dagens accomplishment

blir tröttare och tröttare för varje dag som går. kanske för att det blir mörkare och mörkare ute trots att klockan ringer samma tid varje dag. men hur ovillig jag än var att snöra på mig skorna och dra ut på powerwalk idag så gjorde jag det ändå. för jag hade lovat mig själv. trots både huvudvärk och kvinnokramp. så det får faktiskt utgöra dagens prestation, och det är jag nöjd med. därför tänker jag ge mig själv massvis med cred, och även lova mig själv att hinna gymma ikväll. för då kommer jag må ännu bättre! 
on the right track, baby i was born to be brave.

dagens egoboost

jag ger inte upp. inte i första taget iallafall. det kvittar vad det handlar om. jag kämpar på tills jag övertygat mig själv och min omgivning om att jag gjort precis allt jag kan, och gjort mitt allra bästa. en egenskap som jag uppskattar i de allra allra flesta fall. jag är en fighter, har alltid varit, och kommer alltid att vara. och det kan ingen ta ifrån mig.

världens bästa tisdag

jag har haft världens bästa dag. verkligen! jag har inte gjort mycket, promenerat, legat framför tvn, och snackat lite skit på face. men idag har jag gjort ett genombrott som au pair. jag har nått in till min autistiska lillgrabb och för första gången blivit fullt ut accepterad. vi har aldrig pratat eller skrattat så mycket som idag, aldrig lekt så fullt ut. jag har fått så många kramar idag. tjejen ville inte leka med oss men jag tyckte ändå att vi skulle titta till henne. och grabben verkar ha vant sig vid mig och min närvaro tillräckligt mycket för att räkna mig som familj nu..

"hey bud, should we go check on your sister?"
"oh matilda, do you mean our sister?"

mitt hjärta slog några extra slag, eftersom vi inte alltid dragit jämnt han och jag, och han har testat gränser till det yttersta. min familj för mig finns absolut fortfarande hemma i trygga lilla sverige och ingen annanstans, men det känns skönt att veta att jag har en extra tills jag hittar hem igen!


inova design!

gick och la mig efter jag lämnat barnen idag. somnade givetvis och sov i över en timme. sedan fick jag kämpa länge för att hålla ögonlocken öppna. men undan för undan fick jag på mig träningskläder, skor, iphonearmband och på huvudet drog jag på mig ett av mina nya fina pannband som jag fick i mitt paket igår! det höll öronen varma och glada. min alldeles fantastiskt underbara chef från mitt förra jobb har en webbshop där hon säljer mössor, pannband, scarfs etc. för både barn och vuxna! hennes sida hittar du på www.inovadesign.se! tack fina fina du!bring it on, bitches

jag har varit så slut idag. jag tänkte nästan ljuga för er och säga att jag legat i sängen och såsat hela dagen, men det är inte sant. direkt efter drop-off traskade jag i full fart iväg till wayland middle school, ca 7 km bort, rundade min dags-att-vända-stolpe, och sedan sprang jag nääästan hela vägen tillbaka. vid hämtning sprang vi omkring och busade i lekparken och nu sitter jag här, svettig för tredje gången idag, precis hemkommen från gymmet. att träna så här sent på kvällen var kanske inte det smartaste jag gjort i mitt liv. jag borde sova för länge sen nu, men min kropp kryllar av endorfiner och energi. kroppens egna lyckopiller. mer träning ska in i mitt liv igen, och kanske känns inte mitt nya jag så långt bort. jag har full fokus och jag tänker gå in med full speed i jakten på bättre självkänsla. bring it on!


operation självkänsla

jag har alltid trott att jag aldrig varit bra nog åt någon annan. idag har jag insett att jag nog aldrig riktigt varit bra nog åt mig själv. jag har alltid ställt orimligt höga krav på mig själv och min förmåga, och pressat mig själv så hårt att jag knappt haft tid att andas. jag har alltid skullat hinna med allt, och på ett felfritt sätt. det har tagit mig nitton år, åtta månader och fyra dagar att inse att det inte är möjligt. min självkänsla och mitt självförtroende är sedan länge kört i botten. och jag har vetat om det allt för länge. tänkt OM jag ändå var smalare, OM jag ändå var snyggare, OM jag ändå kunde göra tre mål istället för "bara" två på fotbollsmatchen, OM jag ändå osv osv...

idag tänker jag sätta stop för det. det finns inget tänk OM jag var annorlunda. jag är inte annorlunda. jag är jag, och hur mycket jag än önskat att jag var någon annan kommer jag alltid komma tillbaka till att jag är matilda. jag ska inte behöva någon annans ögon för att se en reflektion av en glad och tillfredställd människa. jag ska kunna se detta i min egen spegelbild, utan att luta mig mot någon annan. utan att någon annan måste bekräfta det vajre dag. så idag tänker jag ta tag i mig själv, och börja förändra mitt liv. förändra inställningen till mig själv, min kropp och min förmåga. för jag förtjänar det. jag förtjänar att må bra och tycka om mig själv. varje dag, starting today, ska jag ge mig själv cred för något bra jag gjort, eller bara en förmåga hos mig som jag faktiskt tycker om. jag vet inte om det faktiskt funkar eller om jag är helt ute och cyklar. men förhoppningsvis kan jag hitta tillräckligt många saker att skriva för att inse att jag duger. precis som jag är. operation självkänsla börjar nu:

jag beundrar min styrka. jag är faktiskt stark nog att klaga av allt, om jag bara vill.

som ett brev på posten

jag har vaktat brevlådan som en hök den senaste veckan och väntat och väntat. men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge! idag kom båda mina paket. fick fälla några tårar och sända miljoners miljarders telepati-kramar. det kunde inte komma mer lägligt! fina fina familj, och fina fina lilla växel-liga! jag står här i köket och ler som ett fån, medan glada tårar rinner längs kinderna. ni är bäst! det är bara så. tack tack tack.

  

 


monday's blue

när veckans storshopping precis är genomförd, och om man får rota lite i lugn och ro, så går det faktiskt att skapa sig en någorlunda nyttig måltid här i usa. är fortfarande osäker på om jag tuggar på kyckling eller kalkon men gott var det iallafall! precis vad jag behövde efter en natt av dålig sömn och en alldeles för lång löprunda. strax ska jag hämta barn, sen ikväll ska jag till gymmet med min pt j hallenberg!jag har bestämt att stå helt utanför det där som jag blir ledsen av

det är inte lätt att inse att allt som sagts de senaste tre månaderna (eller egentligen de senaste två åren) har varit halvsanningar och lögner. jag kan inte alls påstå att jag förstår det val som gjorts och jag tänker inte, trots önskemål, fortsätta som vanligt. inte i detta avseede iallafall. inga fler samtal och inga fina ord, jag kommer inte att lyssna. det är inte som vanligt längre. jag har aldrig sett mig själv i spegeln med sådan gräslig avsky för tjejen på andra sidan glaset. aldrig någonsin har jag känt sådan våldsam självförakt. idag tackar jag gudarna för min värdpappas förståelse, som lät mig lämna huset och gråta ifred. och mina fina fina vänner, både hemma, i england och här i usa. det finns inte ord för hur mycket jag uppskattar er. tack för ikväll tjejer! ni kan inte ha haft kul, men jag mår bättre nu iallafall. utan er skulle jag inte vara i usa, utan er skulle jag fegat ur och åkt hem för länge sen. tack. tack, tack, tack!


this weekend...

den här helgen har jag
• hängt med tjejerna
• ätit galet mycket thanksgiving-kalkon
• funderat
• konstaterat att det går att köpa lycka, även om den bara är kortvarig
• träffat släkt och vänner till min värdfamilj
• sovit för lite
• svurit mycket
• drömt konstigt
• varit dålig på att logga in på skype
• tränat
• ätit alldeles för mycket onyttigheter
• längtat hem av alldeles fel orsak
• pyntat julgranen
• och känt mig allmänt less


metrowest ymca

fick precis tillbaka ett svar på min assist application från gymmet! väl värt att vänta på! får mer än 50% rabatt. jag är så glad, mindre än 900 kronor för hela året - gym, simhall, olika pass, gruppsporter, ALLT. helt sinnes! dagens mindre bra humör har tvärvänt. dock hade jag ju glömt bort att räkna in detta i min budget så nu vet jag inte riktigt vad som får avstås/sättas på vänt. lever på en TIGHT budget tills nästa år. men nånting lär väl gå att snålas på. blev så jäkla taggad! fan vad jag ska kötta!


hallenberg training camp

klämdag från thanksgiving och mina värdföräldrar är lediga. jag med. skulle kunnat sova ut, men icke! här ställer man klockan och spänner alla muskler man har för att kunna upp. johanna har under pistolhot tvingat med mig till ymca och springa bland alperna. kanske väljer jag italien idag, eller kanske california. får se. älskar den virtuella funktionen på cross-trainern. och nä, inget pistolhot förekom, bara en djup division med mig själv om jag verkligen orkar åka dit eller om jag ska ligga i min säng och bli tjock. det sistnämnda låter minst krävande, just därför får jag väl välja det första. peppa peppa!


happy thanksgiving

thanksgiving här i amerikatt idag. träningsvärk såhär dagen i ära (gymmade med johanna igår, snacka om att jag trodde mig vara fett vältränad i jämförelse med the sad truth). ungarna med kusiner fick mig att skriva på ett kort vad man var tacksam över. en sak fick jag välja. svårt som fan. men det gick till slut iallafall. mormor och morfar är redan här, och om ca en timme kommer fler. vet ej vilka dock. men så här dagen i ära slängde jag ihop en litenliten lista på saker som jag är tacksam över.


what are you thankful for?


du är rädd för stora ord, jag är rädd för allt.

i helgen köpte jag nya vinter-hörlurar till mina morgonpromenader. fett coola tycker jag. smart lösning liksom. josefine hotade dock med att gå på andra sidan gatan från mig, för hon hatar öronmuffar. men dom var väl inte så himla fula ändå va? är asbra ljud i dom också, så jag är nöjd oavsett vad ni tycker! (pilutta dig, josefine!). extra plus för "fjärrkontrollen" som byter låt och höjer/sänker volymen. american eagle, vart annars?


jag ska aldrig vara mot någon annan som du är mot mig

jag har köpt världens bästa tavla. fina, och framförallt viktiga ord. borde försöka bli bättre på live, och learn och trust måste jag nog lära mig på nytt. jag lär aldrig av mina misstag. gör om det, om och om igen. måste sluta. och lära mig släppa in nya människor i mitt liv. är så rädd för ett nytt kaos att jag håller kvar vid det gamla. så hårt att jag får kramp. tills nu. dags att släppa på järngreppet. fina tavla, peppa peppa peppa!


tomorrow i'll be there my friend, i'll wake up and start all over again

lyckan fortsätter. ungarnas ena kusin skulle hämtas upp av min värdmamma idag för en sleepover. men hon jobbar ju så jag hade ingen aning om hur kusinen skulle komma hit, men min värdmamma skulle smsa kusinens mammas nummer så vi kunde bestämma. fick jag nåt sms? nä! jag har ringt min värdmamma som en galning, provade mormorn och morfarns nummer också men inget svar. ringer min värdpappa som inte har numret till kusinen men som blir minst lika less som jag (älskar att han alltid är på min sida om allt!). helt plötsligt knackar morfar och kusin på dörren. jaha, jättebra! men hur vore det om man kunde ta tre sekunder på sig att smsa mig när planen ändrades så jag visste det, och slipper oroa mig!? jag vill bara sova. få en ny dag. helst inte imorn dock. känner inte för en helgdag och familjemiddag. har längtat efter thanksgiving, men nu vill jag bara att det är över innan det ens har börjat så jag får vara ifred och lugna ner mig. idag kommer bli världens längsta dag... hade jag haft gränslöst med pengar så hade jag tröstshoppat nu! jag är förbannad. och mest förbannad är jag för att jag är förbannad. tre djupa och sen tillbaka till barnen i tv-rummet. imorgon SKA bli en bättre dag. jag ska göra den till en bättre dag!


wednesday, november 23rd

jag har fått den sämsta starten man kan få på en dag. min värdmamma hade tagit ledigt idag, och jag skulle få sluta tidigt. imorse var hon uppe och grejade iallafall. och sa att hon skulle dra till jobbet och jobba hela dagen, vilket alltså betyder att jag måste jobba hela dagen. jag blir så trött! så rabblades det upp en massa saker som jag skulle hinna med innan dagen var slut. och sen var hon borta, bara poff. jag vet att mitt jobb är att ta hand om barnen när dom jobbar. men man kan inte lova saker hela tiden som man sen aldrig håller. det är ju inte så att jag kan säga "nej jag kan inte jobba, jag är upptagen", men jag tycker att man åtminstone kan visa lite omtanke och visa att man faktiskt bryr sig om att man förstör en hel dag för nån annan. att ta nån annans känslor för givet är inte ok. hade man lagt fram det på ett bra och snällt (eller bara mindre nonchalant!!) sätt hade jag inte haft ett problem. men idag är jag arg. och hela dagen riskerar att dras ner i detta svarta hål. som grädde på moset hade vi en "olycka" inatt, och jag måste tvätta lakan. just idag känner jag ett stort fett FML!


quote


american eagle in my heart

man får unna sig (ledsen, pappa! ;)). efter starbuckshänget, och ett tappert försök från alex sida att lära oss danska, drog jag och johanna till mallet. det blev en klocka från ae. den butiken har ta mig tusan allt! och det var behövligt också, för min rosa jetset-klocka har tröttnat i spännet... sen käkade vi lite frozen yoghurt innan jag blev tvungen att pysa till skolan och hämta mina skitungar. jag tänker på fullaste allvar säga att det var godare än glass. inte för att låta "duktig" eller nåt, utan på allvar. mums!jag saknar dig mindre och mindre, jag har glömt dig en vacker dag

sticker iväg till starbucks och möter upp johanna, josefine, och alex. kan bli en bra tisdag ändå. och eftersom minusgraderna har hittat hit till wayland så drar jag på mig min nya fina vinterjacka och hoppas att graderna inte skjutit i höjden sen jag lämnade barnen
tuesday, november 22nd

jag tror att min tre timmars nap igår störde min dygnsrytm. den hjälpte inte alls iallafall, så fort min värdpappa kom hem vid halv 9 stängde jag in mig på rummet, och somnade. rakt av, 8.30. vaknar vid elva och får svårt att somna om. men jag lyckas ju såklart efter lite mtv hit och bruno mars. ändå, fast jag sov så många timmar lyckdes jag sova över idag. inte särskilt mycket så vi kom för sent, men lite stressigt blev det nog. tjejen glömde ryggsäcken, och när kommer man på det? när man ska kliva ur bilen på skolans drop off-zone. sådär start på en lång tisdag. funderar på att gå och lägga mig igen. fast först blir det skype, och sen starbucks med the gang.

just another manic monday

har haft världens knäppaste dag. var så trött när jag kom hem från skolan imorse så jag la mig ner en stund, somnade och vaknade några timmar senare. inte riktigt var jag hade tänkt mig. jag tror att det var där jag blev förvirrad. annars skypade jag med sverige, såg en uggla utanför (rätt wierd sådär mitt på dagen) och åkte till skolan. hämtade upp ungarna, och fick inte med mig nån av dom hem. playdates på varsitt håll, skitnice tänkte jag! sen när jag kom hem insåg jag att jag inte hade en aning om vart tjejens kompis bodde. ringde båda mina värdföräldrar och elise men fick inget svar. eftersom jag inte visste vad grabben heter i efternamn kunde jag inte kolla upp det. skratta eller gråta? jag skrattade, för att det var så jäkla typiskt mig. så jäkla vimsig, för att inte säga klantig! det slutade bra iallafall, både Kevin och Elise ringde upp och hjälpte mig. annars hade jag helt enkelt fått hämta grabben, min vandrande gps, före jag hämtade tösen.

men note to self: nästa gång ungarna åker på playdate, kolla upp adressen innan!


en helg med finfint sällskap!

åkte till South station i fredagskväll och hämtade Malin som jag träffade på skolan i NY. därifrån fick vi brassa i full speed hem för att dumpa hennes väskor och dra till amc för att hinna se breaking dawn. ne, jag är nog inte världens största twilight-fan. den var helt ok, men jag tyckte nog inte mer än det.

igår sov vi ut innan vi styrde in mot stan. drog runt i Cambridge för att checka in harvard innan vi pyste till South igen för att hämta josefine och göra Boston. men än så tänker jag inte skriva just nu, för nu ska vi upp och göra oss klar för Boston 2.0!


friday, november 18th

jag känner mig som nåt yrväder som springer runt här i huset och försöker få ordning på allt. försöker städa och plocka undan så att allt ser snyggt ut tills tjejerna ska komma hit. jag vet inte om det är väldigt svenskt eller om det är bara jag, men jag vill inte ha gäster i ett hus som ser ut som ett bombnedslag. så jag städar och städar, för att slippa skämmas. som om det ens skulle vara mitt hus att skämmas över. det värsta med det är att jag vet, att så fort familjen kommer hem från skola/jobb så kommer det se precis lika jävligt ut iallafall. förstår inte varför jag envisas. men vi kan ju alltid hoppas att dom hinner få se huset i skapligt skick. jag saknar min mamma som dammsuger ALLA golv jätteminst en gång i veckan, istället för att ha en städerska som kommer EN gång i månaden, och som aldrig dammsuger ytor som är jobbiga att komma åt...


thursday, november 17th

körde ihop ungarna till en playdate med josefines värdbarn efter skolan. gillar playdates som resulterar i en playdate för mig med. söders-te och annas pepparkakor! finfin torsdag.


i'll pick up these broken pieces 'til i'm bleeding if that'll make you mine

min nya favvislåt har äntligen kommit ut i video, typ förra veckan eller nåt. såg den första gången igår, klistrad framför tv-rutan mitt i köttfärssåslunchen. kan nån bara ge mig bruno mars? eller iallafall nån som sjunger lika bra och är lika snygg? har du bruna ögon, ser ut som en hawaii-gud och spelar gitarr? maila mig omgående, tack!


you lack of the right to tell me when and where to go

det är jag, mtv hits och sex omgångar tvätt idag. hatar onsdagar. dels för att josefine går i skolan och johanna jobbar och dels för att barnen har early release. de slutar en timme och tio minuter tidigare än vanligt. lyckligtvis är det gymnastik idag ända fram till middagsdags. här behöver man inte vara kreativ inte. hoppas att mina värdföräldrar kommer hem tidigt också!

tills dess får jag försöka roa mig på egen hand. fortsätta tvätta. tänkte gå till biblioteket och kolla filmutbudet, eller kanske checka nåt på on demand. eller vem försöker jag lura? jag bor i usa, klart som fan att jag tar bilen dit!

dagens +/-

+ min värdpappa skjutsade barnen till skolan imorse
- fick tillbaka papper från gymmet som sa att min ansökan om au pair-rabatt inte var fullständig
+ lunch och brownieefterätt med brudarna
+ spikat att både malin och josefine kommer hit i helgen, har inte sett dem sen new york!
+ beteendeterapi-appointment, vilket alltid tar hela eftermiddagen = mindre kreativitet krävs av mig
- tappade ner fjärrkontrollen till stora tvn inuti fåtöljen och nu måste vi montera i sär hela grejen för att få ut den
+ middag på UNO
- proppmätthet
- städade i eftermiddags, och tre minuter efter alla kom hem såg det ut som en svinstia igen
- äckliga golv i huset, och dammsugaren tar inte... (kan man köpa en ny i julklapp även om de aldrig städar eller är det oförskämt?)
- hittar inte spisknappen jag vill ha online, och jag är för lat för att åka till en fysisk butik (enda anledningen till att jag letar är att jag hade sönder den det första jag gjorde, som uppskattning för det varma välkomnade jag fick i familjen liksom..)
+ how i met your mother


you must never forget how much you really mean to me

har haft värsta hemlängte-slängen sen jag kom hit. slutade med att jag ringde min finafina pingla i örebro och grät alldeles hysteriskt i hennes öra. men lika glad för det var hon. älskade vän. efter några lugnande ord bytte vi från telefon till skype iallafall, och själv mår jag mycket bättre nu. allt som krävs. denna lilla brud har alltså pushat mig genom allt, och lika så har hon motiverat mig till att fortsätta kämpa på här, när allt jag egentligen ville var att ge upp och åka hem. men hon har rätt, om jag någonsin skulle välja att avbryta mitt år så ska det inte vara för någon annans skull. dom som faktiskt spelar roll kommer att stanna, och dom som inte längre står kvar när jag kommer hem var inte menade att finnas där heller. tack tack tack, för att du alltid lyssnar (och för att du faktiskt förstår vad jag säger mitt i all gråt!). du är så jävla bra. i love u too ♥


tv quote

i was so happy we even kissed
but my pants kept telling me: ”take me off!”,
and I was like “no pants, no!”


sunday, november 13th

en söndag i vanlig ångestanda. med ett humör som gått i vågor likt en berg- och dalbana. tur att man har fina vänner och en fin familj där hemma, som utan att veta om det lyfter upp alla gråa dagar. tog en promenad för att samla tankarna. resultatet? en värkande fotled och nya skavsår. kanske är det dags för vilodag imorgon.

annars har jag hunnit med att spika upp tavlorna som jag köpte till mitt rum igår när jag och min värdmamma var på home goods. skitsnyggt. köpte även ett smyckesträd och en julklapp. jag är awesome! har alla klappar planerade, utom den till mina värdföräldrar. jag vet inte alls vad man köper, men jag vill köpa nånting för att visa att jag uppskattar dem, vilket jag verkligen gör! svårt det där. har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska skriva på önskelistan i år heller. har jag varit snäll så unnar jag mig nåt bra vid julen, inslaget givetvis. funderar på en ny klocka, eller ett par fina skor! och i år förtjänar jag nåt jävligt fint alltså.

lördagsmys

ingenting på tv och jag var frussen som fasen. i brist på annat tog jag en tvåtimmarspromenad en lördag som denna, och avslutade med en tre kilometersspurt. för att känna mig duktig liksom. amatörsfotografen i mig åkte fram i ett försök att fånga hösten på bild, i farten. dessvärre är jag asdålig på fotografi och bilderna blev inte bra, men jag tänkte slänga upp två iallafall för att få er att se färgerna som är. att vi har höst
på riktigt. så här vackert har det varit i säkert fyra-fem veckor nu. det går inte att klaga på detta och 15+

 


two down, eleven to go!

jag och mitt fina fina USA firar två månader ihop idag. det är helt fantastiskt vad tiden har gått fort! och ändå känns det som att jag har varit här i all evighet. har vant mig så fort. har byggt upp ett helt liv här och träffat så många underbara själar. jag är så otroligt glad, trots att det med jämna mellanrum är skitjobbigt (men allt är ju inte en dans på rosor hemma heller!), att jag faktiskt vågade. fan vad jag är nöjd med beslutet. fågelungen lämnade boet med besked. och hur mycket jag än saknar Sverige och min familj, så är jag inte klar än här på långa vägar. jag har 11 månader kvar och jag ska ha så jäkla kul.

och idag såhär på tvåmånadersdagen, slog jag till och insåg att lite våld faktiskt kan hjälpa ibland. jag har hela tiden trott att min rullgardin suttit fast, men idag tog jag i med hårdhandskarna. varde ljus, sa jag och jäklar i min lilla låda vad rummet helt plötsligt badade i solljus! helt fantastiskt att det tog mig två månader att komma på. man är inte smartare än man gör sig ibland alltså...


en barnlös au pair

jag trodde att meningen med att jag skulle jobba idag var att jag precis som vanligt skulle ta hand om barnen. men min värdmamma hämtade ungarna från deras playdates och tog med dem ut på lunch och har varit ute större delen av dagen. vilket gör mig förvirrad. för det är ganska svårt att jobba som barnvakt utan några barn. så i brist på annat har jag målat mina naglar idag. och nu tänkte jag faktiskt lite försiktigt fråga om hon faktiskt behöver mig eller om jag kan sticka till johanna redan nu.


nagellacket fick jag av min värdmammas kompis, som del i en stor välkomstkorg!


your english is remarkable

efter nästan två månader i USA har jag kommit till en punkt där jag stör mig som fan på min engelska. det gick jättebra i början och allt var frid och man var så nöjd över att man kunde göra sig förstådd. nu stör jag mig på minsta lilla missbetoning, grammatikfel, eller när jag inte hittar exakt det ord jag vill använda. och rent språkmässigt har mitt självförtroende varit kört i botten. jag har sagt åt min värdfamilj att rätta mig när jag säger fel och jag frågar ofta barnen om ord och uttal. men idag, en sån trött och jobbig veteran's day släppte jag av ena ungen på en playdate. första frågan blir alltid "vart kommer du ifrån?". idag när jag svarade Sverige så fick jag ett "wow, where did you learn to speak such good english?"

i skolan svarade jag så klart, vart annars liksom? han hade aldrig tidigare mött någon som lärt sig flytande engelska i en skolbänk och frågade om jag verkligen var säker på att jag inte hade bott i ett engelsktalande land. jag bekände att jag stör mig på grammatiken och alla småfel var på han menade att han inte mött en amerikan utan småfel ibland. så just idag känner jag mig på topp. älskar skolan litegrann, och är glad över att jag läste utökat studieschema på gymnasiet för att kunna klämma in engelska c. lika mycket som jag förbannade mig själv då! en fredag på strålande humör över att jag lyckats slänga iväg båda ungarna på playdates. man tackar!


thursday, november 10th

lamporna blinkade en miljon gånger, och vi fick strömavbrott på en halvtimme. för mitt stilla inre, som egentligen kokade för tillfället, såg jag förra veckans helvetesdagar upprepas. jag var beredd på att packa väskan för eventuell övernattning under annat tak och hann precis svära en harang på svenska innan det blinkade till och startade upp sig själv igen. litar inte riktigt på det här längre. men jag är för trött för att orka bry mig. och alldeles för utmattad för att lyssna på en 8åring spela violinkonsert i vardagsrummet... just nu saknar jag min egen säng, i mitt eget rum, med alla mina saker, i lilla gävle där vi ytterst sällan har strömavbrott! och där det sällan är tyst, men där ljuden är "hemma".

från en sak till en annan... malin, jag behöver storlek, färgönskemål och låga/höga? får jag det ska vi se vad jag kan skrapa fram. åker nog inte till wrentham än på ett par dagar, men kanske om du står på tomtens good-list! han kanske har mer tid än jag att ränna runt på outlets, ringer honom imorn!

+/-

+ morgonpromenad med josefine
- spöregn
+ vi hann precis undvika att bli blöta
- skavsår under fötterna till den grad att jag haltar
+ moviemys med lillgrabben
+ nike training club's app, awesome!
+ skype med catrin och matilda
+ sverigesamtal


the best fall bag

ni vet min bruna fransväska nedan? den som hänger med mig överallt?jag köpte den på h&m dagen före min födelsedag i år (vilken för övrigt är i mars..) och sen dess har vi varit inseparable. jag älskar den villkörslöst och den svarar genom att passa alldeles utmärkt i gropen på min axel. idag bläddrade jag igenom us weekly som jag fick ärva av antingen josefine eller johanna för ett tag sen. och vad hittar man?fick mig ett fint flin i nyllet. min väska är en av höstens tredigaste. cool_tjej. den i tidningen kommer dock från american eagle, och är dyrare än mitt h&m-fynd!


converse all starskaffade mig nya converse i wrentham village också. converse concept store, 290 spänn. helt ok! på vissa sätt är det svårt att sakna sverige alltså... kan inte alla ni svenska finfina själar jag tycker så mycket om ta och flytta hit, så skulle jag kunna stanna här resten av livet?

oceans apart day after day

internet is up and running. verizon-killen väckte mig i min nap när han kom och knackade på dörren. lätt värt att offra lite sömn. efter massvis med dagar utan uppkoppling kändes det helt fantastiskt underbart att få babbla av sig med familjen igen. så värdefullt! min lillebror har växt helt galet mycket och lärt sig att säga smaskens. och ett i love you flög ur honom bara sådär ändå! förhoppningsvis går allt tillbaka till den sjuka vardagen jag börjar vänja mig vid nu. en hel ocean emellan, men bara ett samtal bort. lovelovelove.

ray-ban aviators

köpte nya glajjor på outleten i lördags. många pengar att lägga på solbrillor, men jävlar i min lilla låda vad försiktig jag ska vara om dem nu!


sheepskin parkas

beställde en ny vinterjacka i söndags. idag tisdag knackade fedex på dörren. "package to ms linden". man tackar! går inte annat än älska usa i vissa lägen alltså. två dar och leverans bokstavligen till dörren! har inte hunnit knäppa bilder än, men jag bjussar på produktbilderna från hemsidan.

underbara skapelse! hela insidan i fårskinnsimitation. love at second sight. lite för dyr för min budget, men så värd det!

tuesday, november 9th

sitter på starbucks ikväll igen. hänger med josefine. tog med datorn för att utnyttja deras gratis wifi! läsa mejl, checka facebook och kolla bloggar. skypa var min omedelbara tanke, men det var ingen som var vaken nu. noll people online. hur som helst, livet gnuggar på. har haft en bra dag med ungarna. blivit utbjuden av en trebarnspappa i 35årsåldern. whats up with that? vilken 35åring stöter på en 19årig au pair? skrämmande. not happening.

imorgon är senast utlovade dagen för verizon att ha fixat vårt nätverk. hoppas dem håller det. annars kan dom bli stämda av någon otålig invånare. bor ju trots allt i usa liksom. jag skulle förmodligen kunna stämma starbucks för att jag brände mig på téet nyss. patetiskt. writing just to let you know i'm still alive. yadayada.

höstväder

helt sjukt att vi hade snöstorm förra helgen. helt galet! förutom att vi inte har telefoni/tv/internet finns inte ett spår kvar av snön. och vädret till veckan går ju knappast att klaga på! är ni avundsjuka? ;)


julkänsla på starbucks


lördagsäventyr

jag lever. vi har fått tillbaka elen igen efter ett avbrott på lite drygt 72 timmar. vi har inte fått tillbaka internet, telefoni och tv dock, vilket suger! onsdag har lagts som deadline men de ska tydligen ligga före i schemat så snaaaart är jag tillbaka igen!

blev en liten liten roadtrip med josefine och madde. ikea och wrentham premier outlet! har spenderat alldeles för många pengar. dock inte alls bara till mig! men ändå, det svider lite i snålmatilda som vuxit fram de senaste dagarna. men jag var värd det! tror jag.

 

 

 

 


if you ever leave me baby, leave some morphine at my door


just like the clouds my eyes will do the same
if you walk away
everyday it will rain, it will rain.


tuesday, november 1st

fortfarande ingen ström i huset. det fanns ett fåtal timmar igår och jag som skulle sova hos Johanna hamnade ändå i huset eftersom det började bli varmt. vaknade upp till ett isande kallt hus igen, och en fantastiskt illaluktande odör. tvn i vardagsrummet hade mer eller mindre exploderat och gav ifrån sig svart rök. min värdpappa sprang runt och öppnade alla dörrar och fönster han kunde. jag tog barnen och emigrerade till norton, och min värdmammas föräldrar. här håller jag och barnen till just nu eftersom skolorna är stängda. själv har jag en himla stark magkänsla av att jag kommer få gå på obetald övertid den här veckan. för det blir ingen skola imorgon heller, enligt de senaste rapporterna från min värdmamma. fml.


RSS 2.0