest var tröttheten som tog över igår när vi gymmade, men det är fan lika roligt idag också! jäkla stjärna!


4.08 "hur gör ni med ketchup?"
"ja, vi häller den på maten"

the one that got away

konstaterar att det inte är för intet som jag är kaxig i köket. bruden som fick mvg i hemkunskap utan att min lärare smakade på mina köttbullar eftersom matilda lindén aldrig skulle kunna göra äckliga köttbullar. päivi skulle va stolt över mig nu! köttfärssås på känsla, med pasta, avokado och fetaost! är återigen lotta på bråkmakargatan och kan allt.


en helt ovanlig onsdag

regnet står som spön i backen. det är 7e december och vi har ca 10 grader varmt i massachusetts. för första gången i mitt liv längtar jag efter snö. jag vill att det ska bli vitt och luddigt. annars fyller ju inte de överdramatiserat pyntade husen här i området någon funktion alls. hur ska man kunna hitta julkänslan utan snö? säger tjejen som ska fira julafton i en solstol, men ändå!

antar att jag är rätt glad ändå. trots en näst intill sömnlös natt tog jag mig till ymca för två timmars hårdkörning. svetten rann ner från pannan oavbrutet, och jag anslöt min ipod till träningsredskapen. lycklig på endorfiner träffade jag även en svensk au pair som jag utbytte några väl valda ord med. bytte nummer och ska ses för en fika eller nåt nåndag framöver. och givetvis på gymmet. nu ska jag sörpla i mig mitt vitaminvatten, spendera några minuter i sängen framför tvn, och sedan ska jag ge mig på nåt så avancerat som att laga köttfärssås. själv. för första gången in my life. wish me luck.

i toss and turn, i can't sleep at night

igår hade jag en ursäkt. igår bestämde sig mina värdföräldrar att byta vridknoppar på handfatet i deras badrum (alltså mitt över mitt huvud). att jag var vaken sent igår var alltså inte särskilt konstigt i detta lyhörda hus (men vem gör sånt mitt i natten!?) idag har jag ingen att skylla på. ikväll kan jag ändå inte sova. jag gäspar, och vrider och vänder på mig. men ingenting händer. ögonlocken är tunga, men vad gör det för skillnad när jag inte hittar ro nog att ligga still? förmodligen var min nap på två timmar tidigare inte så himla smart, men det kändes som ett himla trevligt val just då. jag lär nog förbanna det påhittet imorgon. klockan ringer om mindre än sex timmar och jag har två gymbesök inplanerade. tjoho...

men godmorgon iallafall till alla er som befinner er i svensk tidzon :) hope u'll have a fabulous day.


dagens egoboost

jag har svårt att komma på något positivt just idag. jag har inte gjort något särskilt, och jag har känt mig elefantig hela dagen. däremot har jag börjat se mig själv i spegeln om dagarna utan smink. idag kände jag för första gången inte heller att jag behövde på samma sätt som tidigare. jag är inte riktigt där att jag vill kalla mig själv supersnygg än, men jag är åtminstone inte skitful. vill nästan säga som lina i linas kvällsbok. helt ok snygg. men bara nästan.


dagens +

jag gjorde upp en plan imorse, saker som skulle göras, och allt har strukits från listan. allt är gjort. och nu sitter jag i min renbäddade säng, alldeles nyduschad och fräsch, skrubbad från topp till tå och nyrakade ben. finns ingen bättre känsla. för första gången på länge höll jag mig till mina egna planer, och det känns fantastiskt att ha nått upp till ett "mål". även om det var så litet som dagens to-do. mitt förra jag skulle blivit stressad och apatisk, och inte gjort ett dugg av vad som skulle tills det verkligen inte var möjligt att skjuta på det längre. men inte idag.

det har bara gått en vecka sedan jag satt i min säng och skrek. jag har aldrig genomgått sådan fantastisk förändring på så kort tid nånsin i mitt liv. jag har aldrig mått bättre i mig själv än nu, och jag har aldrig känt mig mer fri. på så många sätt var det det bästa som skulle kunnat hända, och alldeles rätt tillfälle. bryt ihop och kom igen. crash and burn. och jag är aldrig någonsin ensam. jag har fantastiska människor runt omkring mig som uppskattar mig för den jag är, och för dem är jag evigt tacksam. nu är det läggdags, och jag ska få somna med ett leende på läpparna. för jäklar vad jag mår bra! och du, du har förlorat mer än jag.

god jul matilda!

materiell lycka på hög nivå! kartongen är så söt att jag knappt vill öppna den. men där inuti ligger dem. mina efterlängtade, älskade, vackra lita. välkommen till ert tillfälliga hem mina fina! och jag kommer aldrig hålla mig från att använda dom ända till julafton. men skitsamma! lycka går att köpa! jag kommer gå på moln ända fram till nästa år!


monday, december 5th

har bestämt mig för en extra dag i sängen för att inte sätta igång och träna för tidigt. förhoppningsvis vaknar jag 100% imorgon. idag ska jag tvätta. har tre timmar att lägga på ingenting innan jag ska hämta hem lillpysen. tjejen har playdate så det blir bara grabben och jag idag. lugnt med andra ord! lovely.

dagens to do list
• tvätta
• rensa datorn och kopiera filer till clouds
• laga mat
• städa rummet
• lyssna på julmusik
vakta front-door trappan! (idag kommer min julklapp!)
• planera veckans träning, beach dec -11!!!! (lika sent ute som vanligt!)
• börja fundera på packning, två veckor kvar till sol och värme!
• raka benen, så jag får lov att sova i min rena lakan (töntig grej, men nytvättade lakan avnjuts bäst av nyrakade ben!)
• fundera ut de sista julklapparna!

dagens prestation

jag har snart bott i amerikatt i tre månader. jag har kört bil sen vecka två (eftersom jag första veckan bodde på skolan i new york). idag hände det för första gången! jag sitter i min bil, på väg hem från target, och ser helvetespottan närma sig. och för första gången sedan jag satte mig i bilen och körde på route 27 styrde jag bilen så att jag missade hålet! jag missade pottan som jag alltid, jag menar ALLTID, kör ner i, även när jag försöker väja undan! but today, såhär efter tre månader missade jag den. jag gör framsteg! de är visserligen små, och få, men det går framåt. sakta men säkert! (och nä, efter tre månader här kan jag med säkerhet säga att jag aldrig kommer att klaga på gävles vägar ever again! wayland kickar gävles lilla ass med hästlängder när det gäller flesta potthål på minsta möjliga yta!). det var dagens prestation. tack och godnatt!


om att bo hos en novartis-anställd

största fördelen med en värdpappa som jobbar på ett stort läkemedelsföretag är att oavsett vart jag har ont, har vi alltid medicin mot detta i huset - huvudvärk med migränkänningar, huvudvärk pga sömnlöshet, spänningshuvudvärk, muskelvärk, mensvärk... you name it!
när jag imorse sa att jag hade ont i bihålorna och fått huvudvärk på grund av det tog det inte många minuter innan jag hade en excedrin i näven för bihålevärk. man tackar och tar emot, nu är värken mycket lättare! kanske att jag tar mig igenom även denna dag!


dagens positiva

ska ju skriva nåt bra jag gjort. men har inte kommit upp i många knop alls idag. bakade lussebullar, som mina kära vänner så fint och diskret skrattande nedlåtande åt. såg ut som barbapappan fick jag höra. tack för det brudar!
tänkte försöka hitta något fint på utsidan med mig själv, men idag är en sån där dag då allt är fult. och jag är alldeles för trött för att göra något åt saken. men jag är och förblir alldeles perfekt nöjd med min längd. inte för lång och inte för kort. alldeles lagom. kan fortfarande ha mina 13cm-klackar utan att slå huvudet i taket liksom. nä, är det nåt jag är nöjd med är det min längd. så i brist på annat får det utgöra dagens självkänsle-boost (själv var jag jäkligt nöjd med bullarna, men dem var uppenbarligen helt odugliga. smakade bra dock!)

operation lussebullebak

inleder ett tappert försök till att skapa en mysig andra advent i förskott eftersom vi inte alls hann fixa nåt första adventsmys. återkommer med resultat senare under dagen


dagens cred

mår fortfarande crap. jag som alltid blir så mammig när jag är hängig (och ja, jag vet att jag är 19 år!!). mamma är ändå bäst, hon som botar alla krämpor. låter som att hon kan gå på vatten också, och det kan hon ju inte riktigt vad jag vet. men nästan. hur som helst. idag ska jag ha cred för mitt mod. att jag flyttade till ett främmande land, till ett främmande hem med främmande människor. helt utan några tryggheter. utan min mamma (och utan resten av min familj, men dem håller sig alltid undan som om jag vore pesten själv när jag blir förkyld. men inte mamma, hon kramas lika glatt ändå, immun mot alla mina påhittade dödsdomar). men jag lever, trots motgångar och en hel del hemlängtan. i snart tre månader har jag överlevt, och livet är fantastiskt. jag har så vansinnigt mycket att se fram emot. och allt på grund av mitt mod. att jag tog mitt bamsekliv över världshav. cred ska jag ha. jag är modig, och jag är stolt. och sjuk som ett as. med det säger jag godnatt, för trots sjukdom har man ju ett jobb att sköta. älskar att jobba på lördagar, bästa som finns..........

anyways. mitt liv är underbart, och hela världen är min.


friday, december 2nd

en trött och löjligt förkyld stackars sate har släpat sig till josefine för te och brownies innan vi ska hämta barn. jag känner att idag kommer att bli världens längsta dag. första sjukdomen sen jag kom hit, och halva kroppen smärtar. men förhoppningsvis är föräldrarna hemma när vi kommer hem från talpedagogen så jag slipper stå för matlagning och underhållning.

bjussar på en helt random bild från när malin och josefine var här och jag fick köra turistbåten.. jag är coooool.



dagens fanvadjagärbäst-känsla

för första gången sedan jag flydde från sverige har jag ätit riktiga köttbullar. vem som gjorde dom? ja men du vet, hon den där, matilda lindén? hon som liksom lotta på bråkmakargatan kan allt! och mamma, dom smakade nästan exakt som dina! skillnaden var att det inte verkar finnas vitpeppar här i usa, men jag höftade till med vad som fanns och jag är banne mig bäst alltså. som jag har saknat detta. köttbullar in my heart! mina värdföräldrar åt dock nästan alla, så jag vet inte om jag får lunch imorn ändå. men får väl ta det som en komplimang antar jag. mina köttbullar är bäst. jag är bäst!

thursday, december 1st

en duschad, pigg och lycklig brud hoppar i sina nya fina röda converse och styr bilen mot sin fina vän för lite kvalitetstid och skitsnack! ha en fantastisk torsdagskväll där hemma i lilla landet lagom!


fighter fit

det är jag och nike training club idag!

 


tummen upp för mig

sitter i min sprojlans fabriksnya, automatväxlade ford edge på väg hem från gymmet, väl medveten om att crosstrainern tog strax över 650 kcal från mig och att jag dessutom körde styrka i en timme efteråt. på radion spelas enbart bra låtar. jag vrider upp volymen till max och skrik-sjunger med i alla mina favoriter. skriker ut ännu lite känslor och vinner så mycket lugn och glädje. kommer hem och hinner växla några ord om grabbens framsteg med min värdpappa. går in i mitt rum och möts av en fantastiskt söt liten kille på min byrå


japp, ibland är det svårt att vara annat än jäkligt nöjd med livet. tummen upp för mig säger både wille och jag! jäkligt bra matilda, idag är du banne mig oslagbar!


RSS 2.0